Prognoza meteo pentru perioada 6 – 16 septembrie. Vreme rece la începutul intervalului, apoi se încălzeşte. ANM anunţă 27 de grade în weekend

Vremea se menţine răcoroasă, mai ales în cursul nopţilor şi al dimineţilor. Temperaturile maxime nu vor mai depăşi 23 de grade Celsius. Spre sfârşitul săptămânii, vremea se încălzeşte.
Alina Andrei
06 sept. 2021, 12:47
Prognoza meteo pentru perioada 6 - 16 septembrie. Vreme rece la începutul intervalului, apoi se încălzeşte. ANM anunţă 27 de grade în weekend
Prognoza meteo pentru perioada 6 – 16 septembrie MUNTENIA



Regimul pluviometric se va menţine deficitar în mare parte a intervalului de referinţă. În
în primele zile doar izolat vor fi ploi slabe, trecătoare, iar posibilitatea de ploaie va creşte doar
după data de 16 septembrie.

Prognoza meteo pentru perioada 6 – 16 septembrie OLTENIA
La debutul perioadei, vremea va fi relativ răcoroasă, mai ales în cursul nopţilor şi al dimineţilor, astfel că ecartul termic mediu al maximelor va fi de 22…25 de grade, iar al minimelor de 8…12 grade. Din data de 10 septembrie, vremea va fi în încălzire treptată, determinând la început valori în jurul mediilor multianuale, apoi chiar mai ridicate decât acestea, în special în sudul regiunii, unde amiezile vor înregistraîn jurul a 28 de grade. Pentru ultima parte a intervalului, este estimată o răcorire a vremii ce se va resimţi în special la valorile diurne, care de altfel vor deveni apropiate de normele din a doua jumătate a lunii septembrie.
Regimul pluviometric se va menţine deficitar în mare parte a intervalului de referinţă. În primele zile ale intervalului doar izolat vor fi ploi slabe, trecătoare, iar probabilitatea de ploaie va creşte doar după data de 16 septembrie.

Prognoza meteo pentru perioada 6 – 16 septembrie MOLDOVA
În debutul perioadei, vremea va fi răcoroasă, cu maxime termice de 18….22 de grade şi minime de 6…9 grade, mediat regional. Din data de 9 septembrie, vremea va fi în încălzire uşoară şi treptată, determinând la început valori în jurul mediilor multianuale (ziua 20…24 de grade, iar noaptea 8….11 grade), apoi chiar mai ridicate decât acestea, în special în sudul regiunii, unde amiezile vor înregistra în jurul a 26 de grade. Pentru ultima parte a intervalului, este estimată o răcorire a vremii ce se va resimţi în special la valorile diurne, care de altfel vor deveni apropiate de normele din a doua jumătate a lunii septembrie.
Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a intervalului de referinţă, probabilitatea de ploaie fiind în creştere doar în ultimele zile, după data de 16 septembrie.

Prognoza meteo pentru perioada 6 – 16 septembrie DOBROGEA
Vremea răcoroasă va caracteriza începutul intervalului, astfel că vor fi temperaturi maxime de 19…22 de grade şi minime de 10…15 grade. Încălzirea treptată a vremii din perioada 9 – 15 septembrie va determina înregistrarea de valori mai întâi apropiate de normele perioadei, apoi chiar mai ridicate decât acestea, astfel că maximele vor ajunge la un ecart mediu regional de 24…26 de grade, iar minimele vor fi de 13…18 grade.
Regimul pluviometric va fi deficitar pe durata întregului interval, ploi slabe fiind posibile doar pe suprafeţe mici în primele zile şi din nou la finalul celor două săptămâni de prognoză.

Prognoza meteo pentru perioada 6 – 16 septembrie BANAT
Intervalul va debuta cu un regim termic diurn caracterizat de valori apropiate de cele specifice primei decade de septembrie, cu maxime de 23…25 de grade, în medie; nopţile vor fi însă răcoroase, cu temperaturi de 8…11 grade. Între 10 şi 14 septembrie, vremea va deveni mai caldă decât normal în cursul după-amiezilor când, mediat regional, se vor înregistra 26…27 de grade, în timp ce minimele nocturne vor fi cele obişnuite ale perioadei, respectiv 11…14 grade. Ulterior estimările prognostice indică probabilitatea pentru o vreme mai răcoroasă, de altfel obişnuită după mijlocul lunii septembrie.

Regimul pluviometric se va menţine deficitar în mare parte a intervalului de referinţă, posibilitatea de ploaie fiind în creştere doar după data de 15 septembrie.

Prognoza meteo pentru perioada 6 – 16 septembrie CRIŞANA
În debutul perioadei, vremea va fi normală din punct de vedere al temperaturilor diurne, care se vor situa, mediat regional, între 22 şi 25 de grade, dar relativ răcoroasă în cursul nopţilor când vor fi 8…12 grade. Între 10 şi 13 septembrie va fi mai cald decât în mod obişnuit în a doua decadă a lunii septembrie, cu 25…27 de grade ziua şi 10…15 grade noaptea, în medie. Pentru ultima parte a intervalului, este estimată o răcorire a vremii ce se va resimţi în special la valorile diurne, care de altfel vor deveni apropiate de mediile multianuale.
Până în jurul datei de 14 septembrie regimul pluviometric va fi deficitar, ulterior probabilitatea de ploaie fiind în creştere.

