BAREM Bacalaureat 2021 Istorie. Aşa vor fi notate lucrările absolvenţilor de liceu. Cum puteau elevii să obțină notă maximă!

Baremul de corectare pentru examenul la Istorie la BAC 2021 a fost publicat de Ministerul Educației, pe site-ul subiecte.edu.ro.
Mirabela Vasile
29 iun. 2021, 15:56
BAREM Bacalaureat 2021 Istorie. Aşa vor fi notate lucrările absolvenţilor de liceu. Cum puteau elevii să obțină notă maximă!

BAREM Bacalaureat 2021 Istorie. Formula de calcul arăta cum sunt corectate subiectele la istorie primite de absolvenții de liceu la prima probă a bacalaureatului 2021.

BAREM Bacalaureat 2021 Istorie. Aşa vor fi notate lucrările absolvenţilor de liceu. Cum puteau elevii să obțină notă maximă!

​Bacalaureatul 2021 a început luni, 28 iunie, cu examenul scris la Limba și literatura română. Absolvenții de liceu au avut la dispoziție 3 ore pentru a rezolva subiectele.

Ministerul Educației a decis ca la Bac 2021 să nu se mai susțină probele de competențe lingvistice de comunicare în limba română, cele de comunicare în limba maternă, de competențe digitale și într-o limbă străină. Potrivit unui ordin de ministru s-a decis ca acestea să fie echivalate cu mediile din cei patru ani de studiu. Astfel, până pe 25 iunie 2021 se calculează media aritmetică a mediilor obținute de fiecare elev în parte și în funcție de aceasta va primi un calificativ pentru examenul de Bacalaureat.

Iată baremul la ISTORIE

E_c_istorie_2021_bar_02_LRO

Calendar Bac 2021 – sesiunea iunie – iulie

Probele de evaluare a competențelor, programate în perioada 14-16 iunie (Limba română), 16-17 iunie (Limba maternă), 18-23 iunie (Competențe digitale) și 23-25 iunie (Limbă străină), nu se mai susțin, ci vor fi echivalate.

-31 mai – 4 iunie 2021 Înscrierea candidaților la prima sesiune de examen

-28 iunie 2021 Limba și literatura română – proba scrisă

-29 iunie 2021 Proba obligatorie a profilului – proba scrisă (Matematică sau Istorie)

-30 iunie 2021 Proba la alegere a profilului și specializării – proba scrisă (Geografie, Informatică, Fizică, Chimie, Biologie, Economie, Psihologie, Sociologie, Filosofie, Logică)

-1 iulie 2021 Limba și literatura maternă – proba scrisă

– 5 iulie 2021 Afișarea rezultatelor la probele scrise

-5 iulie 2021 – orele 12.00 – 18.00 – Depunerea contestațiilor

-6 – 9 iulie 2021 Rezolvarea contestațiilor 9 iulie 2021 Afișarea rezultatelor finale

Calendar Bac 2021 – sesiunea august – septembrie 2021

-19 – 26 iulie 2021 Înscrierea candidaților la a doua sesiune de examen
-16 august 2021 Limba și literatura română – proba scrisă
-17 august 2021 Proba obligatorie a profilului – proba scrisă (Matematică sau Istorie)
-18 august 2021 Proba la alegere a profilului și specializării – proba scrisă (Geografie, Informatică, Fizică, Chimie, Biologie, Economie, Psihologie, Sociologie, Filosofie, Logică)
-19 august 2021 Limba și literatura maternă – proba scrisă
-31 august 2021 Afișarea rezultatelor la probele scrise
-31 august 2021 – orele 12.00 – 18.00 – depunerea contestațiilor
-1- 3 septembrie 2021 Rezolvarea contestațiilor
-3 septembrie 2021 Afișarea rezultatelor finale

 

Doar 77% dintre elevii care au terminat liceul anul acesta s-au înscris pentru examenul de Bacalaureat, interesul fiind mult mai scăzut decât anul trecut, atât în procente, cât și în valoare absolută, a declarat, miercuri seara, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Potrivit ministrului Educației, anul acesta s-au înscris la examenul de Bacalaureat doar 114.163 de absolvenți de clase terminale din promoția curentă. Lor li se adaugă 19.520 de candidați înscriși la examenul de Bacalaureat din promoții anterioare. Interesul este, însă, scăzut.

„Raportat la totalul promoției curente (…) procentul este de 77%. (…) Mic. Anul trecut a fost tot an de pandemie și procentul celor înscriși raportat la promoția curentă a fost de 83%”, a spus ministrul, la TVR.

În plus, potrivit lui Cîmpeanu, anul trecut, nu doar procentual numărul elevilor înscriși la examenul de Bacalaureat a fost mai mare, ci și în valoare absolută. Și numărul elevilor din promoții anterioare a fost mai mare anul trecut – peste 31.000, față de anul acesta – doar 19.520.

