Un muzician antivaccinist a murit după ce a făcut COVID-19: „Am fost ignorant”

Un muzician britanic, antivaccinist, a murit după ce a făcut COVID-19. Bărbatul în vârstă de 40 de ani era convins că activitatea fizică, făcea sport de cinci ori pe săptămână, îl va proteja împotriva virusului.

31 aug. 2021, 08:27
Un muzician antivaccinist a murit după ce a făcut COVID-19: „Am fost ignorant”
Un muzician antivaccinist a murit după ce a făcut COVID-19

Un muzician antivaccinist a murit după ce a făcut COVID-19. Marcus Birks, un muzician din Marea Britanie, a fost internat la Terapie Intensivă cu simptome asemănătoare gripei și cu cheaguri de sânge după ce a fost testat pozitiv pentru coronavirus.

Citeşte şi: Cel mai excentric personaj evacuat din Afganistan. Un britanic se afla acolo în vacanţă, pentru că îi plăcea turismul „obscur şi extrem”

Un muzician antivaccinist a murit după ce a făcut COVID-19

Pacientul s-a declarat „șocat” când a aflat diagnosticul, mai ales că avea un stil de viață sănătos. El a spus că regretă faptul că a fost „ignorant” cu privire la vaccinuri și că a amânat să se imunizeze, scrie Daily Mail, citat de Aleph News.

El a murit vineri la Spitalul Universitar Royal Stoke. Înainte, el i-a îndemnat pe toți oamenii să se vaccineze. „Când simți că nu mai poți respira suficient, este cel mai înspăimântător sentiment din lume”, a spus el pentru BBC.

Soția sa însărcinată, Lis, i-a adus un omagiu soțului ei, scriind: „Inima mea a fost complet distrusa și nu știu cum trebuie să faci față unei astfel de dureri și dureri”.

Savanții britanici nu recomandă vaccinarea adolescenţilor sub 16 ani

Cercetătorii britanici recomandă vaccinarea anti-COVID-19 adolescenţilor cu vârsta de 16 -17 ani, pentru a ajuta la scăderea ratei de infectare în Marea Britanie, dar nu sunt de aceeaşi părere în cazul celo sub această vârstă.

Marea Britanie vaccinează în prezent adulţii de peste 18 ani, precum şi minorii cu vârsta de peste 12 de ani din categoria vulnerabilă, cu risc de îmbolnăvire şi de contractare a unei forme severe de COVID-19.

Comitetul Comun de Vaccinare şi Imunizare (JCVI) speră ca recomandarea să fie lansată cât mai repede, astfel încât vaccinările în rândul grupei de vârstă 16 – 17 ani să poată începe peste câteva săptămâni, anunţă BBC.

În alte ţări, printre care SUA şi Canada, se vaccinează deja minorii de peste 12 ani. Deciziile autorităţilor britanice privind programul de imunizare au la bază recomandările făcute de JCVI. Singurul vaccin autorizat în Marea Britanie pentru a fi administrat minorilor de sub 18 ani este cel dezvoltat de Pfizer/BioNTech.

Potrivit ultimelor date oficiale, Marea Britanie a vaccinat cu prima doză 88,7 % din populaţia adultă, în timp ce 73 % dintre adulţi au primit deja ambele doze de vaccin.