Prognoza meteo 1 septembrie 2021. Vremea se răceşte considerabil. Vor fi averse însoțite de descărcări electrice și însemnate cantitativ

În zilele următoare, vremea se răceşte considerabil. Se vor semnala averse pe alocuri însoțite de descărcări electrice și însemnate cantitativ.

31 aug. 2021, 19:52
Prognoza meteo 1 septembrie 2021. Vremea se răceşte considerabil. Vor fi averse însoțite de descărcări electrice și însemnate cantitativ

Prognoza meteo 1 septembrie 2021

În Țară

În regiunile vestice, nordice, centrale și nord-estice, precum și la munte, cerul va fi mai mult noros, și mai ales în prima parte a intervalului vor fi perioade cu averse, pe alocuri însoțite de descărcări electrice și însemnate cantitativ. În restul teritoriului cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza și la începutul nopții, când pe arii restrânse, se vor semnala ploi de scurtă durată și posibil descărcări electrice.

Temporar vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor cu viteze în general de 45…55 km/h, iar la munte în special la altitudini mari, rafalele vor depăși 80…90 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 17 şi 27 de grade, cu cele mai ridicate valori în Bărăgan şi Podişul Dobrogei, iar cele minime vor fi cuprinse între 9 şi 17 grade. Izolat şi trecător se va forma ceaţă.

București

Vremea va fi răcoroasă dimineața. Cerul va fi mai mult senin, exceptând orele după-amiezii și ale serii când vor fi unele înnorări și posibil ploi slabe de scurtă durată și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări în a doua parte a zilei, când la rafală se vor atinge viteze în general de 40…50 km/h. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 26 de grade, iar cea minimă va fi de 12…14 grade.

Citeste si PROGNOZA METEO septembrie 2021. Când se instalează toamna adevărată în România

Prognoza meteo 2 septembrie 2021

În Țară

Vremea va fi răcoroasă, ziua în special în regiunile nordice și centrale, iar noaptea în toate zonele. Temperaturile maxime se vor încadra între 15…16 grade în nordul Moldovei și în Maramureș și 27 de grade în Lunca Dunării, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 4 și 13 grade, cu cele mai ridicate valori pe litoral. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare ziua, când pe suprafețe mici, cu o probabilitate mai mare în zona de munte și în estul țării va ploua slab.

Vor fi intensificări ale vântului, ziua în cea mai mare parte a teritoriului, iar noaptea în sud-est și la munte, viteze mai mari urmând a se înregistra local în regiunile estice, iar în zona montană, în special la altitudini mari va sufla tare. Pe alocuri vor fi condiţii de ceaţă.

București

Vremea va fi răcoroasă noaptea și dimineața. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări pe parcursul zilei, însă probabilitatea de ploaie va fi redusă. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 25…26 de grade, iar cea minimă de 12…13 grade, mai coborâtă în zona periurbană, spre 10 grade.

Prognoza meteo 3 septembrie 2021

În Țară

Vremea se va menține răcoroasă dimineața și noaptea în cea mai mare parte a țării, iar în orele amiezii valorile termice vor fi în marea lor majoritate mai coborâte decât cele normale datei. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare ziua în regiunile nordice, centrale și nord-estice precum și la munte, unde doar cu totul izolat va ploua slab.

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, și pe arii restrânse în zona submontană a Munteniei. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 și 26 de grade, iar cele minime se vor situa între 6 şi 14 grade, mai scăzute în depresiuni până spre 2 grade, dar și ușor mai ridicate pe litoral.

București

Vremea se va menține răcoroasă dimineața și noaptea, iar în orele amiezii se vor înregistra valori de temperatură mai coborâte decât cele normale datei. Astfel, temperatura maximă va fi de 23…24 de grade, iar cea minimă de 11…12 grade, mai scăzută în zona preorășenească. Cerul va fi variabil ziua și mai mult senin noaptea, iar vântul va sufla slab şi moderat.

Citeste si Anul 2020, cel mai călduros an din istorie. Anunţul meteorologilor

Prognoza meteo 4 septembrie 2021

În Țară

Vremea va fi în continuare răcoroasă dimineața, însă în orele amiezii și pe parcursul nopții se vor înregistra valori termice în marea lor majoritate apropiate de cele normale datei. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare ziua local în nordul și estul țării, iar noaptea și în sud și sud-vest, însă doar pe arii restrânse va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare ziua în zona Dobrogei. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 și 28 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 8 și 18 grade, mai coborâte în depresiuni.

București

Vremea va fi în continuare răcoroasă dimineața, însă în orele amiezii, valorile de temperatură, mai mari decât cele din ziua precedentă, se vor situa în jurul celor normale datei. Cerul va fi mai mult senin, exceptând a doua parte a nopții când se va înnora treptat. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă, în creștere față de ziua anterioară va fi de 26…27 de grade, iar cea minimă de 13…15 grade.

Prognoza meteo 5, 6, 7 septembrie 2021

În Țară

Regimul termic va fi caracterizat de valori apropiate de cele normale în prima zi, apoi acestea vor scădea și se vor situa sub cele normale datei. Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată la munte și în nord-est.

București

La începutul intervalului regimul termic va fi caracterizat de valori apropiate de cele normale perioadei, apoi acestea vor scădea. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi redusă.