Iulian Bădescu (PSD): Acceptăm comasarea dacă PDL recunoaşte că e o calamitate

Senatorul PSD Iulian Bădescu, a afirmat sâmbătă că USL ar fi de acord cu comasarea alegerilor doar în condițiile în care PDL ar recunoaște în mod public faptul că reprezintă ”calamitatea naturală a României”.

RomaniaTV.net
03 dec. 2011, 22:05
Iulian Bădescu (PSD): Acceptăm comasarea dacă PDL recunoaşte că e o calamitate

”Comasarea alegerilor, propusă de PDL, reprezintă un demers care încalcă profund orice principiu democratic. Legea prevede foarte clar că mandatul aleșilor nu poate fi prelungit decât dacă este un caz de război, calamitate naturală, dezastru sau sinistru deosebit de grav. Prin urmare, am putea fi de acord cu comasarea doar dacă PDL recunoaște public că este calamitatea naturală a României sau, de ce nu, un sinistru deoseibt de grav. Altfel, ceea ce vor ei să facă este ilegal”, a declarat senatorul PSD.

Iulian Bădescu a ținut să sublinieze faptul că prin comasarea alegerilor, cei de la PDL ar încerca să producă confuzie în rândul electoratului.

”Această comasare cerută de PDL este o formă ilegală și ilegitimă prin care aceștia încearcă să amâne votul și să se sustragă astfel judecății românilor, crezând că prin confuzia creată vor scăpa. Le garantez că nu vor scăpa, iar USL va câștiga alegerile viitoare în orice condiții, indiferent ce tertipuri vor mai inventa ei”, a mai spus Bădescu.