Florin Cîţu, după vizita la Comisia Europeană pe tema PNRR: „Planul prezentat a fost foarte bine primit, Ursula voon der Leyen a spus că România face progrese”

Premierul Florin Cîţu şi o delegaţie de miniştri au fost miercuri la Comisia Europeană pentru a prezenta noua formă revizuită a PNRR, iar prim-ministrul spune că acesta a fost foarte bine primit.

13 mai 2021, 14:22
Florin Cîţu, după vizita la Comisia Europeană pe tema PNRR: „Planul prezentat a fost foarte bine primit, Ursula voon der Leyen a spus că România face progrese”

Florin Cîţu a spus că a trasat în cadrul şedinţei de guvern obiective clare miniştrilor implicaţi în redactarea Planului Naţional de Recuperare şi Rezilienţă, astfel încât să se ajungă la cea mai bună formă posibilă, care să fie aprobat cât mai curând de Comisia Europeană.

„Am avut o sedinta de guvern importanta, la final am facut un sumar al vizitei la Bruxelles referitoare la PNRR si am trasat si obiective ministrilor, pentru a avea cel mai bun PNRR. Am prezentat Comisiei Europene obiectivele noastre privind reforma, economia si modul in care PNRR va sustine in urmatoarea perioada cresterea economica si reformele. A fost foarte bine primit de Comisia Europeana acest ‘concept paper’.

Ati vazut si dvs remarca dnei Ursula ca Romania face progrese. Am asigurat-o ca acesta este guvernul care va face reforme in perioada urmatoare, de accea avem nevoie de un PNRR care sa sustina aceste reforme. Unele obiective sunt usor de atins. Rolul meu a fost sa convingem partenerii europeni ca putem folosi toti banii, 29,2 miliarde euro. Planul a fost prezentat si primit bine, am prezentat un plan credibil care poate fi aplicat”, a declarat Florin Cîţu joi, într-o conferinţă de presă de la Palatul Victoria.

Florin Cîţu: „Vom avea un eveniment pilot la finala Cupei României, care se va desfăşura cu spectatori”

Florin Cîţu a dat asigurări că măsurile restrictive vor începe să fie relaxate de la 1 iunie, aşa cum a fost deja anunţat, fiind convins că până la acea dată se vor fi vaccinat cel puţin 5 milioane de români.

Premierul Florin Cîțu a anunțat joi că toți miniștrii vor fi în stradă la centre de vaccinare în data de 22 mai, pentru a impulsiona campania de vaccinare. El a mai spus că finala Cupei României la fotbal va fi primul eveniment sportiv cu spectatori și a spus că speră să participe și el la acest meci.

„O zi importantă 22 mai. Guvernul în stradă pentru vaccinare și seara avem Cupa României. Vrem ca acest eveniment să se desfăşoare cu spectatori, aş vrea să merg şi eu, joacă Universitatea Craiova. Sâmbătă voi merge la teatru, la un spectacol cu spectatori.

Am discutat cu UEFA despre condiţiile pentru spectatori si am convenit cu ei ca variantele sunt vaccinare, test PCR în ultimele 72 de ore sau test rapid în ultimele 24 de ore.”, a spus premierul.

Florin Cîţu, despre raportul privind numărul deceselor de coronavirus: „O îcurajez pe doamna ministru să publice acest raport”

Ministrul Sănătății Ioana Mihăilă nu va face public raportul privind diferențele de decese COVID, precizând că informațiile le-a prezentat în conferința de presă susțină joi la sediul instituției. Având în vedere că explicațiile ministrului Sănătății nu i-au convins pe jurnaliști, presa i-a adresat întrebări și lui Cîțu pe acest subiect. Premierul anunță că o să-i ceară Ioanei Mihăilă să publice acel raport.

„Am văzut acest raport mai devreme. O încurajez să-l prezinte public. Să-l facă public. Ce a spus și doamna ministru: sunt mai multe baze de date. O să vedem dacă mai trebuie să mai îmbunătățim”, a spus Florin Cîțu.

Ştire în curs de actualizare…

Citeşte şi: Şedinţă de urgenţă convocată de Klaus Iohannis la Cotroceni pe tema situaţiei epidemiologice şi relaxării restricţiilor