Bilanţ devastator după cutremurul din Turcia. Operaţiunile de salvare s-au încheiat, aproape 7.000 de oameni au rămas fără case

Eforturile echipelor de salvare turce pentru găsirea de supravieţuitori s-au încheiat după cinci zile de la seismul devastator produs în vestul Turciei, soldat cu moartea a cel puţin 115 persoane.

04 nov. 2020, 13:16
Bilanţ devastator după cutremurul din Turcia. Operaţiunile de salvare s-au încheiat, aproape 7.000 de oameni au rămas fără case

Echipele de salvare au îndepărtat aproape toate dărâmăturile, cu ajutorul a 8.000 de angajaţi, a declarat ministrul Mediului şi Urbanismului, Murat Kurum, la Izmir, unde au fost salvate 107 persoane.

Patru răniţi sunt încă în stare critică, a spus Kurum, recunoscând suferinţa tuturor celor implicaţi. „Dacă Dumnezeu vrea, vom vindeca rănile fraţilor şi surorilor noastre din Izmir„, a spus oficialul turc. Ministrul turc a declarat că lucrările de reconstrucţie a locuinţelor celor afectaţi vor începe în curând şi că, potrivit planurilor, noi apartamente urmează să fie finalizate în termen de un an. El a afirmat că eforturile continuă pentru a oferi adăpost temporar în circa 1.000 de containere.

Citeşte şi O fetiţă de trei ani a supravieţuit în mod miraculos după cutremurul din Turcia. A stat trei zile blocată sub dărâmături

În prezent, cel puţin 6.600 de persoane sunt adăpostite în corturi în oraşul Izmir, unde 180 de clădiri au fost fie avariate, fie s-au prăbuşit complet, a mai spus Kurum.

Un cutremur cu epicentrul în Marea Egee a lovit vineri simultan Turcia şi Grecia, provocând pagube majore în cele două ţări. Turcia se află la confluenţa unor importante falii seismice şi a fost afectată în trecut de mai multe cutremure devastatoare. Un astfel de seism, care s-a produs în nord-vestul ţării în 1999, a ucis peste 17.000 de persoane.