Alexandru Rafila, despre numărul bolnavilor de COVID de la ATI. „Peste 30 de zile ne așteptăm la o scădere a cazurilor”

Medicul Alexandru Rafila susţine că numărul bolnavilor de COVID-19 aflaţi la Terapie Intensivă va începe să scadă peste o lună. Reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii a ajuns la această concluzie după ce a analizat situaţia actuală din spitale.

09 apr. 2021, 09:00
Alexandru Rafila, despre numărul bolnavilor de COVID de la ATI. „Peste 30 de zile ne așteptăm la o scădere a cazurilor”

Medicul Alexandru Rafila a vorbit despre evoluţia îmbolnăvirilor cu noul coronavirus în valul trei al pandemiei. El apreciază că numărul românilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 va începe să scadă peste 30 de zile.

„Eu cred că vom intra într-o perioadă de descreştere. Mă uit în spital, la ATI. Cred că peste încă 30 de zile va fi o scădere, mai aşteptăm încă o lună de zile”, a declarat medicul Alexandru Rafila, deputat PSD, la Aleph News, conform Mediafax.

Reprezentantul României la OMS este de părere cdă introducerea certificatului verde de călătorie ar trebui realizată fără a produce discriminări.

„Trebuie să existe o facilitate, dar nu trebuie să existe discriminare. Trebuie să se testeze”, a precizat dr. Alexandru Rafila, conform sursei citate.

Citeşte şi: Alexandru Rafila îl face praf pe Vlad Voiculescu: „Văd aceeaşi lipsă de asumare de responsabilitate de când a fost numit”

De asemenea, deputatul PSD a făcut comentarii privind gafele făcute de ministrul Sănătății dovedesc faptul că acesta refuză să-și asume responsabilitatea şi că tot timpul este altcineva de vină. Reprezentantul României la OMS a vorbit în cadrul emisiunii „Marius Tucă Show” despre situația în care a ajuns ministrul Sănătății deoarece nu cunoștea un ordin al propriului minister.

„Eu văd aceeași lipsă de asumare de responsabilitate de când a fost numit, a căzut în capcana ziariștilor”, a precizat deputatul PSD.

Reamintim că Vlad Voiculescu a anunţat joi modificarea unui ordin al ministrului Sănătăţii privind înmormântarea persoanelor decedate din cauza COVID, fără să ştie prevederile existente. În momentul în care i-au fost prezentate reglementările stabilite de autorităţi, ministrul Sănătăţii a răspuns cu sintagma care l-a făcut celebru pe Florin Iordache: „altă întrebare”.

Citeşte şi: EXCLUSIV Monica Pop dă de pământ cu Vlad Voiculescu după scandalul înmormântărilor morţilor de Covid: „Tot ce a făcut acest om este împotriva oamenilor”

În bilanțul coronavirus de joi, 8 aprilie, s-au înregistrat 4989 noi infectări, 172 de decese și un nou record de cazuri la ATI: 1495 de bolnavi. În ultima raportare se arată că au fost efectuate 29.278 de teste RT-PCR (17.439 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 11.839 la cerere) și 11.214 teste rapide antigenice.

Citeşte şi: Bilanţ coronavirus 8 aprilie. Aproape 1.500 de pacienţi la ATI şi peste 170 de decese COVID în 24 de ore