PSD militează pentru salariul minim european. Ciolacu: Este just ca și România corporativă să înceapă să plătească ce se cuvine, așa cum o fac firmele românești!

Marcel Ciolacu a izbucnit la conferinta cu ocazia Zilei Europei! Liderul PSD cere ca marile companii străine să plătească impozite la fel ca cele din România. "Este just ca și România corporativă să înceapă să plătească ce se cuvine, așa cum o fac firmele românești!", a spus Marcel Ciolacu. Mai mult, liderul PSD a militat pentru salariul minim european.

10 mai 2021, 16:51
PSD militează pentru salariul minim european. Ciolacu: Este just ca și România corporativă să înceapă să plătească ce se cuvine, așa cum o fac firmele românești!

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a declarat duminică, la o dezbatere organizată cu ocazia Zilei Europei, că România corporativă trebuie să înceapă să plătească ce se cuvine, ”aşa cum o fac firmele româneşti, aşa cum fiecare român îşi plăteşte taxele şi impozitele care se cuvin”.

Marcel Ciolacu susţine că, în perioada pandemiee, decalajele dintre ţările europene au ieşit la suprafaţă şi că PNRR este o şansă istorică pentru ca România să „treacă la nivelul următor”.

Cu toții am văzut cum această pandemie a adus la suprafață toate decalajele de dezvoltare dintre statele membre. De la serviciile publice, digitalizare, sistemele de educație și de sănătate, la problemele de mediu sau la condițiile de muncă.

De aceea, Programul Național de Redresare și Reziliență este atât de important și nu trebuie să îl ratăm. Politicienii de dreapta trebuie să înțeleagă că este șansa istorică a României de a trece la nivelul următor! Nu avem dreptul să ratăm această oportunitate, așa cum s-a ratat intrarea în Schengen sau cum s-a renunțat total la orice orizont de timp pentru adoptarea monedei unice.

Trebuie, în același timp, să ne gândim serios la impozitarea echitabilă a capitalului, o temă care preocupă nu doar stânga europeană, cât și administrația Biden. Este just ca și România corporativă să înceapă să plătească ce se cuvine. Așa cum o fac firmele românești! Așa cum fiecare român își plătește taxele și impozitele care se cuvin! Cred că și dvs, antreprenorii români, sunteți de acord că marile companii plătesc foarte puțin, iar acest lucru nu este corect.

De asemenea, cred că avem datoria să fim alături de toți cei care muncesc din greu, uneori cu mult peste ceea ce este legal, fără concedii și fără viață personală. Dreptul cetățenilor români la deconectare trebuie să devină realitate, pentru că așa începe să se întâmple peste tot în Europa!„, a mai spus Marcel Ciolacu.

Citeşte şi: Florin Cîţu, întrebat dacă ia în calcul demisia în cazul ratării ţintei de 5 milioane de vaccinaţi: „Nu văd niciun motiv”

Mai mult, Marcel Ciolacu a militat pentru salariul minim european.

România o va duce mai bine când fiecare român o va duce mai bine! De aceea, punerea în aplicare a Pilonului european al drepturilor sociale trebuie să fie o prioritate pentru toată lumea, indiferent de culoarea politică. Este nevoie de politici sociale solide, dacă vrem să scoatem cât mai mulți români din sărăcie. Avem nevoie de locuri de muncă decente și de salarii echitabile. Pentru că aceasta este principala problemă a României reale!

De aceea, vă spun deschis, că – alături de stânga europeană – noi, cei din Partidul Social Democrat vom face tot ce este posibil pentru ca salariul minim european să devină o realitate. Și sunt convins că sindicatele vor veni alături de noi în acest demers! Trebuie să reducem sărăcia, să creștem nivelul de trai cât mai aproape de media europeană!”, a mai susţinut liderul PSD.

Citeşte şi: Barometrul vizibilităţii miniştrilor în aprilie: Premierul Florin Cîţu, ministrul Vlad Voiculescu şi vicepremierul Dan Barna, în topul vizibilităţii

La 14 ani de la aderare, clasa politică nu e în stare să găsească consensul pentru o serie de proiecte care să transforme cu adevărat România. Interesele partizane și orgoliile politice trebuie să înceteze! Ele sunt doar o frână în calea construirii unei economii a viitorului, a serviciilor publice echitabile, a șanselor egale, a dezvoltării, a educației și a prosperității pentru toți cetățenii!„, a avertizat preşedintele PSD, Marcel Ciolacu.