ADMITERE MEDICINĂ 2021. Sorin Cîmpeanu: UMF Carol Davila, exemplu pentru organizarea unei admiteri cu prezenţă fizică

ADMITERE MEDICINĂ 2021. Sorin Cîmpeanu a declarat că Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Carol Davila' reprezintă un exemplu pentru modul în care a organizat un examen de admitere cu prezenţă fizică.
Filip Stan
25 iul. 2021, 15:13
ADMITERE MEDICINĂ 2021. Sorin Cîmpeanu: UMF Carol Davila, exemplu pentru organizarea unei admiteri cu prezenţă fizică

ADMITERE MEDICINĂ 2021. Ministrul Educaţiei se declară mulţumit de modul în care a fost organizat examenul de admitere la Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila.

ADMITERE MEDICINĂ 2021. Sorin Cîmpeanu: Este o provocare organizarea unui examen de admitere cu prezenţă fizică

Citeşte şi ADMITERE UMF CAROL DAVILA 2021. Wow! Cu ce medie s-a intrat la Medicină 2021. GRILE pe facultăţi

„Este o plăcere să fim alături de viitorii medici, aşa cum şi Universitatea de Medicină şi Farmacie ‘Carol Davila’ a fost alături de autorităţi pe toată perioada crizei sanitare. (…) Este o universitate care a tocmai ce înfiinţat un institut de genomică, este o universitate care tocmai ce a semnat un acord cu Banca Europeană de Investiţii pentru o finanţare de 24 de milioane de euro, jumătate din totalul finanţării prin care universitatea îşi va dezvolta infrastructura. Este o universitate care înţelege foarte bine nevoia de digitalizare şi nevoia de adecvare a profesiei de medic la noile evoluţii din societate şi din tehnologie, în mod deosebit, la noile condiţii impuse de criza sanitară pe care o traversăm”, a afirmat Cîmpeanu, la conferinţa de presă organizată cu ocazia susţinerii examenului de admitere la UMF.

Potrivit ministrului, UMF ‘Carol Davila’ este un exemplu de urmat din perspectivă academică, din perspectiva cercetării ştiinţifice şi, nu în ultimul rând, din perspectivă managerială.

„Nu este deloc simplu să organizezi un concurs de admitere, sunt 3.000 de viitori studenţi, să sperăm, sunt 1.269 de locuri scoase la concurs, trei sferturi sunt locuri bugetate, iar un sfert sunt locuri cu taxă. (…) Este o provocare organizarea unui examen de admitere cu prezenţă fizică. Este un exemplu pentru toate celelalte universităţi care au declarat că-şi doresc deschiderea cursurilor cu prezenţă fizică în luna octombrie a acestui an”, a spus el.

Rectorul UMF ‘Carol Davila’, Viorel Jinga, a precizat că rezultatele examenului scris vor fi primite de candidaţi pe loc.

„Este o grilă care se corectează, se scanează şi un candidat pleacă, deja, cu rezultatul examenului imediat ce părăseşte Romexpo. Domnul ministru propunea, la un moment dat, pentru examenele viitoare, să folosească o formulă asemănătoare, este foarte rapidă, obiectivă şi se ajunge la rezultat imediat după ce se termină concursul”, a explicat Jinga.

Potrivit acestuia, pentru modulul de limbă engleză, adresat străinilor, unde admiterea se va face pe baza dosarelor, a mediilor de Bacalaureat şi a notelor la biologie, chimie şi fizică, sunt 300 de locuri, pentru care s-au înscris până la acest moment 450 de candidaţi, urmând ca săptămâna viitoare să fie anunţat numărul final al acestora, când se va termina procesul de înscriere.

Examenul de admitere la studiile de licenţă din cadrul UMF „Carol Davila” în domeniile Medicină, Medicină dentară şi Farmacie, precum şi la Facultatea de Moaşe şi Asistenţă Medicală se desfăşoară, duminică, începând cu ora 9,00, în mai multe spaţii din Capitală.

Cei 3.427 de candidaţi înscrişi pentru ocuparea celor 1.629 de locuri scoase la concurs la facultăţile de Medicină şi Medicină dentară susţin examenul de admitere în spaţiile special amenajate din cadrul Complexului Expoziţional Romexpo (pavilioanele B1 şi B2), în timp ce pentru susţinea examenului de admitere la Facultatea de Farmacie şi la FMAM, organizatorii le-au pus la dispoziţie candidaţilor spaţiile din cadrul Facultăţii de Farmacie, respectiv cele din Palatul Facultăţii de Medicină din Bucureşti.

Citeşte şi ADMITERE MEDICINĂ 2021 UMF IAŞI. Test grilă, şase candidaţi pe loc!

