Nelu Tătaru, anunţ TERIFIANT despre când va intra Bucureştiul în carantină din cauza COVID. „Când indicele va fi peste 3”

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a vorbit, joi, despre condiţiile în care autorităţile vor institui carantina în Bucureşti din cauza epidemiei de coronavirus. Rata incidenţei cumulate de transmitere a COVID-19 la nivelul Capitalei este de sub 1,5/1.000 locuitori, după cum a menţionat premierul Ludovic Orban. Autorităţile se raportează la datele de la Evidenţa Populaţiei care indică 2,2 milioane de locuitori la nivelul Bucureştiului.

RomaniaTV.net
01 oct. 2020, 14:12
Nelu Tătaru, anunţ TERIFIANT despre când va intra Bucureştiul în carantină din cauza COVID. „Când indicele va fi peste 3”

Nelu Tătaru a explicat, joi, că decizia de carantinare a unei localităţi, inclusiv a Bucureştiului, va fi luată în calcul, în condiţiile în care indicele va depăşi de 3, numai în anumite condiţii.

„Când indicele va fi peste 3, se va introduce carantina. Dacă indicele este peste 3 din cauza cazurilor din spitale, din centrele de bătrâni, se carantinează instituțiile respective, nu localitatea”, a declarat Nelu Tătaru la postul Digi 24, citat de Ştiripesurse.

Ministrul Sănătăţii: „La terapie intensivă avem peste 550 de cazuri în acest moment, dar doar 176 de pacienţi intubaţi”

„La terapie intensivă avem peste 550 de cazuri în acest moment, dar doar 176 de pacienți intubați, care necesită o respirație invazivă, ventilată. Ceilalți sunt cu diverse grade de insuficiență respiratorie, trecând oarecum pe o terapie intermediară”, a transmis ministrul, la Digi 24.

BILANŢ coronavirus 1 octombrie România. Peste 2000 de cazuri noi de COVID- 19, 37 de decese şi 557 la ATI