Florin Cîţu, avertisment despre creşterea preţului la energie. „Pentru finalul acestui an există acest risc real de a avea o creştere a preţurilor”

Premierul Florin Cîţu a anunţat, joi, că a cerut ministrului Energiei să grăbească elaborarea legii privind consumatorului vulnerabil, deoarece la sfârşitul acestui an "există acest risc real de a avea o creştere a preţurilor" la energie electrică.

19 aug. 2021, 21:18
Florin Cîţu, avertisment despre creşterea preţului la energie. „Pentru finalul acestui an există acest risc real de a avea o creştere a preţurilor”

Premierul Florin Cîţu a explicat că a avut astăzi o întâlnire cu ministrul Energiei și reprezentanții ANRE, OPCOM, Transelectrica și Consiliul Concurenței pentru a înțelege mai bine situația creșterii prețurilor la energie și gaze.

„Întâlnirea de azi a avut mai multe obiective. Am vrut să înţeleg dinamica pieţei. Obiectivele de a găsi soluţii pe termen mediu şi lung… întreaga Europa trece printr-o transformare. Dacă noi închide mai repede facilităţile pe care avem azi, s-ar putea să avem o problemă cu capacitatea de producţie…

Sunt soluţii pe termen scurt şi soluţii pe termen mediu şi lung. Pe termen mediu şi lung soluţiile sunt investiţiile. De aceea avem şi acel memorandum cu SUA pentru cele două reactoare şi alte proiecte de energie. Trebuie să creştem conectivitatea. Sunt ţări care au energie mai ieftină şi putem lua de acolo”, a declarat Florin Cîţu, la TVR 1.

Florin Cîţu, avertisment despre creşterea preţului la energie. „S-ar putea să fie afectate multe familii din România”

„Pentru finalul acestui an există acest risc real de a avea o creştere a preţurilor. Am cerut ministrului Energiei să grăbim legea consumatorului vulnerabil. A trecut de Guvern, se află la Senat. Ea intră în vigoare anul viitor, eu încerc mai repede. Am venit cu o soluţie. S-ar putea să fie afectate multe familii din România. Vreau să reduc factura pe care ei o vor plăti în această iarnă. E un an special cu creşterea preţurilor.

Preţurile cresc şi nu mi se pare normal. Vreau să rezolvăm problema. Iar apoi aş vrea ca ceilalţi cetăţeni care vor avea o factură de plată mai mare, să avem soluţia gata pregătită.

Trebuie discutat în coaliţie să discutăm termenele. Noi gândim soluţii doar pentru această iarnă. Lucrăm cu Consiliul Concurenţei, care va veni cu câteva propuneri.

Ideea e că am avut această discuţie azi. E o problemă pe care am identificat-o de capacitate de producţie. Conectivitatea mai mare e o soluţie temporară.

Trebuie să ne transferăm către energie verde. Vom avea surse de finanţare, vor fi bani pentru soluţiile noastre”, a adăugat premierul Florin Cîţu,

Citeşte şi: Ludovic Orban, primele declaraţii după depunerea candidaturii pentru şefia PNL: „Este un partid care respinge toate curentele neo-marxist progresiste”

Printr-un mesaj publicat pe Facebook, premierul Florin Cîţu a precizat că a discutat cu „ministrul Energiei și reprezentanții ANRE, OPCOM, Transelectrica și Consiliul Concurenței pentru a înțelege mai bine situația creșterii prețurilor la energie și gaze”.

„Voi identifica rapid cele mai bune soluții pentru a trece cu bine peste iarna care urmează și, pentru că nu avem timp de pierdut, voi relua discuțiile pe acest subiect săptămâna viitoare”, a menţionat premierul.

Citeşte şi: Florin Cîţu îşi va depune vineri candidatura la şefia PNL. Cum vrea premierul să dea un mesaj de forţă