EXCLUSIV Monica Pop dă de pământ cu Vlad Voiculescu după scandalul înmormântărilor morţilor de Covid: „Tot ce a făcut acest om este împotriva oamenilor”

Monica Pop intervine în scandalul înmormântărilor morţilor de Covid şi îl acuză pe ministrul Sănătăţii că până acum a făcut numai lucruri împotriva oamenilor.

08 apr. 2021, 20:34
EXCLUSIV Monica Pop dă de pământ cu Vlad Voiculescu după scandalul înmormântărilor morţilor de Covid: „Tot ce a făcut acest om este împotriva oamenilor”
Monica Pop dă de pământ cu Vlad Voiculescu după scandalul înmormântărilor morţilor de Covid: "Tot ce a făcut acest om este împotriva oamenilor"

Monica Pop dă de pământ cu Vlad Voiculescu după scandalul înmormântărilor morţilor de Covid. Medicul susţine că tot ce se întâmplă acum este, de fapt, o luptă politică şi că ministrul Sănătăţii nu a avut niciun interes să modifice ordinul privind înmormântarea persoanelor cu COVID.

Monica Pop: Ce păţim acum este o luptă politică între ei

„Vinovatul porincipal este ministrul anterior, cel care a facut acest ordin. Domnul Voiculescu este vinovat ca nu a modificat acest ordin. Ar fi trebuit sa stie si sa anunte daca se face un abuz. Este o lupta intre USR si PNL si domnul Voiculescu nu avea niciun interes sa modifice ordinul.

Ce păţim acum este o lupta politica intre ei. Până acum trebuia sa fie proteste pentru acest lucru. Tot ce a făcut acest om de cand este la butoanele ministerului este împotriva oamenilor. Nu cred ca in istoria politica a ţării să fi existat un om care sa fie atat de criticat şi totusi să nu-l mişca nimeni de acolo. Nu pot sa inteleg de ce fac lucruri numai împotriva oamenilor” a declarat Monica Pop la România Tv.

Reamintim că Vlad Voiculescu a anunţat modificarea unui ordin al ministrului Sănătăţii privind înmormântarea persoanelor decedate din cauza COVID, fără să ştie prevederile existente. În momentul în care i-au fost prezentate reglementările stabilite de autorităţi, ministrul Sănătăţii a răspuns cu sintagma care l-a făcut celebru pe Florin Iordache: „altă întrebare”.

Citeşte şi Guvernul modifică regulile pentru înmormântarea persoanelor decedate din cauza Covid-19. Voiculescu: „Preot în spital şi noi reguli pentru înmormântare”

Vlad Voiculescu dă explicaţii după gafa despre înmormântarea morţilor de COVID. „Am preluat o informație greșită şi am insistat asupra ei. Îmi cer scuze”

Vlad Voiculescu

a reacţionat printr-un mesaj pe Facebook, după ce, într-o declaraţie publică, a dat de înţeles că nu ştie ce prevede protocolul privind înmormântarea persoanelor decedate din cauza COVID-19, pe care Guvernul îl va modifica. Ministrul Sănătăţii şi-a cerut scuze pe motiv că a preluat o „informaţie greşită”.

„Tocmai am avut o întâlnire cu Secretariatului de Stat pentru culte și reprezentanți ai cultelor din România în care s-a discutat despre accesul pacienților internați cu COVID-19 la asistență religioasă și despre modificarea protocolului de înmormântare a persoanelor decedate infectate cu SARS-CoV-2.

Am căzut de acord ca pe perioada internării în unitatea sanitară pacientul internat cu COVID-19 poate beneficia, la cerere, de asistență religioasă, potrivit specificului cultului din care face parte, cu respectarea de către cleric a tuturor măsurilor sanitare care se impun.

În ceea ce privește ritualul înmormântării, persoana decedată va putea fi îmbrăcată în haine puse la dispoziție de către familie/aparținători, va beneficia de ritual de înhumare/incinerare a cultului de care aparține. Ritulul de înhumare/incinerare se va face cu sicriul sigilat cu respectarea voinței familiei și a tuturor normelor prevăzute de lege.
Am căzut de asemenea de acord în cadrul întâlnirii pe respectarea normelor și măsurilor de siguranță suplimentare propuse de Ministerul Sănătații.

Le mulțumesc reprezentanților cultelor – Biserica Ortodoxă Română – Pr. Vicar Administrativ Patriarhal Ionuț Corduneanu, Biserica Romano-Catolică din România – Înaltpreasfințitul Arhiepiscop și Mitropolit Aurel Percă, președintele Conferinței Episcopilor Catolici din România, Uniunea Bisericilor Creștine după Evanghelie – domnul președinte Virgil Achihai și de asemenea secretario de stat Andreea Moldovan și Monica Althamer din partea Ministerului Sănătății, din partea Secretariatului de Stat pentru culte secretarul de stat Victor Opaschi și directorul adjunct Cezar Păvălașcu.

PS: Tocmai am avut declarații de presă. Din păcate, în cadrul întâlnirii am preluat o informație greșită și am insistat asupra ei în dialogul cu reporterii, lucru pentru care îmi cer scuze. Într-adevăr, așa cum mai mulți reporteri au semnalat, conform vechiului ordin de ministru, persoanele decedate în urma infecției cu SARS-CoV-2 “se igienizează, dar nu se efectuează asupra lor manopere de cosmetizare și nici nu se îmbracă, înainte de a fi introduse în sac.”

Este o reglementare din data de 6 aprilie 2020 pe care nu o voi comenta ci o voi modifica în cursul zilei de astăzi”, a scris Vlad Voiculescu, pe Facebook.


loading...