Veste proastă pentru milioane de angajaţi. Guvernul ar putea creşte impozitul pe salarii şi contribuţiile la sănătate şi pensii

Cabinetul premierului Căţu vrea să revizuiască impozitul pe salarii, contribuţiile la sănătate, pensii, impozitul pe proprietate şi impozitul pe profit pentru firme.
Filip Stan
16 iun. 2021, 13:29
Veste proastă pentru milioane de angajaţi. Guvernul ar putea creşte impozitul pe salarii şi contribuţiile la sănătate şi pensii

Veste proastă pentru milioane de angajaţi. Noile schimbpri sunt cuprinse în Programul naţional de redresare şi rezilienţă (PNRR). Tot acolo,  este luată în calcul şi ajustarea impozitului pe profit.

Veste proastă pentru milioane de angajaţi. Guvernul ar putea creşte impozitul pe salarii şi contribuţiile la sănătate şi pensii

În documentul trimis de guvern la Bruxelles, prin care vrem să obţinem cele aproape 30 de miliarde de euro, scrie ca Executivul intenţionează o aliniere a taxelor şi impozitelor cu statele din Uniunea Europeană.

-„Este necesară alinierea sistemului de impozitare cu actuala si viitoare etapă de dezvoltare a României.”

– „(…) trebuie să înţelegem mai bine, cel puţin la nivel teoretic, oportunităţi de dezvoltare a politicilor în ceea ce priveşte impozitul pe proprietate, impozitul pe profit, precum şi sarcina fiscală aferentă veniturilor persoanelor fizice prin comparaţie cu politicile privind taxarea din statele membre ale UE.”, se arată în document, potrivit Antena 3.

– „Din perpectiva sistemului fiscal de impozitare (inclusiv din perspectiva contribuţiilor sociale), obiectivul este de a supune dezbaterii publice, şi de a aproba un proiect legislativ până la finalul anului 2022, cu implementare etapizată, începând cu anul 2023, în funcţie de analiza rezultatelor economice aferente actulului format.”

– „Legislaţia fiscală românească va face obiectul unei analize amănunţite, cu asistenţă tehnică, în special în domeniul impozitelor şi contribuţiilor sociale datorate pe veniturile obţinute de persoane fizice, impozitul pe profit, impozitul pe proprietate.”

În PNRR, se vede negru pe alb că guvernanţii vor să treacă prin Parlament o lege prin care să revizuiască: impozitul pe venit, contribuţiile la pensii, sănătate, impozitul pe proprietate şi impozitul pe profit pentru firme.

Comisia Europeană a trimis guvernului o serie de observații la Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) trimis formal de România la 31 mai. Corina Creţu vine şi ea cu observaţii.

Corina Crețu, fost comisar european, susține că Planul de redresare și reziliență propus de Guvern este „incoerent, nerealist și netransparent”, iar criticile pe care le-a adus Comisia Europeană sunt „bine întemeiate și binevenite”, pentru că urmăresc să îndrepte greșelile din document.

Citeşte şi:  Europarlamentarul Victor Negrescu, sceptic vizavi de faptul că PNRR va putea fi retrimis până pe 15 iunie, data-limită impusă de CE: „România riscă să îşi vadă planul aprobat abia în toamnă şi, în consecinţă, proiectele să înceapă cu întârziere”
 

Spynews
Bogdan, tânărul care a murit după ce a intrat cu maşina într-o cisternă încărcată cu benzină era poliţist. În trecut, ar mai fi încercat să își pună capăt zilelor
Bzi.ro
Jador a transmis că Oana Ciocan este însărcinată: „Abia aștept să fim trei!”
Fanatik.ro
Animalul rar care a fost observat pe teritoriul țării noastre. Este un răpitor prin excelență și ar putea rezolva o problemă de care se lovesc toți primarii din România
Capital.ro
ESTE INTERZIS să consumi acest tip de CARNE TOCATĂ. Alertă alimentară în România
Playtech.ro
Alegerile locale 2024 pică din nou în Duminica Orbului. S-a mai întâmplat în 1990
DailyBusiness
Se fac angajări în Armată! Au fost scoase la concurs peste 4900 de posturi!
Adevarul
Ofițerii ucraineni care opresc bărbații pe străzile din Kiev în vederea mobilizării, întâmpinați cu ostilitate: „Este foarte dificil emoțional”
Spynews
Poliţist din Cluj-Napoca, reţinut după ce ar fi primit 12.000 de euro mită. A fost pus să distrugă un proces verbal
Spynews
Anunț ANM de ultim moment! Cod portocaliu de furtuni severe în multe zone din țară! Care sunt județele vizate 
Evz.ro
Viața la bloc. Ce sunt balcoanele solare și ce avantaje îți aduc
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
Mititelu, scandal monstru cu Becali! A luat decizia să nu mai vorbească niciodată: de la ce s-au certat milionarii
wowbiz.ro
Ce ar fi pățit Cristian, tânărul luat de viitură în Italia?! Ipoteza șocantă a autorităților
Cancan.ro
Foto exploziv! Mădălina Ghenea a arătat tot în timp ce se retrăgea la hotel, în toiul nopții, însoțită de....
Playsport.ro
Era una dintre cele mai frumoase prezentatoare TV din România, dar a renunțat la TOT! INCREDIBIL: cu cine se iubește astăzi!
kanald.ro
Cum arăta insula de pe râul Natisone înainte de a fi inundată! Viitura a distrus totul în calea sa și i-a doborât pe cei trei tineri
Capital.ro
Obligatoriu la ITP! Ce documente trebuie să aducă toți șoferii neapărat
StirileBZI
A fost aprobat un nou Program Rabla. Ce buget este pregătit
Prosport.ro
FOTO. S-a văzut prea mult prin costumul de baie al Cristinei ICH, „nora” lui Pițurcă
stirilekanald.ro
Femeia din Buzău care și-a îngropat copilul de viu: 'N-am putut să stau cu durerea în suflet'
substantial.ro
Dezinformarea și teoriile conspirative amenință campaniile electorale europene
MediaFlux
Modificări privind TICHETELE de MASĂ. Mulți angajați NU le mai PRIMESC
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'