Cum completăm declarația pe propria răspundere, după noile restricții. DESCARCĂ MODEL

Secretarul de stat Raed Arafat a anunţat joi că în localităţile în care incidenţa cazurilor de COVID-19 este peste 4 la mie în ultimele 14 zile - în timpul week-end-ului vineri, sâmbătă, duminică circulaţia este permisă doar până la ora 20.00.

25 mart. 2021, 22:50
Cum completăm declarația pe propria răspundere, după noile restricții. DESCARCĂ MODEL

Declarația pe propria răspundere după implementarea noilor restricții nu se va modifica pentru moment, putând fi folosit în continuare vechiul model, cu modificarea orelor în funcție de restricțiile aplicate zona respectivă, anunță Grupul de Comunicare Strategică.

Guvernul a aprobat, joi, noi restricții pentru limitarea răspândirii coronavirusului, ele urmând să intre în vigoare de vineri, după publicarea în Monitorul Oficial.

Conform documentului emis de Guvern, circulația persoanelor va fi restricționată după ora 20:00 în localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 7,5 la 1.000 de locuitori pe durata întregii săptămâni. Măsură nu va mai fi aplicată în momentul în care incidența scade sub 7. Declarația pe propria răspundere nu se schimbă.

Lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată. Românii care vin din Marea Britanie nu mai intră în carantină

De asemenea, acolo unde incidența este mai mare de 4, atunci restricțiile după ora 20:00 vor fi aplicate pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică.

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a anunţat, joi seară, că în localităţile unde incidenţa cazurilor de COVID-19 trece de 4 la mia de locuitori circulaţia în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică va fi permisă până ora 20,00, iar activitatea operatorilor economici se va desfăşura până la ora 18,00.

„Referitor la intervalul orar în care este permisă circulaţia: unde incidenţa e peste 4 la mie în ultimele 14 zile, urmează ca în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică circulaţia să fie permisă până la ora 20,00, iar la operatorii economici activitatea să fie permisă până la ora 18,00. Revenirea asupra acestei măsuri în timpul weekend-ului se face când incidenţa scade sub 3,5 la mie”, a declarat Arafat, la Palatul Victoria.

El a adăugat că, în cazul în care se va depăşi incidenţa de 7,5 la mia de locuitori, măsurile vor fi valabile şi în timpul săptămânii.

„A doua măsură, dacă incidenţa depăşeşte 7,5 la mie, atunci circulaţia va fi permisă până la ora 20,00 pe toată durata săptămânii, iar la operatorii economici activitatea până la ora 18,00, tot pe toată durata săptămânii. Revenirea asupra acestei măsuri va fi dacă scade sub 7 la mie”, a explicat Raed Arafat.

Noi restricţii în România. Raed Arafat: Circulaţia va fi permisă până la ora 20:00, iar magazinele se vor închide la ora 18:00 DOCUMENT

Model Declaratie Proprie Raspundere by Dobran Viorel on Scribd