România, ţinta cele mai mari acţiuni de SPIONAJ CIBERNETIC din ultimii 20 de ani

Serviciile secrete au depistat la timp un virus informatic care încerca să le atace calculatoarele, informează România TV. Este vorba despre un virus care a pătruns în calculatoarele mai multor instituţii din ţara noastră şi din celelalte state ale Uniunii Europene, rolul său fiind să "fure" informaţii confidenţiale. STS, SRI şi SIE au reuşit să creeze un antivirus care a curăţat calculatoarele instituţiilor din România.
Romania TV
19 ian. 2013, 10:54
România, ţinta cele mai mari acţiuni de SPIONAJ CIBERNETIC din ultimii 20 de ani

Compania Kaspersky Lab, specializată în produse pentru securitatea informatică, a detectat o campanie de spionaj cibernetic care vizează de cinci ani ţări din Europa de Est şi foste state sovietice, printr-un program creat de experţi rusofoni.

Campania, care are numele de cod „Octombrie Roşu”, vizează „reprezentanţe diplomatice, administraţii şi institute de cercetare ştiinţifică„, explică grupul Kaspersky Lab. Virusul era gândit astfel încât să acceseze şi să copiete fişiere care aveau cuvinte-cheie precum „preşedinte”, „guvern”, „buget”, „Uniunea Europeană” sau „Statele Unite”.

Purtătorul de cuvânt al SRI, Sorin Sava, a declarat că atacul cibernetic „Octombrie Roşu” mediatizat de către firma Kaspersky a fost investigat de SRI încă din 2011, iar acesta a vizat accesul la reţele informatice de interes naţional şi culegerea de „informaţii confidenţiale”, nu clasificate.

„Atacul a avut ca obiectiv obţinerea de informaţii confidenţiale, nu clasificate, deoarece informaţiile clasificate nu se află pe calculatoare conectate la Internet. Noi vorbim de calculatoare conectat la Internet”, a declarat Sava.

„Acest agresor cibernetic urmărea să scoată documente privind politica statului şi deciziile luate în anumite instituţii. SRI a anunţat toate instituţiile statului, dar şi partenerii noştri privaţi”, a mai spus oficialul SRI.

Spynews
Reacția exclusivă a Cristinei Pucean despre imaginile virale pe internet în care apare în tandrețuri cu altcineva decât Bogdan de la Ploiești. Ce spune dansatoarea
Bzi.ro
Cătălin Botezatu iubește din nou! „Nu îmi plac femeile îngălate!”
Fanatik.ro
Ce să le pui ardeilor dacă vrei să ai o recoltă bogată. Vor crește mari și frumoși dacă faci acest lucru
Capital.ro
Ion Iliescu e în doliu: Ultimul Apus de soare...
Playtech.ro
Imagini indecente cu Simona Halep. Așa arăta înainte să-și micșoreze sânii, pozele sunt incendiare
DailyBusiness
Se majorează salariile acestor români! Premierul Ciolacu face marele anunț
Adevarul
Ucraina a distrus ultima navă purtătoare de rachete staționată în Crimeea
Spynews
Cum arată Erika Isac nemachiată. Artista s-a afișat complet naturală. Cântăreața și-a uimit fanii: „Ce față de inocentă...” / FOTO
Spynews
Ce s-a întâmplat la parastasul de 40 de zile al lui Mădălin, băiatul mort din Olt. Imagini sfâșietoare de la mormântul său: ”Ne-ai distrus” / VIDEO
Evz.ro
Ion Iliescu și-a luat adio: S-a tras cortina
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
Cum trăiește, de fapt, acum, Alexandru Tudor. A ales viața monahală, deși nu se poate călugări! Transformarea fizică e incredibilă și e imposibil de recunoscut, la 52 de ani
wowbiz.ro
Nuntă în cer! Ionela și George, înmormântați împreună în ziua în care aveau să devină soț și soție
Cancan.ro
Mărturia sfâșietoare a văduvei lui Sorin Anghel, bărbatul măcelărit de interlopi: „Au venit după el şi i-au dat, ca să nu scape”
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise pe care le-a făcut publice au făcut internetul să "ardă"
kanald.ro
Se schimbă vârsta de pensionare din această toamnă: Valoarea punctului de pensie se va majora cu 13,8%
Capital.ro
Vladimir Putin a luat decizia finală. S-a terminat totul. A dat ordin
StirileBZI
Ideea care i-a adus mulți bani lui Ioan, un producător local din Arad: Autoservire pe tarla!
Prosport.ro
FOTO. Bomba sexy care s-a iubit cu fiul lui Cristi Borcea continuă să facă ravagii cu imaginile provocatoare cu ea!
stirilekanald.ro
Creatura cu aspect înfricoșător găsită pe o plajă. Ce au descoperit oamenii de știință care au analizat "monstrul marin"
substantial.ro
Daniel Bană, de la naveta zilnică pentru fotbal la goluri pentru Universitatea Craiova: povestea inspirațională a noii speranțe a fotbalului oltenesc
MediaFlux
Greseala care lasă românii fara BANII de la stat. Avertismentul guvernanților
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'