Întrebat cine sunt, în mod special, elevii care nu s-au mai înscris pentru a susține Bacalaureatul, Sorin Cîmpeanu a spus că a solicitat o analiză în acest sens.

„Am solicitat să facem o analiză pentru că rezultatul este foarte important. Cu siguranță cei care nu s-au înscris fie nu au dorit să se înscrie, au renunțat la educație, (…) după cum sunt și alții care au dorit susțină examenul de Bacalaureat, dar chiar dacă am flexibilizat încheierea mediilor (…) nu au reușit să își încheie situațiile școlare”, a mai spus Cîmpeanu.

Pentru Bacalaureat „din tematica de examen s-a scos mult mai puțin față de cât s-a scos anul trecut”, a declarat ministrul Educației la conferința Consiliului Național al Rectorilor. Sorin Cîmpeanu a spus că anul trecut s-a scos „în bloc un întreg semestru”. Acesta le-a spus rectorilor de la aproape toate universitățile din România, prezenți la Cluj-Napoca, că s-au înscris în acest an cu 22.000 de candidați mai puțini ca anul trecut, iar asta „o să afecteze în mod semnificativ și activitatea universităților”, spune edupedu.ro.

Pentru anul universitar 2021-2022 cifra de școlarizare pentru ciclul licență, învățământ superior, sunt 64.667 de locuri finanțate de la bugetul de stat.

Anul acesta s-au înscris la Bacalaureat 114.163 de elevi din promoția curentă, la care se adaugă 19.520 din promoțiile anterioare, potrivit ministrului. În total sunt înscriși 133.683 de candidați.

Anul trecut, în 2020, la Bacalaureatul din prima sesiune (de vară) au fost înscriși 155.639 de absolvenți, din care s-au prezentat 147.794 și au promovat 95.399, adică 64,5% din cei prezenți.

Citeşte şi: Patriarhul Daniel, mesaj pentru elevi înaintea examenelor naţionale: „Sunt cele mai potrivite prilejuri de evaluare şi de maturizare intelectuală”
 

DailyBusiness
Prognoza meteo 1-6 mai. Temperaturile urcă spre 30°C, urmate de un val de furtuni și răcire brutală!
Spynews
Lele, spulberat de Poliție / Dovada că artistul a ascuns adevărul în scandalul cu Andra Voloș
Bzi.ro
Monica Bîrlădeanu a făcut senzație la Gala Premiilor GOPO 2025! Actrița a strălucit la 46 de ani
Fanatik.ro
Care este suprafața reală a Bucureștiului? Capitala nu este cel mai mare oraș din țară
Capital.ro
Se schimbă banii. Anunț pentru cei cu care fac plăți cu cardul. Euro ia locul monedei naționale din 2026
Playtech.ro
Cum conduci o mașină diesel ca să consumi mai puțin. Regula pe care puțini o respectă
DailyBusiness
Lovitură de proporții în Europa! Pașapoartele care dispar definitiv. UE le-a declarat ilegale
Adevarul
Cum vede șeful Inscop finala prezidențială: „9 din 10 votanţi PSD l-ar vota pe George Simion şi nu pe domnul Nicuşor Dan”
wowbiz.ro
Anunț de ultimă oră despre fiul Ozanei Barabancea, internat la ATI după ce a făcut infarct la 24 de ani: „Acum...” 
Spynews
Cătălin Moroșanu, mesaj de susținere pentru Mihai Leu. Fostul campion e internat la Spitalul Fundeni, după ce a fost operat / FOTO
Spynews
Cât costă o porție de mici cu muștar și pâine de 1 Mai, în funcție de locul unde îi mănânci. Prețurile variază de la piață la restaurant
Evz.ro
Zile libere în iunie. Bugetarii au parte de încă o mini-vacanță
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
Gimnasta a făcut avere din alte activități: „Bărbații mi-au cerut apa în care m-am spălat”
kanald.ro
Extrageri speciale loto de 1 Mai. Loteria Română a suplimentat fondul de câștiguri
Cancan.ro
E însărcinată! Vedeta din România va naște primul copil cu iubitul ei, la peste 1 an de la divorț
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Devine interzis la toate mașinile. UE va da ordin pentru orice țară. România nu va mai putea folosi
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
De ce a pozat Corina Ungureanu într-o revistă pentru bărbați
stirilekanald.ro
VIDEO Un nou război cumplit stă să înceapă. Premierul unei puteri nucleare a anulat vizita la Putin și a dat ordinul de atac asupra țării vecine!
Meteorologii anunță o lună Mai cum nu a mai fost de mult în România
MediaFlux
Un detaliu te poate lăsa fără pensie în mai! Anunț pentru pensionarii care primesc banii prin poștă
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Ce-a înțeles BBC din scandalul Georgescu. Restul lumii încă așteaptă traducerea…