EXCLUSIV Mărturiile cutremurătoare ale românului care a căzut cu ursul de gât în prăpastie: „S-a înfipt în capul meu, îl ţineam cu mâna de nas”

Întâlnirile dintre oameni si urși au devenit tot mai dese în ultimii ani, iar grav este faptul că atacurile animalelor sunt devastatoare. Un bărbat din Reghin a povestit pentru România Tv cum a reuşit să scape cu viaţă din colţii unui urs care l-a muşcat de 12 ori.

29 mai 2021, 23:41
EXCLUSIV Mărturiile cutremurătoare ale românului care a căzut cu ursul de gât în prăpastie: „S-a înfipt în capul meu, îl ţineam cu mâna de nas”
EXCLUSIV Mărturiile cutremurătoare ale românului care a căzut cu ursul de gât în prăpastie: "S-a înfipt în capul meu, îl ţineam cu mâna de nas"

Mărturiile cutremurătoare ale românului care a căzut cu ursul de gât în prăpastie. Dan Matei a avut norocul să scape cu viață din colții unui urs uriaș, după ce s-a luptat până la ultimele puteri cu animalul care l-a mușcat de 12 ori.

Mărturiile cutremurătoare ale românului care a căzut cu ursul de gât în prăpastie

Citeşte şi Invazie de urși în Harghita. Oamenii se tem să iasă pe stradă: 14 mesaje RO-ALERT

Dan Matei a povestit într-un interviu pentru România Tv cum a reuşit să scape din colţii unui urs care l-a muşcat de 12 ori. S-a întâmplat anul trecut, în Munţii Călimani.

„Eram împreună cu un prieten, făceam o tură de schi pe creastă și brusc, din senin, un urs care, deși făceam destulă gălăgie şi în mod normal ar fi trebuit să se retragă, m-a atacat. Am strigat de două ori la el.

Era un urs de talie foarte mare. Eram aproape cap în cap. Ursul s-a înfipt direct în capul meu. La un moment dat, din dorința de a evita pericolul, îl țineam cu mâna stângă de nas și cu mîna dreaptă îl țineam de ureche.

Ținându-l de maniera aceasta, ursul încerca să mă muște. M-a prins de mână, m-a prins de umărul stâng, m-a prins de umărul drept, o rană în care aproape mi-a scos ochiul din orbită și încă patru mușcături în cap.

La un moment dat ursul s-a ridicat și am ajuns să-l țin de gât. În momentul în care l-am îmbrățișat, ursul nu mai putea nici să mă prindă cu capul, nu mai putea să mă lovească nici cu labele. A făcut o mișcare bruscă şi am ajuns sub el. Încerca să mă prindă şi să mă muște, dar am ieșit pe o laterală de sub el, moment în care m-a prins de piciorul stâng. A rămas o cicatrice mare …

În momentul în care m-a prins de piciorul stâng, l-am lovit peste nas cu schiul pe care-l aveam în picioare și mi-a dat drumul, dar m-a prins de piciorul drept. Rana la piciorul drept a fost  devastatoare. Mușchiul a fost complet smuls. Dacă nu aveam schiul, rămâneam fără picior.

Citeşte şi Senator UDMR: „Urşii, un pericol real. Niciun animal nu valorează cât o viaţă de om”

„Am căzut în prăpastie cu ursul şi cu schiurile”

Am reușit să scap pentru că am avut un fel de inspirație. În momentul când m-a prins de piciorul din spate, am realizat că nu mai am nicio șansă de supraviețuire și că voi muri.

Iminența morții a fost atât de puternică încât eu mi-am luat adio de la viață. Într-un ultim act de disperare m-am prins cu mâinile de o creangă de jneapăn. În timp ce ne luptam, am ajuns foarte aproape de buza prăpastiei. M-am tras pur și simplu în prăpastie în dorința de a muri rapid. Ursul n-a vrut să-mi dea drumul nici în condițiile în care vedea că se prăbușește în prăpastie. Am căzut în prăpastie cu urs și cu schiurile

Pe urmă ursul cred că a fugit, iar eu mi-am pierdut cunoștința. În momentul când m-am trezit, stăteam pe spate și vedeam totul alb. Eram căzut pe spate, aveam zăpadă pe față, mi-am simțit sângele cum îmi șiroia pe față.

Mâna stângă era ok, mâna dreaptă era ok, cu ochiul drept vedeam bine, ochiul stâng care era aproape ieșit din orbită mi l-am băgat cu căușul palmei înapoi.  Aveam o bandană în rucsac și mi-am făcut ca pirații o bandană care să-mi țină ochiul și să-mi țină scalpul. După ce am rezolvat problema aceasta, mi-am verificat mâna stângă, mâna dresptă erau în forță , piciorul stâng era în forță,  nu simțeam deloc piciorul drept.

Am conștientizat că am scăpat la vreo săptămână pe patul de spital când s-au terminat și toate complicațiile. Operația a durat de la 7 seara până la 4 dimineața, adică au reparat ceva echipa de doctori la mine., Să calculăm: 4 mușcături în cap, una pe ochi, una pe umăr, 6, una pe umăr, 7, pe mâna una , 8, pe piciorul drept, 9, pe genunchiul drept 10, pe piciorul drept acolo să zicem că ar fi 2 , să zicem 11-12 mușcături.

Dumnezeu a făcut prima parte de treabă și m-a salvat din ghearele ursului, domnii doctori m-au salvat din ghearelel morții”, a povestit bărbatul la România Tv.