Ce se întâmplă dacă bei apă în timpul mesei. Cele mai cunoscute mituri demontate de specialişti

Se spune că dacă bei apă în timpul mesei ai putea să ai crampe abdominale, să te simţi balonat sau să te confrunţi cu alte probleme digestive. Ei bine, se pare că toate aceste mituri sunt false.

18 ian. 2022, 12:56
Ce se întâmplă dacă bei apă în timpul mesei. Cele mai cunoscute mituri demontate de specialişti

Ce se întâmplă dacă bei apă în timpul mesei. De-a lungul timpului au apărut tot felul de mituri potrivit cărora, dacă bei apă în timpul mesei vei avea tot felul de probleme digestive. Experţii au demontat, pe rând, toate aceste născociri.

Ce se întâmplă dacă bei apă în timpul mesei

Potrivit specialiştilor, mitul conform căruia dacă bei apă în timpul mesei se diluează sucurile gastrice și enzimele digestive, îngreunând astfel procesul de digestie, este fals. Asta ar însemna ca sistemul tău digestiv să nu știe să se adapteze acestei situații, lucru complet fals.

Citeşte şi Arde frunze de dafin în cameră şi vei vedea efecte uimitoare VIDEO

De asemenea, se spune că lichidele consumate în timpul mesei ar împiedica absorbția substanțelor nutritive din alimente și ar grăbi eliminarea acestora. Nu există nicio dovadă științifică în sprijinul acestei afirmații, potrivit csid.ro. 

Experţii spune că până în prezent studiile nu au descoperit nicio legătură între apa băută în timpul mesei și impactul negativ asupra digestiei. Din contră, se pare că lichidele ajută digestia şi sunt prevenite balonarea sau constipaţia.

De asemenea, dacă vrei să slăbeşti este bine să bei apă în timpul mesei deoarece vei mânca mai puţin.

Potrivit unui studiu, persoanele care au băut 500 de mililitri de apă înainte sau în timpul mesei au slăbit cu 2 kilograme mai mult decât cei care nu făceau acest lucru. În plus, s-a constatat că metabolismul acestora era mult mai activ, deci procesul de ardere a caloriilor este mai eficient.

Ține cont însă că aceste informații sunt valabile pentru consumul de apă în timpul mesei. Nu sucuri, alcool sau alte băuturi alcoolice ori îndulcite, bogate în calorii și deloc indicate, nici în timpul mesei, nici după, mai ales dacă suferi de reflux gastroesofagian.

Citeşte şi De ce e bine să mănânci banane. Efectul incredibil asupra sănătăţii descoperit recent de oamenii de ştiinţă