Victor Ponta: Penibilii de la CCR fac ce le zice Băsescu

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, marţi, că "penibilii" de la CC vor face ceea ce le spune Traian Băsescu în privinţa legii prin care se îngheaţă salariile şi pensiile în 2012.

RomaniaTV.net
06 dec. 2011, 12:14
Victor Ponta: Penibilii de la CCR fac ce le zice Băsescu

Întrebat despre decizia pe care Curtea Constituţională urmează să o ia miercuri la sesizarea depusă de USL la legea prin care se îngheaţă pensiile şi salariile bugetare pentru 2012, Ponta a răspuns:

„Ce le-a spus Traian Băsescu penibililor, iar aici sunt de acord cu el când le-a spus că sunt penibili, deci ce le-a zis Traian Băsescu penibililor să facă, aceea vor face penibilii”.

Ponta a spus că USL va modifica Legea de funcţionare a Curţii Constituţionale, pentru ca judecătorii Curţii să fie numiţi doar dintre magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, şi nu pe criterii de prietenie politică.

În 16 noiembrie, preşedintele Traian Băsescu a declarat, la RRA, că, indiferent care va fi rezultatul sesizării la CC a îngheţării pensiilor şi salariilor în anul 2012, „bani nu există”, arătând că, „dacă ar exista, s-ar plăti”.

În urma acestor declaraţii ale preşedintelui Băsescu, USL a anunţat declanşarea procedurii de suspendare din funcţie a şefului statului.