„Joe Biden fura bani din România!”. Acuzaţii dure ale fostului primar al New York-ului, Rudy Giuliani, la adresa candidatului democrat

Fostul primar al orașului New York, avocatul Rudy Giuliani, a spus că are dovezi că familia Biden a luat bani din mai multe state europene, inclusiv România.

21 oct. 2020, 05:09
„Joe Biden fura bani din România!”. Acuzaţii dure ale fostului primar al New York-ului, Rudy Giuliani, la adresa candidatului democrat

Rudy Giuliani a lansat o serie de informații care îl leagă pe candidatul democrat, Joe Biden, de România. Acuzația vine pe fondul dezvăluirilor din New York Post despre implicarea fiului lui Joe Biden într-un scandal de corupție în Ucraina.

„Furau bani, luau bani din țări precum Irak, Ucraina, China, România și să nu uităm Moscova…”, a spus Giuliani despre familia Biden, într-o intervenție televizată pentru Newsmax TV care a urmat unui articol de presă din New York Post cu privire la un scandal de corupție în care Hunter Biden, fiul fostului vicepreședinte, ar fi fost implicat în Ucraina.

Citeşte şi Donald Trump, despre fiul său: „Barron a avut coronavirus „aproximativ două secunde”. Lăsaţi copiii să se întoarcă la şcoală”

Scandalul este mai vechi, dar noutatea o reprezintă acum obținerea unor mesaje electronice schimbate între Joe Biden și fiul său și care arată că actualul candidat al democraților la președinția SUA ar fi fost la curent cu implicarea lui Hunter Biden în compania ucraineană de energie. „Joe Biden a fost implicat în întreaga schemă Burisma, în luarea de mită. A mințit despre aceasta în toți acești 6 ani. A spus că nu știa nimic despre Burisma„. Conform mesajelor atribuite lui Hunter Biden, acesta ar fi urmat să împartă banii jumătate-jumătate cu tatăl său din afacerile în care era implicat peste hotare. „Pot dovedi asta în 10 feluri”, spune Giuliani, subliniind că are datele chiar de pe un calculator al fiului fostului vicepreședinte din echipa lui Obama. „Am pus mâna pe hard-disk legal. Complet legal”, a declarat avocatul lui Trump. „Joe Biden a participat în luări de mită masive”.

Hunter Biden şi legătura cu Puiu Popoviciu

Avem multe dezvăluiri. Încă n-am ajuns la România. Stați să vedeți când ajungem la România. Uitați ce mă preocupă: omul e un escroc, un mare escroc și și-a bătut joc de Statele Unite„, spunea toamna trecută Rudy Giuliani.

În primăvara anului trecut, New York Times scria despre afacerile lui Hunter Biden în țările est-europene și despre legăturile lui cu România. Jurnaliştii au descoperit astfel că acesta a fost consilierul omului de afaceri Puiu Popoviciu, cel care a fost anchetat și apoi condamnat la închisoare într-un uriaș dosar de corupție.