Preţul unei vile a scăzut anul acesta cu 2 milioane de euro. Topul celor mai mari scăderi de preţuri

Ca în fiecare an, în 2012 cele mai spectaculoase reduceri de preţ au avut loc în cazul celor mai scumpe proprietăţi cu destinaţie rezidenţială, vilele situate în „zonele bune” ale marilor oraşe ale ţării. În unele cazuri, proprietarii au scăzut din preţul şi cu 2 milioane de euro. Degeaba, pentru că tot nu au găsit clienţi. 
Romania TV
21 dec. 2012, 09:20
Preţul unei vile a scăzut anul acesta cu 2 milioane de euro. Topul celor mai mari scăderi de preţuri

Imobiliare.ro a întocmit un clasament un clasament al celor mai mari ieftiniri consemnate pe acest segment în anul care mai are un pic şi se încheie. În zona Capitalei, cea mai mare scădere de preţ, în valoare de două milioane de euro, a avut loc în cazul unei vile cu 20 de camere din Siseşti. Aceasta poate fi achiziţionată în prezent cu un milion de euro, faţă de trei milioane de euro, la începutul acestui an. Proprietatea are o suprafaţă utilă de 2.200 de metri pătraţi, este amplasată pe un teren de 1.800 de metri pătraţi şi dispune de un garaj pentru 11 maşini. Construcţia a fost ridicată în anul 2010, iar în momentul de faţă este complet finisată la exterior, însă necesită finisare la interior – aceste lucrări pot fi realizate de către proprietar, în funcţie de cerinţele clientului. Proprietatea poate fi folosită atât ca reşedinţă, cât şi ca sediu de firmă.

Pe locul al doilea în top se situează o vilă cu şapte camere din zona Floreasca, al cărei proprietar cere 2,2 milioane de euro. Diferenţa faţă de valoarea de listare de la începutul acestui an – de 3,75 milioane de euro – se ridică la 1,55 de milioane de euro. Locuinţa a fost construită în anul 1999, are o suprafaţă utilă de 519 metri pătraţi şi dispune de un teren de 610 metri pătraţi. În prezent, locuinţa este închiriată ca reşedinţă diplomatică.

Locul al treilea este ocupat de o proprietate din zona Dorobanţi, construită în anul 1997, al cărei preţ actual este de 1,2 milioane de euro. Faţă de ianuarie 2012, locuinţa a înregistrat o ieftinire de un milion de euro. Vila are şapte camere, o suprafaţă utilă de 281 de metri pătraţi şi un teren adiacent de 75 de metri pătraţi. Aceasta poate fi utilizată atât ca reşedinţă, cât şi ca sediu de firmă sau chiar restaurant.

Tot o scădere de un milion de euro a avut loc în cazul altei vile din zona Dorobanţi. Proprietatea în cauză are însă valoare istorică şi costă în prezent 4,5 milioane de euro, faţă de 5,5 milioane de euro la începutul anului. Ridicată în anul 1928, construcţia are o suprafaţă utilă de 1.357 de metri pătraţi, împărţită între 20 de camere, şi este amplasată pe un teren de 1.441 de metri pătraţi.

Pe locul al cincilea la nivel de Bucureşti se situează o altă vilă istorică, de data aceasta din zona Kiseleff, pe care proprietarul cere 1,29 milioane de euro. Diferenţa faţă de preţul din ianuarie 2012 – ce se ridica la două milioane de euro – este de 710.000 de euro. Proprietatea a fost construită în anul 1920, are o suprafaţă utilă de 180 de metri pătraţi, împărţită între 12 camere, şi dispune de un teren de 1.000 de metri pătraţi.

Cele mai consistente ieftiniri din Braşov

În oraşul de la poalele Tâmpei, o vilă situată în apropiere de Piaţa Sfatului costă acum 490.000 de euro – cu 295.000 de euro mai puţin faţă de începutul anului. Proprietatea, promovată ca locuinţă „inteligentă”, este dotată cu o serie de facilităţi, precum încălzire prin pardoseală cu senzori de căldură, panouri solare, sistem de supraveghere etc. Construită în anul 2008, vila are o suprafaţă utilă de 265 de metri pătraţi şi dispune de cinci camere şi un teren de 430 de metri pătraţi.

O ieftinire de 126.000 de euro a fost consemnată în acest an de o vilă din centrul istoric al Braşovului, al cărei preţ actual este de 269.000 de euro. Casa are o suprafaţă utilă de 300 de metri pătraţi, teren de 250 de metri pătraţi şi necesită derularea unor lucrări de renovare.

Cluj-Napoca, scăderi de preţ de peste 100000 de euro

În oraşul din vestul ţării, o scădere de preţ de 110.000 de euro a avut loc în cazul unei vile nou-construite (în anul 2006) din zona Grigorescu. Proprietatea are o suprafaţă utilă de 720 de metri pătraţi, opt camere, şase terase şi teren de 600 de metri pătraţi. Preţul cerut în prezent de către proprietar este de 480.000 de euro.

O ieftinire similară – de 105.000 de euro – a avut loc şi în cazul unei vile cu şase camere din zona Gheorgheni. Proprietatea a fost construită în anul 2000, are o suprafaţă utilă de 290 de metri pătraţi şi un teren de 400 de metri pătraţi. Aceasta poate fi achiziţionată la un preţ de 345.000 de euro.

