Pfizer ia în calcul vaccinarea anuală: „COVID-19 continuă să se răspândească în Europa și în lume”

Pfizer anunţă că ia în calcul vaccinarea anuală împotriva coronavirusului, deoarece "COVID-19 continuă să se răspândească în Europa şi în lumea".

21 mai 2021, 23:43
Pfizer ia în calcul vaccinarea anuală: „COVID-19 continuă să se răspândească în Europa și în lume”
Pfizer ia în calcul vaccinarea anuală: "COVID-19 continuă să se răspândească în Europa și în lume"

Pfizer ia în calcul vaccinarea anuală, a anunţat CEO-ul Albert Bourla. Grupul farmaceutic se gândeşte ca vaccinul împotriva coronavirusului să devină unul sezonier, așa cum este cel împotriva gripei obișnuite.

Pfizer ia în calcul vaccinarea anuală

Citeşte şi Bărbatul care s-a vaccinat de trei ori cu Pfizer: „Mi-am revenit cu vederea după a treia doză. E ca la masă, ceri și a treia farfurie”

„Vaccinarea continuă după 2021 este esențială, deoarece COVID-19 continuă să se răspândească în Europa și în lume. La mai mult de un an de la primele contagieri, continuăm să lucrăm pentru a înțelege dacă vaccinarea anuală poate oferi cea mai durabilă protecție.

Covid-19 continuă să se răspândească în Europa și în lume, la mai mult de un an de la primele cazuri. Așa că ne îmbunătățim cunoștințele și lucrăm pentru a înțelege dacă vaccinarea anuală poate oferi protecție”, a precizat Albert Bourla, potrivit Rai News, citat de Alephnews.

Oficialii UE au încheiat cu Pfizer un nou contract. 900 de milioane de doze. Ar trebui livrate între decembrie 2021 și finalul lui 2023. Ungaria e singura țară membră care a refuzat participarea la contract.

„Ne așteptăm ca rezultatele experimentării vaccinului la copii de 6 luni – 11 ani să fie disponibile în a doua jumătate a anului. Dacă vor fi confirmate siguranța și imunogenitatea, sperăm ca până la începutul anului 2022 să primim autorizația pentru vaccinarea copiilor”, a precizat mai CEO-ul Pfizer.

Șeful Pfizer a mai anunțat că cel mai probabil la începutul anului viitor va veni și OK-ul pentru vaccinarea copiilor între 6 luni și 11 ani! Asta după ce în martie Pfizer și BioNTech au anunțat că au început studiile pe copii.

Citeşte şi Vaccinurile Pfizer și Moderna, eficiente împotriva variantei indiene a coronavirusului. Anunţ de ultimă oră al Agenţiei Europene a Medicamentului

Bilanţ vaccinare 21 mai 2021: Puţini români imunizaţi cu prima doză, suntem departe de ţinta de 5 milioane

Potrivit CNCAV, în ultimele 24 de ore au fost vaccinate 85.000 de persoane, dintre care 28.366 au primit prima doză, iar 56.609 pe cea de-a doua. 62.749 de persoane au primit vaccin Pfizer, 7.079 Moderna, 7.800 AstraZeneca, iar 7.347 au primit vaccin Johnson&Johnson.

De la începutul campaniei de vaccinare au fost vaccinate 4.086.224 de persoane, dintre care 3.112.814 au primit ambele doze de vaccin.

Comitetul de coordonare a vaccinmării prezintă, vineri, lista centrelor de vaccinare din ţară care au depăşit medic zilnicăî de 96 de persoane imunizate / flux. Pe primul loc este centrul de la Sala Polivalentă Craiova, cu 240 de persoane imunizate. Un singur centru de vaccinare din Bucureşti, respectiv cel de la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central ”Dr. Carol Davila” Sector 1, se află în top 10.