Criza carburanţilor în Marea Britanie. Benzinăriile limitează vânzările de combustibil la un plafon maxim de 30 de lire sterline pentru fiecare client

Din cauza crizei alimentării benzinăriilor cu combustibili, peste 400 de staţii de alimentare cu carburant din Marea Britanie vor aplica un nivel maxim de vânzare de 30 de lire sterline pentru fiecare client.

25 sept. 2021, 14:25
Criza carburanţilor în Marea Britanie. Benzinăriile limitează vânzările de combustibil la un plafon maxim de 30 de lire sterline pentru fiecare client

Într-o declarație, grupul EG a afirmat că această decizie fusese luată pentru a oferi tuturor „o șansă corectă de realimentare”. Din cauza „rolului lor vital”, conform companiei, serviciile de urgență și șoferii de camioane vor fi scutiți de plafonul de 30 de lire sterline, scrie Bloomberg.

Știrea vine în condițiile în care guvernul ia în considerare măsuri provizorii pentru a rezolva problema lipsei de șoferi de camion, care a afectat o serie de afaceri.

Se pare că Boris Johnson ar fi luat în considerare relaxarea restricțiilor privind imigrația în Marea Britanie pentru a permite intrarea în țară a mai multor șoferi străini, însă No 10 a susținut că orice schimbare ar fi „foarte strict limitată în timp”. Potrivit Financial Times și Telegraph, s-ar putea acorda până la 5.000 de permise temporare pentru șoferii de camioane, în timp ce oficialii se grăbesc să rezolve problema rafturilor goale de alimente și a benzinăriilor închise.

Benzinăriile Esso, BP și Tesco au fost grav afectate de problemele de livrare a benzinei. BP a precizat că în jur de 20 dintre cele 1.200 de benzinării ale sale au fost oprite din lipsă de combustibil disponibil, și că între 50 și 100 de locații au fost afectate de pierderea a cel puțin unui tip de combustibil.

Citeşte şi Marea Britanie vrea să rezolve cu armata criza şoferilor de camion. Militarii ar putea fi chemaţi să ajute la aprovizionarea supermarketurilor

Marea Britania a intrat în incertitudine, o serie de probleme legate de benzină, electricitate şi alimente determinând avertismente că ţara va trece printr-o ”iarnă cu adevărat dificilă”, transmite şi CNBC.

Un deficit semnificativ de şoferi de camioane a dus la o lipsă a livrărilor de carburant şi de bunuri. În încercarea de a-i stimula pe oameni să se angajeze, unii angajatori ar fi oferit salarii de până la 70.000 de lire sterline (95.750 dolari) pe an, cu bonusuri de 2.000 de lire sterline.

Vorbind la ITV News, Paul Scully, ministrul pentru Întreprinderile Mici din Marea Britanie, a avertizat că „va fi o iarnă cu adevărat dificilă pentru oameni”.

Citeşte şi E criză în supermarketurile din Marea Britanie. Lipsesc de pe rafturi alimente esenţiale: Avem goluri mari, nu vor mai intra clienţi!