Fizicianul Vasil Kladko, un mare savant ucrainean, a fost ucis

Forţele ruse l-au ucis pe un fizician experimental în vârstă de 65 de ani, membru al Academiei Naţionale de Ştiinţe a Ucrainei. Peste 20.000 de civili ar fi murit în Ucraina.

15 mart. 2022, 09:27
Fizicianul Vasil Kladko, un mare savant ucrainean, a fost ucis

Război în Ucraina. Armata rusă ucide la întâmplare copii, oameni simpli, dar şi personalităţi ale Ucrainei. Fizicianul experimental Vasil Kladko a fost ucis, scrie Ukrainskaia Pravda.

Forţele ruse l-au ucis pe un fizician experimental în vârstă de 65 de ani, membru al Academiei Naţionale de Ştiinţe a Ucrainei, Vasyl Kladko, la Vorzel, în regiunea Kiev, arată Ukrainskaia Pravda, citând Academia Naţională de Ştiinţe din Ucraina.

Joe Biden se pregăteşte pentru o vizită în Europa, după ce vicepreşedintele Kamala Harris a mers în Polonia şi România
Kladko a fost în Vorzel pentru a-şi aduce familia în oraş. „Departamentul de Fizică şi Astronomie al Academiei Naţionale de Ştiinţe a Ucrainei anunţă cu profundă tristeţe că, pe 13 martie anul acesta, la Vorzel, ocupanţii ruşi au împuşcat cu brutalitate un fizician experimental remarcabil, şef pe termen lung al departamentului şi director adjunct al Institutul VE Lashkarev de fizica semiconductoarelor Academiei Naţionale de Ştiinţe a Ucrainei, câştigător al Premiului de Stat al Ucrainei în domeniul ştiinţei şi tehnologiei, V.E. Lashkarev al Academiei Naţionale de Ştiinţe a Ucrainei, profesor, membru corespondent al Academiei Naţionale de Ştiinţe a Ucrainei Vasyl Petrovici Kladko”.

Coridoare umanitare pentru regiunea Sumî din Ucraina au fost stabilite pentru ziua de marţi

Coridoarele umanitare de evacuare a locuitorilor ucraineni din patru oraşe din regiunea Sumî a Ucrainei (nord-est) vor fi deschise marţi, a anunţat şeful administraţiei regionale, Dmitri Jiviţki, citat de BBC.

Război în Ucraina. Anunţul aşteptat de tot mapamondul a fost făcut de consilierul lui Zelenski

Potrivit unei postări de pe contul de Telegram al lui Jiviţki, coridoarele de evacuare din oraşele Sumî, Konotop, Trosteaneţ şi Lebedîn vor fi deschise între orele 09:00-21:00, ora locală.

Sumy – în apropiere de graniţa cu Rusia – a fost supus unor bombardamente puternice, care au produs întreruperea electricităţii şi a apei de când Rusia a invadat Ucraina, pe 24 februarie.