Cîmpeanu: La rectificarea bugetară, am solicitat finanţarea pentru 6.000 de medici rezidenţi în plus

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că a solicitat Ministerului Finanţelor alocarea de fonduri, la rectificarea bugetară, pentru asigurarea finanţării unui număr de peste 6.000 de rezidenţi în învăţământul superior medical, înregistraţi în plus anul acesta faţă de 2020, numărul total în 2021 fiind de 29.000.

„Avem 63.000 de locuri la licenţă, pentru toate domeniile, bugetate, în acest an. O pondere de circa 10% este aceea a locurilor în domeniul medical. Avem, însă, nu numai nivelul de licenţă. Avem, anul acesta, cu peste 6.000 de rezidenţi mai mult în învăţământul superior medical faţă de anul trecut. Este, de altfel, şi o solicitare pe care am înaintat-o Ministerului Finanţelor la rectificarea bugetară de a ne asigura finanţarea pentru această creştere de peste 6.000 de rezidenţi, anul ăsta, în raport cu anii trecuţi. (…) Mai exact avem peste 29.000 de rezidenţi anul acesta, faţă de 23.000 de rezidenţi anul trecut”, a declarat Cîmpeanu, duminică, la conferinţa de presă organizată cu ocazia susţinerii examenului de admitere la UMF „Carol Davila”.

De asemenea, ministrul Educaţiei a declarat că universităţile au înregistrat un procent de vaccinare anti-COVID peste media sistemului de învăţământ.

„Universităţile au înregistrat un procent de vaccinare peste media, deja, cea mai ridicată a sistemului de învăţământ, 60% din personalul didactic auxiliar, didactic neauxiliar şi nedidactic, vaccinat. Faţă de acest procent, universităţile au un procent şi mai mare. Preferăm să organizăm centre de vaccinare şi să promovăm importanţa şi necesitatea vaccinării în raport cu obligativitatea vaccinării. Nu cred că este normal să impunem această condiţie, începând cu elevii şi studenţii. Avem alte persoane, angajaţi din sistemul de învăţământ, din sistemul de sănătate, care trebuie să se vaccineze pentru a da un exemplu elevilor şi studenţilor”, a mai precizat Cîmpeanu.

DailyBusiness
Atenționare urgentă pentru români. Suedia reintroduce controale stricte la frontiere, suspendând parțial Schengen!
Spynews
Bucurie imensă în familia lui Gabi Bădălău! Sora afaceristului, Sabina, e însărcinată / FOTO
Bzi.ro
Andreea Esca este hotărâtă să rupă normele! Vrea să dea lovitura pe scena de la Untold
Fanatik.ro
Locul secret de la malul mării desemnat „cel mai frumos loc de locuit”. Toți visează să trăiască aici
Capital.ro
Călin Georgescu a făcut anunțul înainte de alegeri. Toți românii trebuie să știe
Playtech.ro
Blackout în Londra. Panică la metrou, trenurile au rămas blocate: „Luminile s-au stins, pur și simplu”
DailyBusiness
Fum alb la Vatican! Cardinalul protodiacon va ieși la balconul central pentru a anunța „Habemus Papam!”
Adevarul
Pastila banală care poate salva viața în caz de infarct, de care românii au uitat. Cum o administrezi corect
wowbiz.ro
De ce s-a spânzurat de fapt judecătoarea Georgeta Ciungan! Breaking news
Spynews
Cu ce se ocupă Radu Mazăre în Madagascar. Fiul lui, Răducu, urmează să îl viziteze
Spynews
Imagini înduioșătoare cu Nasrin Ameri însărcinată. Prezentatoarea este mama unui băiețel de aproape doi ani / FOTO
Evz.ro
Emisiunea care a rupt România. Audiențe de vis
Ego.ro
Motivul pentru care s-au certat Smiley și Pavel Bartoș la Românii au Talent! ”A fost singurul!” EXCLUSIV
Prosport.ro
Prezentatoarea TV a apărut în costum de baie, iar soțul ei a fost numit pe loc „cel mai norocos bărbat din lume”
kanald.ro
Judecătoarea Georgeta Ciungan a fost găsită moartă în propria casă! Aceasta a fost o figură emblematică în sportul românesc
Cancan.ro
Ce afecțiunea avea judecătoarea Georgeta Ciungan, care s-ar fi sinucis în Bihor. A fost internată la începutul anului, dar…
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Doliu în lumea sportului. S-a stins o mare legendă. Vestea morții sale a șocat întreaga lume
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Gimnasta, în bikini, după ce s-a retras la 22 de ani
stirilekanald.ro
Tatăl care și-a lăsat fetița de 2 ani să moară în mașină! Uluitor ce făcea
Nicușor Dan răstoarnă toate calculele. La asta nu se aștepta nimeni
MediaFlux
Tăieri de pensii în 2025. Pensionarii cu grupe de muncă, cei mai afectați
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Sunt considerate fructele viitorului. Se adaptează la secetă, terenuri aride și se pot consuma proaspete, deshidratate sau în conserve