PROGNOZA METEO 8 septembrie. Vreme frumoasă de Sfânta Maria Mică, spre sfârşitul săptămânii se va încălzi mai mult

Vreme predominant frumoasă în următoarea perioadă de timp, cu valori apropiate de normalul termic al perioadei, iar de sâmbătă vom avea parte chiar de o uşoară încălzire.

07 sept. 2021, 15:44
PROGNOZA METEO 8 septembrie. Vreme frumoasă de Sfânta Maria Mică, spre sfârşitul săptămânii se va încălzi mai mult

PROGNOZA METEO 8 septembrie. Miercuri, vremea va fi răcoroasă dimineața și noaptea, chiar rece în nord și centru. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 şi 26 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 6 şi 16 grade, mai scăzute, spre 1…2 grade în depresiunile din estul Transilvaniei. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în sudul teritoriului, însă probabilitatea de ploaie va fi redusă. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe litoral şi în sudul Banatului. Dimineaţa şi la sfârşitul nopţii, se va semnala ceață pe arii restrânse în nordul şi în centrul ţării, cu precădere pe văi şi în depresiuni.

În Bucureşti, miercuri, vremea va fi în general frumoasă, dar răcoroasă dimineața și noaptea. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 24 de grade, iar cea minimă va fi de 9…11 grade.

Joi, vremea se va menține răcoroasă dimineața și noaptea, iar în special în nord și centru va fi rece, însă pe parcursul zilei valorile termice diurne vor fi apropiate de cele specifice pentru această perioadă. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 şi 27 de grade, iar cele minime între 7 şi 17 grade, mai scăzute în depresiunile intramontane, până spre 2 grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în regiunile sudice, sud-estice și la munte, unde doar izolat pot fi ploi slabe, trecătoare. Vântul va avea intensificări în zona costieră a Dobrogei, în bazinul vestic al Mării Negre şi local în sudul Banatului şi pe crestele Carpaţilor Meridionali, iar în restul ţării va sufla slab și moderat. Spre dimineaţă, vor fi condiţii de ceață în nord şi în centru, cu precădere în depresiuni.

La Bucureşti, joi, cerul va fi variabil, cu unele înnorări în cursul zilei și la începutul nopții, dar condițiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla moderat pe parcursul zilei și slab noaptea. Temperatura maximă se va situa în jurul a 24 de grade, iar cea minimă va fi de 10…12 grade.

Citeşte şi Prognoza meteo pentru perioada 6 – 16 septembrie. Vreme rece la începutul intervalului, apoi se încălzeşte. ANM anunţă 27 de grade în weekend

PROGNOZA METEO 8 septembrie. Vineri, vremea va fi predominant frumoasă, iar regimul termic va fi caracterizat în continuare de valori apropiate de cele normale ale perioadei. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 21 şi 27 de grade, iar cele minime între 7 şi 17 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei, până spre 2…3 grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în sud-est și în zona Carpaților Orientali, unde izolat va fi posibil să plouă slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe litoral și la munte. Dimineața și noaptea vor fi condiţii de ceață, cu precădere în depresiuni.

La Bucureşti, vineri, cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 24…25 de grade, iar cea minimă de 9…12 grade.

Sâmbătă, vremea se va menține predominant frumoasă, iar temperatura aerului va fi în creștere ușoară în majoritatea zonelor țării. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 22 şi 29 de grade, iar cele minime între 7 şi 18 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei, spre 4 grade. Cerul va fi variabil în regiunile estice și în zona montană și mai mult senin în rest. Vântul va sufla slab și moderat. Dimineața și noaptea vor fi condiţii de ceață, mai ales în depresiuni.

La Bucureşti, sâmbătă, temperatura aerului va fi în creștere până la valori normale pentru această perioadă din an, cu o maximă de 27…28 de grade și minimă de 11…14 grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat, transmite ANM.

Citeşte şi Cea mai caldă iarnă din istorie, în Noua Zeelandă. Temperaturile au fost cu +1,3 grade peste media multianuală, iar zăpada a fost foarte puţină