Panică la Vaslui. Un pacient a murit după ce s-a aruncat de la etajul Spitalului Județean

A fost alertă la secţia de Cardiologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, marţi noapte. Un pacient a murit după ce s-ar fi aruncat de la un etaj superior al clădirii.

02 iun. 2021, 10:08
Panică la Vaslui. Un pacient a murit după ce s-a aruncat de la etajul Spitalului Județean

Panică la Vaslui.  Potrivit unui medic, bărbatul a comis gestul la scurt timp după ce a fost anunțat că va fi mutat dintr-un salon COVID.

Panică la Vaslui. Un pacient a murit după ce s-a aruncat de la etajul Spitalului Județean

Potrivit cadrelor medicale, bărbatul a decedat pe loc. Gestul bărbatului în vârstă de 69 de ani ar fi avut loc cu mutarea sa într-un alt salon.

„Pacientului (…) i s-a spus seara că trebuie să fie mutat din salonul de suspecți Covid într-un salon curat, non-Covid. Deodată, a devenit agitat, a fugărit personalul medical și a fugit pe scări. Doctorița a sunat la poartă dar până au venit cei de la pază, pacientul a coborât la etajul trei, la secția Ginecologie și s-a aruncat de pe scara de incendiu.” a declarat directorul medical al Spitalului Județean Vaslui, potrivit newsvaslui.ro.

Poliţiştii au deschis un dosar de cercetare pentru ucidere din culpă.

Citeşte şi: Carmen Avram sare în apărarea protestatarilor: Oamenii ies din case de disperare. Guvernul calcă pe cenuşă, la propriu câteodată, pentru că le ard spitalele!
 

Un incident similar a avut loc la jumătatea lunii mai. O tânără de 25 de ani, internată la Spitalul din Târnăveni, s-a aruncat de la etajul salonului în care stătea și a murit în urma leziunilor suferite, a anunțat Inspectoratul de Poliție Județean Mureș.

„La data de 07 mai a.c., în jurul orei 20.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Târnăveni au fost sesizaţi prin Apel 112, de către personalul medical din cadrul unei unităţi medicale din localitate, despre faptul că o pacientă, s-ar fi aruncat de la etajul clădirii unde se afla internată. La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă din cadrul Poliţiei municipiului Târnăveni, care a constatat că cele sesizate se confirmă, persoana fiind identificată ca fiind o femeie, de 25 de ani, din Târgu Mureş. Din nefericire, în urma leziunilor suferite, victima a decedat”, a transmis IPJ Mureş.

Poliţiştii efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târnăveni, în vederea stabilirii tuturor circumstanţelor în care s-a produs incidentul.

Citeşte şi: Gest cutremurător, făcut de o româncă în Italia. S-a aruncat în faţa trenului şi a scăpat miraculos. Mecanicul locomotivei: „Credeam că a fost făcută bucăți”