Greşeala pe care o fac toţi românii în fiecare dimineaţă. Când şi cum se aplică deodorantul corect

Cei mai mulţi dintre noi au făcut asta întreaga viață, fără să știe că este total greșit. Obiceiul de a aplica clasicul deodorant dimineața, după duș, înainte de a ieși din casă, va trebui schimbat
Alina Costache
21 nov. 2021, 21:36
Greşeala pe care o fac toţi românii în fiecare dimineaţă. Când şi cum se aplică deodorantul corect

Conform celor mai recente cercetări, deodorantul trebuie aplicat seara, înainte de a merge la somn, nu dimineața când ne trezim și ne pregătim să mergem la serviciu sau la școală. Regula aplicării deodorantelor noaptea e valabilă pentru acelea care au caracter antiperspirant.

Antiperspirantul, pe de altă parte, este conceput pentru a bloca porii temporar, a diminua cantitatea de transpirație eliminată de tine, menținându-ți axilele uscate (și astfel inhibând dezvoltarea bacteriilor care cauzează mirosuri neplăcute specifice).

Cauza care ar putea creşte incidenţa cancerului la sân. Ce conţin deodorantele
Când suntem mai puțin activi, temperatura corpului scade, ceea ce ne face să transpirăm mai puțin. Această lipsă de umiditate permite corpului să absoarbă mai ușor ingredientul activ din majoritatea antiperspirantelor: aluminiul.

”Este mai ușor ca aluminiul să pătrundă în piele când nu trebuie să treacă tocmai prin acel lucru împotriva căruia lucrează”, a explicat Dr. David Pariser, președintele Academiei Americane de Dermatologie.

Mirosul este cel mai vechi din toate cele 5 simțuri și creează cele mai durabile asocieri. Totodată, acesta comunică o groază de informații. Nu simțim doar niște arome, ci le analizăm, le comparăm, le evaluăm și tragem o concluzie.

Trebuie să miroși bine dacă vrei să fii pe placul celor din jur. Din fericire, astăzi fiecare om are acces la duș și la deodorant. Dar și aici reușim să o dăm în bară. Iată alte 10 greșeli banale pe care le facem când folosim deodorantul.

#1. Încurci deodorantul cu antiperspirantul

Deci, să fie clar. Deodorantul e produsul care elimină sau reduce transpirația. Iar antitranspirantul e substanța care împiedică transpirația.

Majoritatea antitranspirantelor conțin săruri de aluminiu și săruri de zirconiu. Ele îngustează canalele glandelor sudoripare și corpul secretă mai puțină transpirație.

10 produse toxice pe care le utilizezi zilnic. Iată la ce să renunți
Deodorantele doar maschează mirosul neplăcut sau îl neutralizează, eliminând bacteriile. Ele nu influențează cantitatea de transpirație și nu mențin axilele uscate.

#2. Îl aplici pe pielea umedă

Un antitranspirant funcționează cel mai bine pe pielea uscată. Nu-l aplica dacă tocmai ai ieșit din baie sau deja ai transpirat subsoară.

#3. Îl aplici după ce te razi

Cel mai bine e să nu folosești deodorante sau antiperspirante imediat după ce te razi la subraț. Acestea pot provoca inflamații, mai ales dacă au conținut sporit de alcool. Amână procedura pe două-trei ore.

#4. Îl folosești de câteva ori pe zi

Atât deodorantul, cât și antitranspirantul se folosește o dată la 1-3 zile, în dependență de anotimp, haine, activitate fizică etc. Adevărul e că un strat suplimentar de deodorant nu îți va adăuga prospețime, ci doar va pune presiune pe pori. Produsele antisudorifice trebuie aplicate pe pielea curată și uscată, altfel eficiența lor va scădea.

#5. Îl aplici dimineața

În ciuda aparențelor, nu se recomandă să aplici deodorantele și antiperspirantele de dimineață, ci seara înainte de culcare, când glandele sudoripare sunt mai puțin active. Antipersperantul pătrunde în canale și rămâne acolo o bună perioadă de timp, așa că stai fără griji.

#6. Nu hidratezi pielea de sub axile

Pielea subrațului este iritată și are nevoie de hidratare. Îți recomandăm să o tratezi cu ulei de cocos sau creme cu dimeticonă. Acestea au proprietăți antibacteriene și antiinflamatoare.

