Mâncărurile care nu trebuie reîncălzite NICIODATĂ. Devin toxice şi îţi distrug stomacul

Mâncarea rămasă după un prânz sau o cină copioasă poate fi consumată și a doua zi, cred cei mai mulți dintre noi. Se pune la microunde, însă nu mai are același gust.
Filip Stan
20 ian. 2022, 21:42
Mâncărurile care nu trebuie reîncălzite NICIODATĂ. Devin toxice şi îţi distrug stomacul

Unele mâncăruri sunt menite pentru consum doar după ce le gătim sau reci. Reîncălzirea acestora poate să ne coste sănătatea, fiindcă multe mâncăruri devin toxice prin acest proces.

Stiai insa ca nu toate alimentele pot fi reincazite si mancate a doua zi? Unele dintre ele sunt chiar otravitoare. Este important sa gatesti alimentele bine, astfel incat sa nu le consumi crude. Iata la ce trebuie sa fii atenta!

Orezul

Se pare ca orezul negătit poate reține spori de bacterii dăunătoare care pot supraviețui gătitului inițial. Dacă orezul gătit nu este ținut la o temperatură corectă, aceștia vor înmulți și multiplica și pot cauza probleme de digestie, precum diaree sau voma. Reîncălzitul nu ajută pentru că sporii pot supraviețui. Este bine să îl consumi imediat cum l-ai gătit. Nu îl lăsa să stea la temperatura camerei pentru mai mult de o oră.

Mâncarea care devine toxică dacă o reîncălzești. O greşeală pe care o facem, ce ne distruge stomacul

Ciuperci

Ciupercile reprezintă una dintre mâncăruri care încălzite pot afecta organismul. Lipidele, fosfatidele şi uleiurile esenţiale conţinute în ciuperci, supuse repetat tratamentului. termic, fac din ele o adevărată otravă pentru intestine. Mâncaţi ciupercile în formă proaspătă sau imediat după preparare, pentru a obţine maximum de beneficii. Dar dacă vreţi să le mâncaţi mai târziu, nu le încălziţi niciodată.

Ulei vegetal

Reîncălzirea lui te expune la boli de inimă, atac cerebral și chiar cancer. Cercetări recente au arătat că încălzirea uleiurilor polinesaturate poate duce la eliberarea unei componențe chimice ce provoacă boli grave.

CITEȘTE ȘI: Toți românii trebuie să știe asta. Iată cum trebuie să mănânci ciorba corect. Dacă nu ai grijă te poți alege cu această afecțiune grea!

Legume

Dacă legumele gătite sunt ținute într-o zonă în care temperatura este sub patru grade sau dacă ai de gând să le păstrezi mai mult de 12 ore, cel mai bine sa le congelezi.

Salata, spanacul, țelina și sfecla conțin nitrați în cantități mari care lăsați la temperatura camerei se tranformă în nitriți, substanțe relaționate cu boli de sânge la copii, dureri de cap, oboseală și atacuri cerebrale.

Carne

Dacă reîncălziți carnea, trebuie să vă asigurați că fierbe uniform și ajunge la o temperatură sigură. Pentru pui, carne de vită și carne de porc, aceasta este de 73 ° Celsius. Veți dori să evitați reîncălzirea unui curcan sau a unui pui întreg umplut, deoarece umplutura poate să nu se încălzească suficient pentru a ucide bacteriile.

Cartofi

Când cartofii fierți sunt lăsați la temperatura camerei sau încălziți pentru a doua oară, pot lua dezvolta toxine. De ce? Temperaturile ridicate favorizează creșterea bacteriei care produce botulism și care se găsește frecvent în cartofi. Dacă ți-au rămas cartofi fierți și nu vrei să-i arunci, cel mai bine e să îi păstrezi la frigider și să îi mănânci reci.

DailyBusiness
Marcel Ciolacu: „Am ales ordinea și nu haosul. România trebuie să aibă un președinte care are deja o majoritate parlamentară”
Spynews
În ciuda imaginilor fierbinți cu ei doi, Bogdan Mocanu se dezice de Iasmina: „Eu sunt un băiat serios”
Bzi.ro
Dezvăluiri emoționante făcute de Andra Măruță: ”M-a luat panica, i-am transmis că sunt însărcinată!”
Fanatik.ro
LIVE UPDATE Alegeri prezidențiale 2025, turul 1: Prezența la vot în timp real, sondaje, rezultate vot, exit poll, incidente. Patru persoane duse la spital, direct din secţia de votare
Capital.ro
Am mai pierdut un mare actor. Se sting legendele micului ecran. I-a fermecat pe români în anii 80 și 90
Playtech.ro
Cât de mult crește consumul de combustibil dacă mergi cu geamurile deschise. Diferențele reale la viteze mari
DailyBusiness
Litoralul pentru toţi 2025. Ce prețuri sunt la cazări și care sunt stațiunile în care pot pleca românii
Adevarul
Cum a evoluat apetența românilor pentru vot în 35 ani de democrație. În 2025, cel mai mare număr de secții în diaspora
wowbiz.ro
Măriuca, fetița luată în plasament de Luminița Anghel, ar fi devenit mamă la 17 ani! David Pușcaș a rămas șocat când a aflat: „Eu nu pot să cred! Ultima dată când am văzut-o era un copil”
Spynews
Andreea Bălan a răbufnit după discursul lui Claudiu Bleonț la adresa fiicei lui de la Premiile Gopo: „Vă dați seama ce face în privat cu familia sa”
Spynews
Imagini rare cu Laura Cosoi și Adela Popescu. Cum arătau cele două în urmă cu 15 ani / FOTO
Evz.ro
Greșeala care te lasă fără bani de vacanță. Se întâmplă la aeroport
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
De ce a pozat Corina Ungureanu într-o revistă pentru bărbați
kanald.ro
Un iubit primar din Timiș a murit! Ce spun oamenii despre el: „Un om cu un suflet enorm”
Cancan.ro
Zamfirița din Brașov s-a mutat în Italia și, într-o zi, s-a trezit cu Papa Francisc la ușă. Ce i-a cerut și câți bani i-a dat suveranul pontif
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Călin Georgescu a făcut marele anunț chiar în ziua alegerilor. Decizia luată de fostul candidat: Sunt aici pentru a recunoaște
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Campioana olimpică se iubeşte cu colega ei, mai tânără cu 8 ani: „Suntem un cuplu!”
stirilekanald.ro
George Simion aruncă bomba: Am votat cu Călin Georgescu!
Meteorologii anunță o lună Mai cum nu a mai fost de mult în România
MediaFlux
Exit-poll alegeri prezidențiale 2025. Cine va fi președintele României?
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Generalul cu cea mai mare pensie din MApN. Câștigă mai mult decât Nicolae Ciucă sau președintele interimar Ilie Bolojan