Prognoza meteo pentru perioada 6 – 16 septembrie TRANSILVANIA
La începutul intervalului, valorile diurne ale temperaturii aerului vor fi apropiate de cele specifice primei decade de septembrie, respectiv 21…24 de grade, în medie, nopţile vor fi însă răcoroase în mare parte a regiunii –minime termice de 6…10 grade, iar în depresiuni chiar spre 1…3 grade. Încălzirea uşoară a vremii ce se va resimţi între 10 şi 13 septembrie, cu precădere în vestul şi sud-vestul zonei, va determina valori în general mai ridicate decât ar fi normal în această perioadă din an, mai ales pe parcursul zilelor, cu maxime de 23…26 de grade; minimele termice vor fi de 9…13 grade, mai mici în zonele depresionare. Apoi, până la sfârşitul celor două săptămâni, este estimată o răcorire a vremii în special în privinţa valorilor diurne.
Până în jurul datei de 15 septembrie, regimul precipitaţiilor va fi deficitar, doar izolat urmând să plouă slab şi trecător, cu precădere în zonele perimontane. Ulterior, probabilitatea de ploaie va creşte.

Prognoza meteo pentru perioada 6 – 16 septembrie MARAMUREŞ
Intervalul va debuta cu un regim termic diurn caracterizat de valori în jurul celor normale în prima decadă de septembrie, cu maxime de 21…23 de grade, în medie; nopţile vor însă răcoroase, cu temperaturi de 6…9 grade. Între 9 şi 13 septembrie, vremea va deveni mai caldă decât în mod obişnuit în această perioadă a anului în cursul după-amiezilor când, mediat regional, se vor înregistra 23…25 de grade, în timp ce minimele nocturne vor fi cele obişnuite ale perioadei, respectiv 8…11 grade. Ulterior estimările prognostice indică probabilitatea pentru o vreme mai răcoroasă, de altfel obişnuită după mijlocul lunii septembrie.

Regimul pluviometric se va menţine deficitar în mare parte a intervalului de referinţă, posibilitatea de ploaie fiind în creştere doar după data de 15 septembrie.

Prognoza meteo pentru perioada 6 – 16 septembrie LA MUNTE
Vremea va fi răcoroasă în primele zile, când vor fi, în medie, temperaturi maxime de 9…16 grade şi minime de 3…9 grade, cu valori mai scăzute la peste 1700 m altitudine, unde noaptea vor fi uşor negative. Ulterior, temperaturile, în special cele diurne, vor fi în creştere şi se vor situa în jurul celor normale pentru a doua decadă a lunii septembrie, iar o răcire a vremii este estimată doar la finalul celor săptămâni de prognoză.
Deficitul pluviometric va fi semnificativ, având în vedere că până în data de 17 septembrie doar pe pe spaţii restrânse vor fi ploi trecătoare, în general slabe cantitativ.

DailyBusiness
Premierul Ilie Bolojan a anunțat oficial TVA mai mare pentru toți. Guvernul reduce la două cote, una ajunge la 21%
Spynews
Alina Sorescu, profund afectată de o declarație a fostului soț, Alexandru Ciucu. Cât de deranjată a fost cântăreața: „El pleca des”
Bzi.ro
Imagini tulburătoare! Ultima apariție publică a lui Mihai Leu! Cum arăta fostul pugilist
Fanatik.ro
Rezultate Evaluarea Națională 2025. La ce oră se afișează, de fapt, notele pe 3 iulie. Admitere liceu 2025 în urma notelor obținute
Capital.ro
NU se mai eliberează buletin vechi. Decizia MAI pentru românii care schimbă cartea de identitate
Playtech.ro
Ce pensie vei avea după reţinerea CASS dacă acum iei 4.000 de lei? Ce se taxează, de fapt?
DailyBusiness
Guvernul a pus gând rău concediilor bugetarilor. Cine ar urma să mai primească vouchere de vacanță
Adevarul
„Legat de motocicletă și târât”. Kievul anchetează o posibilă execuție a unui prizonier de război
wowbiz.ro
Scene sfâșietoare au avut loc la spital, înainte ca Mihai Leu să moară: „Când am intrat la el în rezervă...”
Spynews
Ingredientul de 2 lei pe care trebuie să îl adaugi în cartofii la cuptor pentru a fi crocanți la exterior. Bucătarii profesioniști folosesc acest truc
Spynews
Cod galben de caniculă în România! 15 județe se topesc în orele următoare sub temperaturi extreme | HARTA
Evz.ro
Electrocasnicele care reduc consumul de energie: ce trebuie să știi despre eticheta energetică
Ego.ro
Ion Iliescu NU a purtat niciodată verighetă! Secretele căsniciei cu Nina Iliescu FOTO
Prosport.ro
Gigi Becali şi-a făcut apariția cu mare stil la nunta fiicei lui Gică Hagi! Cum a arătat miliardarul de la FCSB
kanald.ro
Ce se întâmplă cu pensiile și salariile românilor în 2026. Ilie Bolojan a făcut anunțul în urmă cu puțin timp
Cancan.ro
Medicul care l-a tratat pe Mihai Leu, dezvăluiri despre ultimele clipe din viața sportivului: 'În final, a cedat și inima' 😢
Playsport.ro
Dacă ai mașina fabricată înainte de 2019, ar putea avea defecțiuni grave. Ce trebuie să faci rapid, conform RAR
Capital.ro
TAXĂ suplimentară în România. Se introduce în toată țara. Premierul a anunțat personal: De la 1 ianuarie
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Milionarul a petrecut noaptea cu o blondă, înainte să anunțe despărțirea de soție. S-a aflat cine e misterioasa femeie
stirilekanald.ro
Andreea s-a sinucis la doar 13 ani. Unchiul ei a găsit-o cu ștreangul de gât într-o pădure lângă casă: "S-ar fi certat cu prietenul ei"
Încep concedierile în rândul bugetarilor! Lista instituțiilor care vor reduce drastic personalul în perioada următoare
MediaFlux
Ordin la Casa de Pensii! Se schimbă calculul la vechimea în muncă
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Aparatul bugetar administrativ în România: instituţii, evoluţie şi recomandări