Top gustări care nu îngraşă şi au efect de somnifer. Ce poţi mânca înainte de culcare

Cercetătorii au ajuns la concluzia că mâncatul noaptea târziu este una dintre cauzele de creştere în greutate. Dacă totuşi vă este foame înainte de culcare, nutriţioniştii recomandă să alegeţi alimente uşoare.

27 mart. 2022, 22:00
Top gustări care nu îngraşă şi au efect de somnifer. Ce poţi mânca înainte de culcare

Nutriționista Janet Brill spune că puteţi apela la câteva gustări care nu îngraşă şi au efect de somnifer. Aceste alimente vă vor ajuta să dormiţi ca un copil, fără să aveţi senzaţia de balonare.

Top gustări care nu îngraşă şi au efect de somnifer. Alimentele pe care le are oricine prin bucătărie

Puteţi încerca cerealele integrale. Fulgii de ovăz sau de porumb sau tărâțe sunt carbohidrați complecși. Potrivit nutriţioniştilor, un bol cu cereale integrale este uşor de digerat şi deaorece o porţie are puţine calorii. Se toarrnă într-un pic de lapte, pentru un supliment de triptofan și proteine, potrivit Doctorulzilei.

Iaurt grecesc

Cu un aport mic de calorii, iaurtul grecesc conferă efectul de relaxare datorită triptofanului din produsele lactate, precum și aportul de proteine satisfăcător. În plus, iaurtul poate ajuta la calmarea stomacului, aşa încât este puțin probabil să vă treziți cu arsuri la stomac sau indigestie.

Citeşte şi: Dan Bittman, despre iubire la 60 de ani: Să zicem că ar veni o domnișoară mai tânără… Ce să le ofer? Eu mi-am trăit viața

Nutriţioniştii recomandă morcovii deoarece vă ajută să adormiţi rapid. Extrem de hrănitori, sunt consideraţi o gustare săţioasă care face să dispară senzaţia de foame înainte de culcare.

Bananele sunt şi ele pline de fibre. Conferă sațietate și triptofan care relaxează. Bananele sunt considerate gustarea perfectă de seară.

De asemenea, merele au o mulțime de fibre, iar „proteina din arahide sau untul de migdale, de asemenea, vă satură fără a vă simți greu la stomac”, mai spune nutriţionista Janet Brill.

Citeşte şi: E oficial! Se scumpesc mult biletele de tren. Cu cât va mări CFR Calatori preţurile începând cu 1 iulie