Explozie de infectări în Bucureşti. Numărul de paturi ATI pentru bolnavii COVID, suplimentat în cadrul şedinţei CMBSU DOCUMENT

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a decis în urma şedinţei de miercuri după-amiază, creșterea capacității de asistență medicală pentru pacienții confirmați COVID-19 din unitățile sanitare din municipiul București, prin suplimentarea numărului de paturi (incusiv paturi ATI).

22 sept. 2021, 19:34
Explozie de infectări în Bucureşti. Numărul de paturi ATI pentru bolnavii COVID, suplimentat în cadrul şedinţei CMBSU DOCUMENT

Explozie de infectări în Bucureşti. Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă s-a întrunit în şedinţă extraordinară pentru a adopta noi măsuri după ce Capitala a intrat în scenariul roşu, fiind depăşit incidenţa de 3 la mia de locuitori. MBSU

Explozie de infectări în Bucureşti. Şedinţă de urgenţă a CMBSU

Citeşte şi Noi restricţii în Bucureşti, după ce a intrat în scenariul roşu. Restaurantele, interzise celor nevaccinaţi sau netestaţi

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, întrunit în ședință extraordinară, prin utilizarea mijloacelor electronice de comunicare, adoptă prezenta HOTĂRÂRE:

Art. 1  În vederea combaterii și prevenirii răspândirii infecției cu virusul SARS CoV-2, la nivelul municipiului București, pentru creșterea rezilienței, se adoptă următoarele măsuri:

1. Creșterea capacității de asistență medicală pentru pacienții confirmați COVID-19 din unitățile sanitare din municipiul București, prin suplimentarea numărului de paturi (incusiv paturi ATI).

2. Avizarea Autorizațiilor Sanitare de Funcționare temporare.

3. Suplimentarea cu un număr 20 de autospeciale din cadrul IGSU pentru realizarea testarii la domiciliu.

4. Amplasarea unei unități mobile ATI la Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta.

5. Operaționalizarea unui număr suplimentar de paturi ATI de la 40 la 54, în maxim 72 de ore.

6. Suplimentarea numărului de paturi simple de la 412 la 712.

7. Înființarea unui număr de 28 de paturi terapie intermediară.

– 21 la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale Dr. Victor Babeș în termen de 14 zile;

– 7 la Spitalul Clinic de copii Victor Gomoiu în termen de 7 zile.

8. Detașare personal către Serviciul de Ambulanță București-Ilfov și Direcția de Sănătate Publică București.

9. Intensificarea acțiunilor de control privind respectarea măsurilor necesare prevenirii și combaterii infecțiilor cu SARS CoV-2.

10. Creșterea capacității de vaccinare.

Art. 2 Prezenta hotărâre va fi transmisă, prin grija Secretariatului Tehnic Permanent, membrilor Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență, în vederea punerii în aplicare și spre informare către DSU și DGRIP, conform art.23 lit.e) din OUG nr.21/2004. Totodată, se va aduce la cunoștința publicului prin transmiterea unui comunicat de presă și publicarea pe pagina de internet a Instituției Prefectului- Municipiul București.

Bucureştiul a intrat, miercuri, în scenariul roşu după ce rata de incidenţă a trecut de 3 la mia de locuitori. Astfel, potrivit noilor reglementări, certificatul verde COVID-19 va fi necesar pentru accesul în localuri, restaurante, evenimente publice și private, concerte, spectacole, piscine.

Proiect HCMBSU 55 din 22 septembrie 2021

Citeşte şi Cîţu: Vrem să ajunge la 2000 de paturi ATI COVID. Spitalul Judeţean Ilfov ar putea deveni unitate COVID