Poliţiştii, la vila lui Traian Băsescu după incidentul cu Marian Căpăţână. Dosar penal pentru distrugere

O echipă de jandarmi şi poliţişti a ajuns vineri la vila Gogol să facă verificări după ce Marian Căpăţînă a vandalizat gardul locuinţei RAAPPS, pe care preşedintele Traian Băsescu se pregăteşte să o evacueze.

01 apr. 2022, 11:33
Poliţiştii, la vila lui Traian Băsescu după incidentul cu Marian Căpăţână. Dosar penal pentru distrugere

Poliţia Capitalei s-a autosesizat şi un echipaj mix format dintr-un jandarm şi un poliţist a ajuns vineri dimineaţa la vila din Strada Gogol, unde locuieşte fostul preşedinte Traian Băsescu. Agentul face verificări după ce Marian Căpâţînă, condamnat în același dosar cu Mircea Băsescu şi acuzat că a intermediat șpaga dintre Mircea Băsescu și clanul lui Bercea, a mers la locuinţa familiei Băsescu şi a scris cu vopsea roşie pe gardul locuinţei „Petrov, achită-ţi datoriile!”.

Este primul incident care implică familia Băsescu după ce SPP i-a retras paza.

„Cu privire la faptul că pe gardul împrejmuitor al unui imobil ce aparține RAPPS, persoane necunoscute ar fi inscripționat, cu vopsea, un mesaj, facem următoarele precizări:

În cauză, Secția 1 Poliție efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere, urmând a fi dispuse măsuri legale”, a transmis Poliţia Capitalei.

Citeşte şi: Primul incident la casa lui Traian Băsescu după ce SPP l-a lăsat fără pază: „Petrov, achită-ţi datoriile!”/ Traian Băsescu: Nu mă tem! Este o campanie masivă de compromitere

Prima reacţie a lui Traian Băsescu după incidentul cu Marian Căpăţînă: „Nu ma tem, daca m-as teme ar trebui sa ma încui in casă”

„Sunt acasa impreuna cu sotia. Eu nu l-am vazut, dar asta e. Oricum SPP nu se ocupa de inscriptii, am vorbit cu fratele meu. Căpăţână spune ca a depus impreuna cu fratele meu 200.000 euro la BCR. Instanta spune ca fratele meu nu a avut cont la BCR”, a spus Traian Băsescu.

Despre incidentul cu Marian Căpătână de vineri dimineaţă, Traian Băsescu a spus că „mă aştept la orice, si Căpăţană este un om care a facut puscarie ca si fratele meu, pentru cazul Bercea, este un caz inchis”

„Nu ma tem, daca m-as teme ar trebui sa ma incui in casa, sa ma baricadez”, a mai spus Băsescu.

Întrebat dacă a făcut plângere la poliţie, Traian Băsescu a spus că „nu” şi nici nu va suna.

Despre prezenţa lui Marian Căpăţână la vila Gogol, Băsescu spune că „este o campanie masiva de compromitere”.

Citeşte şi: Traian Băsescu, prima ieşire de la revenirea în România: „Mă simt foarte bine”. De ce boală a fost tratat fostul preşedinte şi unde se vor muta VIDEO