Vaccinul Moderna, mai eficient decât cel de la Pfizer. Generează de două ori mai mulţi anticorpi STUDIU

Potrivit unui studiu publicat în Journal of the American Medical Association, vaccinul produs de Moderna generează de două ori mai mulți anticorpi COVID decât serul de la Pfizer.

02 sept. 2021, 09:55
Vaccinul Moderna, mai eficient decât cel de la Pfizer. Generează de două ori mai mulţi anticorpi STUDIU

Vaccinul Moderna, mai eficient decât cel de la Pfizer. Un studiu citat de Bloomberg şi publicat în Journal of the American Medical Association arată că serul produs de Moderna este mai eficient decât cel de la Pfizer deoarece generează de două ori mai mulţi anticorpi.

Vaccinul Moderna produce de două ori mai mulţi anticorpi decât Pfizer

Aproape 1600 de angajaţi ai unui spital din Belgia au participat la studiu. Oamenii de ştiinţă au analizat mostrele acestor de sânge după o perioadă de 6 până la 10 săptămâni după vaccinare. Precizăm că participanții nu au fost infectați cu coronavirus înainte de vaccinare.

În urma studiului, cercetătorii au constatat că nivelul anticorpilor în cazul angajaților vaccinați cu două doze din serul Moderna a fost în medie de 2.881 de unităţi per mililitru, în comparaţie cu un nivel mediu de 1.108 unităţi per mililitru în cazul vaccinului Pfizer.

Rezultatele studiului s-ar putea explica prin faptul că vaccinul Moderna conţine o cantitate mai mare de substanţă activă – 100 de micrograme, versus 30 de micrograme în cazul Pfizer-BioNTech, precum și intervalul mai mare până la rapel – de patru săptămâni la Moderna, față de trei săptămâni în cazul Pfizer.

Riscul de afecţiuni cardiace la adulţii mai tineri după vaccinarea cu Moderna, investigat de specialişti americani

Citeşte şi Trei noi posibile efecte secundare ale vaccinurilor Pfizer şi Moderna, investigate de EMA. Inflamaţia rinichilor este unul dintre ele

Oficialii americani din domeniul sănătăţii investighează posibilitatea ca vaccinul COVID-19 produs de Moderna să fie legat de un risc mai mare de afecţiuni cardiace rare la adulţii mai tineri decât se credea anterior, scrie Washington Post.

În iunie, autorităţile de reglementare au emis un avertisment cu privire la vaccinurile ARNm produse de Moderna şi Pfizer pentru a semnala riscul rar de inflamaţie cardiacă observat în primul rând la bărbaţii tineri. Cu toate acestea, au spus că beneficiile vaccinului în prevenirea COVID-19 depăşească cu mult riscurile.

S-ar putea să existe o incidenţă de 2,5 ori mai mare a miocarditei la cei care primesc vaccinul Moderna în comparaţie cu vaccinul Pfizer, scrie Washington Post citând date din raport.

Datele sugerează că riscul cel mai mare îl prezintă bărbaţii cu vârsta sub 30 de ani, potrivit raportului.

Deocamdată, companiile Moderna şi FDA nu au dat nicio reacţie, scrie Reuters.

CNCAV anunţa miercuri, 1 septembrie, că în ultimele 24 de ore în România s-au vaccinat împotriva coronavirusului 11.017 de persoane.

Potrivit datelor puse la dispoziția Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSPCNSCBT), prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, situația din ziua de 1 septembrie a.c., ora 17.00, este următoarea:

1. Numărul de doze administrate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer-BioNTech (în ultimele 24 de ore): 2.849 de persoane vaccinate cu o doză; 2.893 de persoane vaccinate cu a două doză.

2. Numărul de doze administrate împotriva COVID-19 cu vaccinul Moderna (în ultimele 24 de ore): 61 persoane vaccinate cu o doză; 149 persoane vaccinate cu a două doză.

3. Numărul de doze administrate împotriva COVID-19 cu vaccinul AstraZeneca (în ultimele 24 de ore): – persoane vaccinate cu o doză; 24 de persoane vaccinate cu a două doză.

4. Numărul de doze administrate împotriva COVID-19 cu vaccinul Johnson&Johnson (în ultimele 24 de ore): 5.041. Vaccinul nu necesită rapel.

5. Numărul de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare: 2, dintre care 1 la Pfizer şi 1 la AstraZeneca.

Citeşte şi Investigaţie după moartea a două persoane vaccinate cu serul Moderna