Calendar ortodox 4 aprilie 2021. Sfântul Cuvios Iosif, omul lui Dumnezeu, te scoate din orice necaz

În această zi, este prăznuit Sfântul Cuvios Iosif, numit și "omul lui Dumnezeu". Pentru că este mare făcător de minuni, este bine ca azi să i te rogi pentru a te scoate din orice necaz.

03 apr. 2021, 20:00
Calendar ortodox 4 aprilie 2021. Sfântul Cuvios Iosif, omul lui Dumnezeu, te scoate din orice necaz
Sf Cuvios Iosif Imnograful. Sursa FOTO: doxologia.ro

Sărbători religioase 4 aprilie 2021

Ortodoxe: Sfântul Cuvios Iosif

Greco-catolice: DUMINICA 3 DIN POST (a Sfintei Cruci). Sf. m. Teodul și Agatopod; Sf. cuv. Gheorghe și Iosif Imnograful.

Roano-catolice: † ÎNVIEREA DOMNULUI (PAŞTELE), Sf. Isidor, ep. înv.

Calendar ortodox 4 aprilie 2021. Cine a fost Sfântul Iosif

Sfântul cuvios Iosif s-a născut în Sieilia, din părinți evlavioși, potrivit crestinortodox.ro După moartea lor, losif s-a strămutat în Tesalonic, unde a devenit monah. Ca monah, el s-a făcut pildă tuturor prin postiri, înfrânări mari, rugăciune neîncetată, cântări de psalmi, privegheri și multe alte nevoințe. Episcopul Tesalonicului l-a hirotonit preot.

Când a început iar lupta împotriva sfintelor icoane, pe vremea lui Leon Armeanul, Iosif a fost trimis la Roma ca să ceară Papei și Bisericii din Roma să lupte pentru Sfânta Ortodoxie. În timpul călătoriei, a fost răpit și dus în insula Creta, unde ereticii l-au ținut în închisoare timp de șase ani.

Citeste si Preotul Francisc Doboș, despre vaccin: „Cine vrea să-mi pună un cip, nu mi-l pune printr-un virus, mi-l pune printr-o frică”

Iosif s-a bucurat pentru chinurile suferite pentru Hristos, și de aceea aducea neîncetată laudă lui Dumnezeu, socotindu-și cătușele podoabe de aur. În dimineața zilei Nașterii Domnului, în al șaselea an al întemnițării lui losif, împăratul Leon Armeanul a fost asasinat în biserică în timp ce ascultă Utrenia. În același moment, Sfântul Nicolae s-a înfățișat înaintea lui losif în închisoarea din Creta și i-a zis să-l urmeze.

Iosif s-a simțit ridicat în văzduh, și s-a aflat deodată înaintea porților cetății Constantinopol. El a alcătuit canoane și imnuri pentru slujbele multor sfinți. El avea darul înaintevederii, drept pentru care Patriarhul Fotie l-a rânduit duhovnic cinului preoțesc, arătându-l lor ca pe un „om al lui Dumnezeu, un înger în trup și un părinte al părinților„.

S-a înălțat la Ceruri în ajunul Sfintei și Marii Zi Joi, din anul 883 după Hristos.

Calendar ortodox 4 aprilie 2021. Rugăciunea Sfântului Iosif, scriitorul de cântări vindecătoare, te ferește de boală și necazuri

Cu curgerile lacrimilor tale ai lucrat pustiul cel neroditor şi cu suspinurile cele dintru adânc ai făcut ostenelile tale însutit roditoare; şi te-ai făcut luminător lumii, strălucind cu minunile, Iosif, părintele nostru.

Roagă-te lui Hristos Dumnezeu ca prin cântările tale să mântuiască sufletele noastre, să ne apere de boală și necazuri.

Locuitor pustiului, înger în trup şi de minuni făcător te-ai arătat, purtătorule de Dumnezeu, Părintele nostru Iosif.

Cu postul, cu privegherea şi prin rugăciune primind daruri cereşti, tămăduieşti pe cei bolnavi şi sufletele celor ce aleargă la tine cu credinţă.

Slavă Celui Ce ţi-a dat ţie putere; Slavă Celui Ce te-a încununat pe tine; Slavă Celui Ce lucrează prin tine tuturor tămăduiri.

Amin!

Citeste si ÎPS Calinic le INTERZICE preoţilor din Suceava să mai ceară bani pentru serviciile religioase