Reduceri de preţ la malul mării

În oraşul de la malul mării, cea mai mare reducere de preţ a avut loc în 2012 în cazul unei vile situate în zona centrală a oraşului. Proprietatea costă în prezent 390.000 de euro, cu 200.000 de euro mai puţin decât la începutul anului. Construcţia a fost ridicată în 1997, are şapte camere, o suprafaţă utilă de 300 de metri pătraţi şi un teren de 156 de metri pătraţi.

O reducere de 90.000 de euro a fost consemnată de o vilă cu 16 camere din zona Piaţa Ovidiu, pe care proprietarul cere acum 420.000 de euro. Construcţia a fost ridicată în anul 2004, are o suprafaţă utilă de 490 de metri pătraţi şi un teren de 100 de metri pătraţi. În prezent, aceasta este folosită ca sediu de firmă.

Scăderile de pe Bega

În oraşul de pe Bega, cea mai mare scădere de preţ, în valoare de 500.000 de euro, a avut loc în cazul unei vile cu 10 camere, construite în anul 1995 în zona centrală a oraşului. Ultimul preţ cerut anul acesta pentru proprietatea de 600 de metri pătraţi construiţi a fost de 1,5 milioane de euro.

O reducere de 180.000 de euro a fost consemnată de o casă cu trei camere din zona Freidorf din Timişoara. Ultimul preţ cerut de către proprietar pentru locuinţa ridicată înainte de 1990 a fost de 80.000 de euro.

Reduceri mari şi în Iaşi

În capitala Moldovei, preţul afişat în prezent pentru o vilă cu şapte camere situată în zona Păcurari este de 300.000 de euro – cu 60.000 de euro mai puţin decât la începutul acestui an. Ridicată în anul 2009, locuinţa are o suprafaţă utilă de 200 de metri pătraţi şi dispune de un teren de 2.000 de metri pătraţi.

Pentru o casă cu patru camere situată în zona Bucium, proprietarul cere în momentul de faţă 229.000 de euro – preţ cu 21.000 de euro mai mic faţă de cel afişat la începutul lui 2012. Locuinţa a fost construită în anul 2007, are o suprafaţă utilă de 220 de metri pătraţi şi este amplasată pe un teren de 600 de metri pătraţi.

DailyBusiness
Ce a putut să găsească Piedone la câteva restaurante de pe litoral. ANPC le-a suspendat activitatea pe loc: „A înflorit salcâmul în bucătărie”
Spynews
Elena Udrea iese din închisoare! Tribunalul Prahova a respins contestaţia înaintată de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA)
Bzi.ro
Ultima imagine cu Felix Baumgartner înainte de moarte. Ce a scris alături de imagine
Fanatik.ro
El a fost singurul terorist arătat la televizor în decembrie 1989. Era campion mondial de handbal și a fost desfigurat în bătaie
Capital.ro
Aceste bancnote vor fi eliminate treptat până în 2026? Anunțul autorităților
Playtech.ro
Când poate sta un copil pe locul din față în mașină? Înălţimea pe care trebuie să o aibă pentru a fi în siguranţă
DailyBusiness
Ce avere a lăsat Felix Baumgartner. Cine sunt succesorii legali ai iubitului Mihaelei Rădulescu
Adevarul
Gata de inaugurare: ultimele detalii pregătite la un important tronson din Autostrada Moldovei
wowbiz.ro
„Noi am fost DRAGOSTE”. Prima reacție a Mihaelei Rădulescu după moartea lui Felix Baumgartner
Spynews
Unde a fost găsită adolescenta de 14 ani, din Brăila, dispărută de aproape o săptămână. Părinții sunt încă în stare de șoc: "Are vânătăi"
Spynews
Sânziana Negru și Ștefan Floroaica și-au amenajat un colț de rai! Cum arată casa străbunicilor, după renovare | VIDEO
Evz.ro
Românii cu venituri mici, afectați de întârzierea ajutoarelor la energie
Ego.ro
Ce au observat experții, la aparițiile fiului cel mic al lui Kate Middleton și al Prințului William
Prosport.ro
Imagini spectaculoase cu Nicolae Dică și soția lui, în costum de baie roz, la plajă
kanald.ro
Mihaela Rădulescu, primul mesaj după moartea lui Felix Baumgartner: ,,Nu am cuvinte”. Vedeta a postat totul pe Instagram
Cancan.ro
Italienii au descoperit cauza reală a prăbușirii parapantei lui Felix Baumgartner! Ce motase pe ea iubitul Mihaelei Rădulescu
Playsport.ro
Camera de filmat instalată de Felix Baumgartner, vinovată de moartea parașutistului? Detaliul care schimbă...
Capital.ro
Marea actriță a murit. A fost o stea a teatrului, o forță: Odihnește-te în pace!
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Reacția prezentatoarei TV, care are un iubit cu 11 ani mai tânăr, după ce a fost acuzată că e „vulgară”
stirilekanald.ro
Țara europeană în care pacienții cu boli terminale pot să pună capăt suferinței. În ce condiții se permite moartea asistată
Gigi Becali, prima reacție după ce Elena Udrea a fost eliberată. Cum a ajutat-o în închisoare: „Am fost la ea cu o comisie, e o femeie mai puternică decât zece bărbați”
MediaFlux
Sfântul Ilie, tradiții și obiceiuri pentru 20 iulie! Ce nu este bine să faci în această zi sfântă de duminică. E interzis total
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Din asasin, ghid turistic: cum și-a schimbat viața un mafiot italian