Cioacă, acuzat că a omorât-o pe Elodia. Procurorii cer arestarea acestuia

După cinci ani în care Cristian Cioacă a fost suspectul principal în cazul morţii soţiei sale, Elodia Ghinescu, procurorii cer arestarea acestuia, în baza unor probe noi. 

RomaniaTV.net
28 nov. 2012, 10:42
Cioacă, acuzat că a omorât-o pe Elodia. Procurorii cer arestarea acestuia

Poliţistul Cristian Cioacă a fost pus sub acuzare pentru uciderea soţiei sale, avocata Elodia Ghinescu, dispărută din august 2007, procurororii Parchetului instanţei supreme urmând să ceară arestarea lui preventivă pentru omor.

El a fost dus, miercuri, la Parchetul instanţei supreme pentru a fi anunţat că s-a pus în mişcare acţiunea penală în cazul lui, pentru uciderea avocatei Elodia Ghinescu. Totodată, procurorul l-a informat pe Cristian Cioacă şi despre faptul că va cere instanţei arestarea lui preventivă, a spus avocata Maria Vasii.

Nu a fost luată măsura de arestare preventivă, Cristian Cioacă este liber. Aşteptam să fim chemaţi în instanţă„, a precizat avocata Maria Vasii. Aceasta a mai spus că nu ştie pe ce se bazează propunerea de arestare preventivă şi că va afla acest lucru când va ajunge în sala de judecată.

La rândul său, Crina Radu, avocata familiei Ghinescu, a spus că propunerea de arestare preventivă a lui Cristian Cioacă a fost făcută pentru acuzaţiile de omor calificat şi profanare de morminte, urmând ca dosarul să fie judecat de Tribunalul Bucureşti.

El a fost principalul suspect, dar nu s-au găsit niciodată suficiente probe. Până acum a fost învinuit doar că i-a spart căsuţa de mail şi i-a citit fraudulos mailurile, şi a fost condamnat la închisoare cu suspendare. 

Cazul a fost preluat de un nou procuror. Acesta a descoperit noi pete de sânge în apartamentul celor doi, cu un aparat nou. Petele nu au fost detectate atunci, pentru că nu exista tehnica necesară. În baza acestor noi probe, procurorii cer arestarea lui Cioacă.

Noi aşteptam de cinci ani să se facă dreptate şi să fie prins criminalul. Aşteptam să se facă dreptate, altceva nimic. Eu am avut încredere în probele vechi, nu numai în cele noi”, a declarat la România TV Emilia Ghinescu, mama avocatei. CITEŞTE AICI DECLARAŢIA EMILIEI GHENESCU.

Corpul Elodiei nu a fost găsit încă, ceea ce a îngreunat şi mai mult munca procurorilor. 

În septembrie anul acesta, procurorii au făcut percheziţii în apartament şi au preluat noi probe, în prezenţa lui Cioacă şi a avocatei sale, Maria Vasii.

„A fost vorba de o prelevare de probe, respectiv se iau urme de pe perete, se iau substanţe. Domnii procurori, fiind o echipă nouă, au preluat acest dosar şi aveau nevoie să-şi facă propriile lămuriri înainte de a ajunge la o soluţie pe dosar. Au ţinut să vină personal să verifice apartamentul, să facă o expertiză asupra urmelor pe care le vor ridica. Nu avem nicio obiecţiune, este dreptul dânşilor să facă aceste verificări”, a spus avocata Maria Vasii, la ieşirea din apartament, în jurul orei 17.00.

Avocata Elodia Ghinescu a dispărut de la domiciliu în noaptea de 29 spre 30 august 2007 şi de atunci trupul ei nu a mai fost găsit.

În 8 noiembrie 2011, avocata Elodia Ghinescua fost declarată moartă, în urma unei sentinţe a Judecătoriei Braşov.

Cazul dispariţiei avocatei Elodia Ghinescu a ţinut prima pagină a ziarelor ani întregi. Scenarii peste scenarii, dezvăluiri sau pur şi simplu zvonuri, toate au fost dezbătute pe toate feţele de jurnaliştii din presa scrisă dar şi de cei ai televiziunilor.

La sfârşitul lunii august 2007, după misterioasa dispariţie a Elodiei Ghinescu, sute de jandarmi, poliţişti dar şi voluntari au cercetat metru cu metru pădurile şi zonele din jurul Braşovului, dar şi în judeţele învecinate. Câteva probe descoperite au dus la acuzarea soţului avocatei, Cristian Cioacă, poliţistla IPJ Braşov.

Uniforma sa găsită într-o pădure, urme de sânge pe uşa dormitorului, firele de păr din portbagajul maşinii sau mărturia unor vecini nu au fost însă de ajuns ca poliţistul să ajungă în spatele gratiilor. Presa a comentat apoi declaraţiile sale contradictorii, concediile medicale pe care şi le-a luat, rezultatul probei cu detectorul de minciuni dar şi concluziile unor psihologi care i-au analizat comportamentul.

Speculaţiile au mers mai departe, în viaţa personală a celor doi, şi s-a vorbit despre un amant al avocatei şi despre posibile legături ale celor doi soţi cu lumea interlopă.