O fetiţă de trei ani a supravieţuit în mod miraculos după cutremurul din Turcia. A stat trei zile blocată sub dărâmături

O fetiţă de trei ani a rămas blocată timp de trei zile sub dărâmături, în urma cutremurului produs vineri în vestul Turciei, şi a reuşit să supravieţuiască în mod miraculos.

03 nov. 2020, 07:56
O fetiţă de trei ani a supravieţuit în mod miraculos după cutremurul din Turcia. A stat trei zile blocată sub dărâmături

Fetiţa, pe nume Elif Perincek, a fost găsită de pompierul Muammer Celick, care a văzut-o zăcând nemişcată şi acoperită de praf şi i-a cerut colegului său un sac de corp.

Chiar în timp ce pompierul îi ştergea faţa, copila a deschis ochii şi l-a apucat de degetul mare.

„Atunci am văzut un miracol”, a povestit Celik, din echipa de căutare şi salvare a pompierilor din Istanbul.

Elif a ajuns la spital şi a fost fotografiatăîn timp ce ţinea în mână o baghetă roz de zână. Copila e cea de-a doua persoană salvată luni, după ce un adolescent de 14 ani a fost găsit, de asemenea, în viaţă. Martorii au aplaudat cu bucurie şi au plâns când au văzut scena miraculoasă.

Citeşte şi Româncă în Turcia, mărturie cutremurătoare din timpul cutremurului: A durat o veşnicie. Credeam că se vor rupe pereţii

Câţi oameni au murit în urma cutremurului

Bilanţul deceselor în urma cutremurului de vineri din Marea Egee a ajuns la 100, în condițiile în care 98 de persoane au murit în oraşul Izmir din Turcia, iar doi adolescenţi au murit pe insula greacă Samos.

994 de persoane au fost rănite în Izmir, 147 fiind încă în spital, a declarat marţi Autoritatea pentru Managementul Dezastrelor şi Urgenţelor (AFAD), adăugând că salvatorii încă întreprind operaţiuni de căutare în cinci clădiri dărâmate.

Au fost folosite peste 3.500 de corturi şi 13.000 de paturi pe post de adăposturi temporare în Turcia, unde au fost implicaţi aproape 8.000 de oameni şi 25 de câini de salvare.

Cutremurul a avut magnitudinea de 7 grade. Numeroase clădiri au fost distruse complet atât în Turcia, cât şi în Grecia.

Citeşte şi Cutremur în Turcia, bilanţul seismului a ajuns la 100 de morţi. 20 de persoane se află încă sub dărâmături