Președintele Ucrainei, apel la cetățeni după ce Rusia a atacat țara: Acest pas poate fi începutul unui mare război! Am introdus legea marțială!

Președintele Ucrainei vine cu un apel la cetățeni după ce Vladimir Putin a anunţat joi o operaţiune militară în Ucraina pentru a apăra separatiştii din regiunea Donbas.

24 feb. 2022, 07:42
Președintele Ucrainei, apel la cetățeni după ce Rusia a atacat țara: Acest pas poate fi începutul unui mare război! Am introdus legea marțială!

Președintele Ucrainei, apel la cetățeni. Volodimir Zelenski a anunţat că legea marţială a fost declarată peste tot în ţară şi că a vorbit prin telefon cu preşedintele american Joe Biden.

Președintele Ucrainei, apel la cetățeni după ce Putin a ordonat începerea operațiunilor în Ucraina: Suntem gata pentru orice, vom învinge!

Acesta spune că legea marţială a fost declarată peste tot în ţară şi că a vorbit prin telefon cu preşedintele american Joe
Biden.

„Suntem puternici, suntem gata pentru orice, vom învinge”, a afirmat şeful statului ucrainean.

Într-o declaraţie separată, Ministerul de Externe ucrainean a spus că scopul operaţiunii militare a Rusiei este distrugerea
statului ucrainean.

Volodymyr Zelenskiy a rostit un mesaj video de 10 minute la primele ore ale dimineții de joi, spunând că Vladimir Putin nu i-a preluat apelul.

„Astăzi am inițiat un apel telefonic cu președintele Federației Ruse. Rezultatul a fost tăcerea”, a spus Zelenskiy. De luni de zile, președintele ucrainean a minimizat amenințarea invaziei ca fiind alarmist, dar până joi era convins că Europa era în pragul unui nou conflict oribil.

„Suntem despărțiți de peste 2.000 km de granițe reciproce, de-a lungul cărora stau 200.000 de soldați și o mie de vehicule blindate. Conducerea dumneavoastră a aprobat pasul lor înainte pe teritoriul unei alte țări. Acest pas ar putea deveni începutul unui mare război”, a spus Zelenskiy.

„Vă spun că această flacără va elibera poporul ucrainean, dar poporul ucrainean este liber”.

”Dragi cetățeni ucraineni, în această dimineață, președintele Putin a anunța o operațiune militară specială în Donbas. Rusia a executat atacuri asupra infrastructurii noastre militare și a posturilor de graniță. Au existat explozii în multe orașe ale Ucrainei. Vom introduce legea marțială pe tot teritoriul țării.

Acum un minut am vorbit cu președintele Biden. SUA au început deja să adune sprijinul internațional. Acum, fiecare dintre voi trebuie să rămână calm. Rămâneți acasă dacă puteți. Acționăm. Armata acționează. Întregul sector al apărării și securității acționează.”

Liderul de la Kremlin a cerut armatei ucrainene ‘să depună armele’ şi a promis să contracareze orice interferenţă străină în operaţiunea rusă în Ucraina. Vladimir Putin a indicat că responsabilitatea pentru orice vărsare de sânge va fi pe conştiinţa regimului ucrainean, iar răspunsul va fi instantaneu dacă cineva încearcă să confrunte Rusia.

Din punctul său de vedere, acţiunile Rusiei reprezintă auto-apărare în faţa ameninţărilor şi a unor probleme mai mari decât cele actuale. Preşedintele Rusiei s-a adresat militarilor ucraineni spunându-le că părinţii şi bunicii lor nu au luptat ‘pentru ca voi să puteţi ajuta neo-naziştii’. El a adăugat că doreşte să încerce să demilitarizeze şi să ‘de-nazifice’ Ucraina.

Citește și: Începe războiul în Ucraina! Vladimir Putin a ordonat începerea operațiunilor militare în regiunea ucraineană Donbas