Angela Merkel, anunţ de ULTIMĂ ORĂ despre carantina din Germania. „Vor exista restricţii până când 70% din populaţie va avea imunitate”

Cancelarul Angela Merkel a declarat că e important ca unele dintre restricţiile impuse în Germania să fie menţinute până când 60-70 la sută din populaţia ţării va avea imunitate la virusul SARS-CoV2 care provoacă boala infecţioasă COVID-19.

RomaniaTV.net
08 nov. 2020, 16:12
Angela Merkel, anunţ de ULTIMĂ ORĂ despre carantina din Germania. „Vor exista restricţii până când 70% din populaţie va avea imunitate”

Angela Merkel a recunoscut că unele dintre măsurile aplicate în noiembrie sunt „amare şi dure”, însă acestea sunt necesare pentru a ţine sub control pandemia.

„Ştim de la alte epidemii că virusul a fost mai mult sau mai puţin învins când între 60% sau 70% din populaţie a avut imunitate, fie pentru că (oamenii) s-au vindecat, fie pentru că au fost vaccinaţi. Atunci pot fi ridicate toate restricţiile. Până atunci trebuie să trăim cu unele restricţii impuse de virus”, a explicat Angela Merkel, într-o înregistrare video în care răspunde la întrebările adresate de cetăţeni cu ocazia zilei porţilor deschide la Guvernul german.

Veşti excelente în lupta cu COVID! Vaccinul dezvoltat de AstraZeneca ar putea să devină disponibil în decembrie

Potrivit Agerpres, cancelarul german nu a putut preciza când vor fi ridicate restricţiile, însă şi-a exprimat speranţa că „în curând” primele vaccinuri vor fi autorizate.

Coronavirus în Germania. Peste 600.000 de oameni s-au infectat cu COVID-19

În Germania, s-au infectat până în prezent circa 660.000 de oameni, ceea ce reprezintă aproximativ 0,8% din populaţie, conform agenţiei EFE.

Cum va face Germania vaccinarea împotriva coronavirusului

Angela Merkel a explicat că va începe perioada de vaccinare, după un plan stabilit în prezent de Guvernul federal şi de cele 16 landuri, existând sprijin tehnic din partea mai multor organisme independente, precum comisia permanentă pentru vaccinuri, Academia de Ştiinţe Leopoldină şi Comisia Etică.

Cancelarul german a afirmat că, în principiu, mai întâi vor fi vaccinaţi lucrătorii din căminele de bătrâni, medicii şi persoanele care fac parte din categoriile de risc, „care sunt mulţi în ţara noastră”.

Procesul de vaccinare va depinde de numărul vaccinurilor disponibile şi de perioada de imunitate pe care o generează. Nimeni nu va fi obligat să se vaccineze, va fi decizia fiecăruia, a insistat cancelarul german.