Rusia, demonstraţie de forţă la frontierele UE. A trimis bombardiere să patruleze de-a lungul graniţei Belarusului cu Polonia VIDEO

Rusia a trimis bombardiere strategice cu rază lungă de acţiune Tu-22M3 pentru a se alătura patrulelor aeriene de-a lungul frontierelor de vest ale Belarusului, a comunicat sâmbătă Ministerul Apărării de la Minsk.

18 dec. 2021, 17:26
Rusia, demonstraţie de forţă la frontierele UE. A trimis bombardiere să patruleze de-a lungul graniţei Belarusului cu Polonia VIDEO

Din componenţa patrulelor trimise de Rusia fac parte şi avioane de luptă Su-30SM din ambele ţări, a precizat ministerul. Belarus se învecinează la vest şi nord-vest cu Polonia şi Lituania, state membre în Uniunea Europeană şi NATO.

Relaţiile Belarusului cu UE sunt tensionate din cauza crizei migranţilor la frontierele sale vestice.

Uniunea Europeană acuză regimul de la Minsk că a orchestrat afluxul la frontierele UE a mii de migranţi pentru a se răzbuna pentru sancţiunile impuse de blocul comunitar după alegerile contestate din 2020.

Regimul preşedintelui belarus Aleksandr Lukaşenko a negat că ar fi acţionat în acest sens.

Citeşte şi Peste 230 de migranţi forţează graniţa dintre Belarus şi Polonia rupând gardul de sârmă ghimpată

Imagini de la patrularea comună ruso-bielorusă:

Chiar în această toamnă Europa s-a confruntat cu un val de migranţi ce încercau să ajungă în UE prin Belarus, Rusia fiind acuzată că a orchestrat această criză.

Vineri, ministerul Apărării din Belarus a propus Poloniei negocieri privind problemele de la frontieră, pe care le-a apreciat drept ”critice”, fără a preciza exact despre ce este vorba.

Citeşte şi Doi paraşutişti ai Armatei ruse au murit în timpul exerciţiilor de la graniţa dintre Belarus şi Polonia. Militarii s-au ciocnit în aer