Ludovic Orban, la întâlnirea cu Benjamin Netanyahu. „Scopul nostru este de a dezvolta relaţiile economice”

Premierul Ludovic Orban face declaraţii de presă împreună cu omologul său israelian, Benjamin Netanyahu, după ce doi oficiali au semnat "Protocolului de amendare a Convenţiei între Guvernul României şi Guvernul Statului Israel pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit".

RomaniaTV.net
03 nov. 2020, 10:53
Ludovic Orban, la întâlnirea cu Benjamin Netanyahu. „Scopul nostru este de a dezvolta relaţiile economice”

Declaraţiile premierului israelian Benjamin Netanyahu, în timpul întâlnirii cu Ludovic Orban
„Este un semn al prieteniei noastre că în primul an al mandatului aţi ales să veniţi în Israel şi în această perioadă a crizei COVID. Sunteţi binevenit aici.
 
„În urmă cu câteva momente, am vorbit cu colegul nostru, Sebastian Kurtz, din Austria. I-am transmis că oamenii din Israel sunt solidari cu Austria. Aşa cum ştiu, aşa procedează şi românii, împotriva sălbăticiei terorismului islamist”
 
„Cooperăm la nivelul serviciilor de informaţii, în orice manieră. La fel procedăm şi în cazul crizei COVID”
 
„Am discutat ieri cu premierul Greciei pentru a vedea cum putem colabora în privinţa crizei coroanvirus. În urmă cu două ore, am luat legătura cu Andrej Babiš, premierul Cehiei, pentru a venea cum putem să ne ajutăm reciproc”
 
„La fel procedăm şi în relaţia cu România. Relaţia noastră de prietenie este foarte puternică de ani de zile, între cetăţenii Israelului şi cei ai României”
 
„Avem sute de mii de români care au venit în Israel şi există o punte între cultura israeliană şi cea română. Este un fundament pentru prietenia noastră comună”
 
„Avem un angajament nu numai faţă de trecutul nostru comun, ci şi faţă de viitor. Viitorul aparţine celor care inovează. Inovaţia reprezintă cheia pentru a asigura prosperitatea, siguranţa şi sănătatea popoarelor noastre în viitor”
 
„Israelul şi România colaborează în numeroase domenii – în securitate cibernetică, managementul resurselor de apă, agricultură, sănătate, domeniul aerospaţial”
 
„Cel mai important este că domeniul afacerilor, antreprenorii noştri, să colaboreze. Astăzi vom semna un tratat prin care se evită dubla taxare, iar, din experienţa mea, acest lucru a îmbunătăţit mereu comerţul şi investiţiile într-un mod rapid. Este o veste bună atât pentru România, cât şi pentru Israel”
 
„Vreau să vă mulţumesc, domnule premier, şi României pentru că de-a lungul anilor ne-aţi ajutat să prezentăm un caz sensibil Uniunii Europene.
 
„Suntem într-o perioadă a păcii. Am încheiat acorduri de pace şi de armonizare a relaţiilor cu trei state arabe în şase săptămâni. Fireşte, avem un punct de vedere diferit a situaţiei din Orientul Mijlociu decât birocraţii din Uniunea Europeană”
 
„Vom continua să valorificăm sprijinul vostru în a explica Uniunii Europene circumstanţele schimbătoare din Orientul Mijlociu care aduc pace şi prosperitate tuturor”
 
„Sunteţi un bun prieten. România este o ţară prietenă. Personal, îmi sunteţi prieten şi vreau să îţi spun: bine ai venit în Ierusalim”

Declaraţiile lui Ludovic Orban

„Domnule premier Netanyahu, sunt foarte bucuros că această vizită a putut fi organizată într-o perioadă foarte dificilă din cauza crizei generate de pandemia de coronavirus. Ne-a pus într-o situaţie dificilă şi ne-a obligat să luăm decizii foarte grele”

„Interesul comun al României şi Israelului este de a extinde şi consolida dialogul nostru în diferite domenii de interes”

„Vreau să-mi exprim recunoştinţa pentru cooperarea excelentă pe care o avem cu autorităţile israeliene în timpul pandemiei de COVID-19. Îmi aduc aminte de videoconferinţa noastră care a fost foarte folositoare şi interesantă pentru a împărtăşi experienţa privind lupta împotriva COVID-19”

„Astăzi, vom explora moduri în care vom consolida deja existentul dialog politic consistent, alături de domeniul sănătăţii. Scopul nostru este de a dezvolta relaţiile economice şi de a consolida cooperarea în domeniul Apărării şi Securităţii”.

„Voi discuta cu premierul Netanyahu planul pentru a treia sesiune a consultarea interguvernamentală româno-israeliană, programată pentru prima jumătate a anului viitor. Suntem foarte bucuroşi să găzduim această întrevedere importantă a reprezentanţilor celor două Guverne, despre care sunt sigur că va avea rezultate concrete”

„Grupul de lucru româno-israelian, lansat în urmă cu o lună, este deja activ în domenii precum agricultura, gestionarea resurselor de apă, sănătate şi noi tehnologii. Progresul trebuie menţinut pentru a dezvolta proiecte comune până la următoarea şedinţă G2G, cu rezultate relevante în sectorul privat”

„Vreau să evidenţiez oportunitatea de a dezvolta un parteneriat pentru noi tehnologii şi inovaţie antreprenorială şi să salut interesul reciproc pentru proiecte comune în domeniul energiei”

„Am asistat la nivel mondial la o intensificare semnificativă a discursului urii şi a antisemitismului. Vreau să vă reasigur de angajamentul ferm al României de a lupta împotriva antisemitismului. Înfiinţarea Muzeului Naţional al Istoriei al evreilor şi al Holocaustului în România denotă clar acest angajament”

„Întâlnirea noastră va aborda importanţa critică a întări securitatea regională în Orientul Mijlociu. România are deja un angajament ferm pentru a susţine Israelul în obiectivul său de a-şi consolida relaţiile cu UE”

„Vom semna astăzi un protocol pentru a modificarea Protocolului de amendare a Convenţiei între Guvernul României şi Guvernul Statului Israel pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit”.

„Va crea un cadru propice pentru dezvoltarea comerţului, investiţiilor dintre ţările noastre”