#7. Folosești un produs care nu ți se potrivește

Dacă ai pielea delicată, îți sugerăm să folosești un deodorant roll on, deoarece este mai puțin iritant, are o aromă fină, abia sesizabilă, în schimb te ajută să păstrezi senzația de prospețime pentru mai mult timp. De altfel, dacă după aplicarea produsului ai senzația de iritare sau simți un miros înțepător, înseamnă că trebuie să îl schimbi.

#8. Încurci antiperspirantul convențional și cel medical

Antiperspirantele obișnuite îngustează canalele glandelor sudoripare cu 20%, iar cele medicale cu 30%. Deși diferența pare minoră, ea se simte foarte intens. Produsele vândute în farmacie sunt mai eficiente, dar irită pielea mai tare. Ele sunt bune doar pentru persoanele care transpiră în exces.

#9. Neglijezi deodorantele naturale

Deodorantele naturale sunt la fel de eficiente ca cele tradiționale, ba mai mult, au o aromă mai plăcută, deoarece mirosul se îmbibă uniform și armonios în piele.

#10. Nu știi să înlături petele de deodorant

Petele de transpirație și cele de deodorant sunt o mare bătaie de cap pentru orice femeie. Ele arată urât și deteriorează țesătura.

DailyBusiness
Benzina şi motorina se vor scumpi masiv de la 1 august. Cât va costa un plin după majorarea accizelor
Spynews
Alina Sorescu, profund afectată de o declarație a fostului soț, Alexandru Ciucu. Cât de deranjată a fost cântăreața: „El pleca des”
Bzi.ro
Declarații răscolitoare despre Mihai Leu. Amănunte neștiute au ieșit la iveală
Fanatik.ro
Mărire uriaşă a impozitului pe câştiguri la pariuri! Ministerul Finanţelor a făcut anunţul oficial
Capital.ro
A murit cel mai mare actor. Maestrul a decedat în urma unui stop cardiac. O voce inconfundabilă
Playtech.ro
Ce mâncare se poate congela. Ghid complet în funcție de alimente, câte luni se ține fiecare la rece
DailyBusiness
Știi care este ”vampirul” energetic din casa ta? Te usucă la factura de curent!
Adevarul
Momentul în care o clădire din centrul Teheranului este spulberată de o rachetă lansată de armata israeliană
wowbiz.ro
Anna, soția lui Mihai Leu, interviu în lacrimi: „I-am spus să se odihnească… și el mi-a răspuns cu o lacrimă, deși era în comă profundă”. Ultimele clipe ale campionului povestite în exclusivitate
Spynews
Ingredientul de 2 lei pe care trebuie să îl adaugi în cartofii la cuptor pentru a fi crocanți la exterior. Bucătarii profesioniști folosesc acest truc
Spynews
Cod galben de caniculă în România! 15 județe se topesc în orele următoare sub temperaturi extreme | HARTA
Evz.ro
Băuturi de evitat vara. Poți avea mari probleme
Ego.ro
Ion Iliescu NU a purtat niciodată verighetă! Secretele căsniciei cu Nina Iliescu FOTO
Prosport.ro
Imaginile durerii de la Hunedoara! Rămasă fără cuvinte, soția lui Mihai Leu a fost consolată de sute de oameni
kanald.ro
Imagini tulburătoare de la locul accidentului în care a murit Diogo Jota! Cum arată mașina în care se afla
Cancan.ro
EL este italianul de 48 de ani ucis de urs, pe Transfăgărășan. IREAL ce a putut să facă înainte de atacul fatal
Playsport.ro
De ce a ajuns România datoare și fără bani? „Totul a început din 2016, când politica fiscală s-a...
Capital.ro
Se reintroduce serviciul militar obligatoriu? Anunț pentru tinerii între 16 și 26 de ani. Votul este clar
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Frumoasa iubită a milionarului român din Rusia a spus „Da”
stirilekanald.ro
VIDEO Un bărbat a fost ucis de urs, pe Transfăgărășan. Animalul l-a târât zeci de metri într-o râpă. Imagini terifiante cu cadavrul victimei
Irinel Popescu, medicul care l-a tratat pe Mihai Leu, dezvăluiri despre ultimele clipe din viața sportivului: ”În final, a cedat și inima”
MediaFlux
Florin Manole, anunțul momentului privind pensiile! Milioane de pensionari, vizați de măsurile fiscale luate de Guvern
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Pro sau contra consumului de pudră proteică. Specialiștii spun care sunt riscurile consumului acestui produs