Doi paraşutişti ai Armatei ruse au murit în timpul exerciţiilor de la graniţa dintre Belarus şi Polonia. Militarii s-au ciocnit în aer

Doi parașutiști ai forțelor armate ruse au murit în timpul manevrelor surpriză din Belarus, de testare a capacităţilor operaționale, a anunțat ministerul Apărării de la Moscova.

12 nov. 2021, 21:32
Doi paraşutişti ai Armatei ruse au murit în timpul exerciţiilor de la graniţa dintre Belarus şi Polonia. Militarii s-au ciocnit în aer

Doi paraşutişti militari, înalt calificați ca antrenori de parașute, s-au ciocnit din cauza unui curent puternic neașteptat în apropierea solului”, a declarat serviciul de presă al ministerului. Incidentul a avut loc deasupra orașului Grodno vineri, 12 noiembrie. „În ciuda eforturilor medicilor, ambii au decedat în urma rănilor”, a adăugat departamentul militar de la Moscova.

Se pare că parașutele acestora s-au încurcat la scurt timp după ce s-au aruncat din avion. Unul dintre paraşutişti a „aterizat“ pe parașuta celuilalt, ceea ce a condus la o dezechilibrare a camaradului său și în final la prăbușirea celor doi. În urma acestui accident a murit un ofițer și un soldat încadrat recent în forțele armate, anunţă presa rusă.

Citeşte şi Belarus ameninţă cu războiul, în legătură cu situaţia de la graniţă. „Vecinii noştri de la Vest, mai ales Polonia, sunt pregătiţi de un conflict în care le-ar plăcea să antreneze Europa”

Rusia a declarat vineri că a trimis parașutiști în apropierea graniței poloneze pentru exerciții comune cu Belarus, pe fondul tensiunilor cu Occidentul din cauza escaladării crizei imigranților din ultimele zile, anunţă The Moscow Times.

Ministerul rus al Apărării a declarat că a desfășurat o unitate a Forțelor Aeropurtate într-un poligon de tragere din apropiere de Grodno, ca parte a exercițiilor „snap” care testează pregătirea pentru luptă „pe un teren de aterizare necunoscut”.

Citeşte şi Împuşcături la graniţa dintre Polonia şi Belarus. Situaţia devine tot mai tensionată, sunt aşteptate noi confruntări între militari şi migranţi