Dacian Cioloş nu crede că este o victimă a jocului politic al lui Iohannis: „Noi oferim responsabilitate, dar cerem şi din partea partenerilor de guvernare”

Preşedintele USR Dacian Cioloş, premierul desemnat luni de preşedintele Klaus Iohannis pentru a forma o majoritate, a susţinut marţi o conferinţă de presă în care a vorbit despre planurile pentru refacerea coaliţiei cu PNL şi UDMR.

12 oct. 2021, 10:27
Dacian Cioloş nu crede că este o victimă a jocului politic al lui Iohannis: „Noi oferim responsabilitate, dar cerem şi din partea partenerilor de guvernare”

Dacian Cioloş a reiterat faptul că principala ţintă în încercarea formării unui nou guvern este refacerea coaliţiei cu PNL şi UDMR, dar a cerut partenerilor să dea dovadă de maturitate politică şi de responsabilitate.

”Vom apela la partenerii noștri de guvernare de la PNL, UDME și minoritățile naționale și vom încerca să ajungem la un acord de guvernare.

Dacian Cioloş începe consultările pentru formarea noului guvern. A chemat la discuţii PNL-ul, UDMR-ul şi minorităţile naţionale
Nu cred că aceste partide vor refuza discuțiile, pentru că astfel vom prelungi criza. Aceste partide au clamat mereu responsabilitatea și cred că acum vor da dovadă de maturitate și responsabilitate. USR nu se teme să-și asume guvernarea, chiar dacă situația sanitară este gravă și ne așteaptă o iarnă foarte grea. Noi oferim responsabilitate, dar solicităm și din partea colegilor de coaliție. Așteptăm un gest de reciprocitate din partea colegilor de coaliție PNL, UDMR și minoritățile naționale.”, a spus Dacian Cioloş.

Dacian Cioloş: „E momentul adevărului, am ajuns într-o situaţie de criză”

Premierul nominalizat de președintele României pentru formarea Guvernului, Dacian Cioloș, exclude orice joc politic, după ce partidul pe care îl reprezintă, USR, a fost singurul are a propus concret un nume de premier.

„Știu că de multe ori în politică astfel de mișcări sunt văzute ca jocuri politicianiste sau capcane. Noi ne-am asumat direct această responsabilitate, dincolo de jocurile de partide. E momentul adevărului: am ajuns într-o situație de criză.

USR își asumă formarea Guvernului. Dincolo de candidatul desemnat, avem și idei despre cum putem ieși din criză”, a adăugat Dacian Cioloș.

Premierul desemnat a fost întrebat dacă are impresia că preşedintele Klaus Iohannis l-a numit ca prim-ministru „de sacrificiu”, ştiind că guvernul creionat de acesta nu va trece de Parlament, pentru ca apoi să-l propună tot pe Florin Cîţu.

„Dacă a-ți asuma responsabilitatea în criză înseamnă sacrificiu… Nu am intrat în politică pentru sinecuri sau CV. Am intrat pentru că vrem să facem niște lucruri. Că unii fac calcule ca să-și atingă obiective politicianiste, e treaba lor. S-a tot spus că USR e un partid superficial, dar noi am crescut, vrem să le arătăm românilor că ne asumăm responsabilitate, că avem oameni și idei”, a răspuns Cioloş.

Citeşte şi: Rareş Bogdan: „Candidatul nostru este acelaşi, Florin Cîţu, să fie clar. Sunt convins că doamna Şoşoacă abia aşteaptă să-l voteze pe Dacian Cioloş”