Cîţu: Vrem să ajunge la 2000 de paturi ATI COVID. Spitalul Judeţean Ilfov ar putea deveni unitate COVID

Premierul Florin Cîţu a precizat miercuri că după o discuţie cu autorităţile din Ilfov s-a luat decizia ca Spitalul Judeţean Ilfov să fie transformat în unitate COVID-19 dacă va fi nevoie. Cîţu a precizat că şi-au propus ca numărul paturilor ATI pentru bolnavii COVID-19 să ajungă la 2.000 în condiţiile în care România a înregistrat miercuri peste 7000 de cazuri noi COVID, peste 8700 de internari şi 1037 de pacienti COVID la ATI.

22 sept. 2021, 15:29
Cîţu: Vrem să ajunge la 2000 de paturi ATI COVID. Spitalul Judeţean Ilfov ar putea deveni unitate COVID

Premierul Florin Cîţu a precizat miercuri că s-a decis ca România să ajungă la 2000 de paturi ATI COVID-19.  Şeful Executivului a anunţat că în Bucureşti vor fi disponibile 308 paturi ATI, în condiţiile în care în prezent nu mai sunt locuri.

„Am cerut în videoconferinţă la Ministerul Sănătăţii informări despre programul paturilor ATI.

Ministerul Sănătăţii îşi asumă la nivel naţional printr-un plan de rezilienţă operaţionalizarea rapidă a noi paturi de terapie intensivă până la cifra de 1522.

Şi ieri în conferinţă am spus că cred că ar trebui să mergem spre 2.000 de paturi, dar asta este ceea ce avem acum informaţii.

Cele mai multe dintre aceste vor fi operaţionalizate în Bucureşti. Va ajunge la în primă fază la 308 paturi pentru pacienţi COVID. Cluj va ajunge la 82 de paturi, Mureş – 79 de paturi, Iaşi – 77, Timiş – 71 de paturi ATI pentru circuitul COVID”, a anunţat premierul Florin Cîţu.

Citeşte şi: Florin Cîţu, anunţul momentului despre vaccinare. „Pe 28 septembrie începe administrarea celei de-a treia doze!”

Premierul Florin Cîţu a precizat miercuri că după o discuţie cu autorităţile din Ilfov s-a luat decizia ca Spitalul Judeţean Ilfov să fie transformat în unitate COVID-19.

„Ieri am luat legătură cu preşedintele CJ Ilfov şi am propus ca spitalul judeţean să treacă în regim COVID. Domnul preşedinte a fost de acord. Vom folosi şi acest spital, dacă este nevoie, în regim COVID”, a spus Cîţu. , a mai spus Florin Cîţu.

Peste 1.000 de pacienţi cu COVID-19 internaţi la ATI. Unde mai sunt locuri libere

România a înregistrat miercuri 7045 de noi infectări COVID-19, cel maia mare număr de cazuri de anul acesta. La ATI sunt internaţi 1037 de pacienţi cu forme severe ale bolii. Conform autorităţilor, la nivel naţional mai sunt libere 32 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19.

„În data de 22 septembrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1163 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. De asemenea, 1037 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.
În București sunt avizate de DSP 246 de paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19.
La nivel național sunt libere 32 paturi ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, iar în București sunt 5 paturi libere la acest moment”, a anunţat autorităţile.

Citeşte şi: Capitala a intrat în scenariul roşu. Bucureştiul a trecut de incidenţa de 3 la mia de locuitori. Ce restricţii vor fi impuse

Situație paturi ATI destinate pacienților de Covid-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, neocupate:
Bihor – 2
Brașov -2
București – 5
Constanța- 2
Hunedoara – 3
Ialomița – 4
Satu Mare – 1
Sibiu – 4
Tulcea – 1
Vrancea – 8