Premierul Nicolae Ciucă şi-a numit doi foşti consilieri de la Ministerul Apărării în Cancelaria prim-ministrului

Doi consilieri de stat au fost numiţi, joi, în Cancelaria premierului Nicolae Ciucă, prin decizii publicate în Monitorul Oficial. Ambii au fost consilieri la Ministerul Apărări.

02 dec. 2021, 23:01
Premierul Nicolae Ciucă şi-a numit doi foşti consilieri de la Ministerul Apărării în Cancelaria prim-ministrului

În Monitorul Oficial a fost publicată, joi seară, decizia privind numirea lui Gheorghiţă Agafiţei în funcţia de consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului.
De asemenea, a fost publicată decizia privind numirea lui Daniel Anghel în funcţia de consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului.

Deciziile au fost semnate de către premierul Nicolae Ciucă, care a lucrat cu cei doi şi la Ministerul Apărării, unde aceştia au deţinut funcţii de consilieri ai ministrului.

De asemenea, Nicolae Ciucă trebuie să numească şi Secretarul General al Guvernului, o temă intens dezbătută între PSD, care a propus numele lui Marian Neacşu, şi PNL. În acest sens, într-o emisiune Digi24 de joi seară, Florin Cîţu, preşedintele PNL, îl avertizează pe Nicolae Ciucă să facă toate investigaţiile necesare legate de legalitatea unei eventuale numiri a lui Neacşu.

Marcel Ciolacu a anunțat că Marian Neacșu este propunerea lui pentru funcția de secretar general al Guvernului! Asta, deși fostul lider PSD are o condamnare de 6 luni de închisoare cu suspendare.

„Am avut o discuție cu premierul Ciucă și i-am spus să verifice legalitatea, ca totul să fie respectat. Este o nominalizare a PSD, să vedem dacă totul este legal.”, a spus Cîţu pentru sursa citată.

Senatorul PSD Robert Cazanciuc a declarat, joi, la emisiunea Talk News de la Profit TV, că numirea lui Marian Neacşu în funcţia de secretar general al Guvernului va fi un real câştig pentru Guvernul României, pentru că aceste este ”un om de acţiune, care ştie sistemul public”.

”Îl cunosc pe domnul Neacşu, pentru că a fost secretar general al PSD, şi eu cred că pentru Guvernul României a va fi un real câştig, un om de acţiune, care ştie sistemul public, care va avea un dialog bun cu premierul şi cu întreaga echipă din Guvern”, a spus Cazanciuc despre Marian Neacşu.

Senatorul PSD a mai arătat că toată lumea din Parlament ar avea cuvinte de laudă la adresa lui Marian Neacşu, pentru că, atunci când era lider de grup, a reuşit să fie un liant între grupurile politice.

Cazanciuc a mai explicat, despre condamnarea lui Marian Neacşu ”a fost condamnat în baza unui text declarat neconstituţional ulterior, pentru că, la vremea respectivă nu exista interdicţie clară pentru parlamentar de a face anumite tipuri de angajări cum era în cazul funcţionarilor publici”.

”Ea a fost introdusă în mod expres în lege la doi ani de zile după ce domnul Neacşu a făcut acea angajare”, a mai spus Cazanciuc.

Citeşte şi: Florin Cîţu: „De la buget vom vedea dacă merge bine coaliţia cu PSD. Dacă vedem că nu sunt respectate reformele, mergem în PNL şi luam o decizie”