Primul incident la casa lui Traian Băsescu după ce SPP l-a lăsat fără pază: „Petrov, achită-ţi datoriile!”/ Traian Băsescu: Nu mă tem! Este o campanie masivă de compromitere

Traian Băsescu a fost externat şi a revenit în ţară pentru a-şi ajuta familia să evacueze casa de la RAAPPS după ce regia decis să-l lase fără reşedinţă ca urmare a deciziei ICCJ că a colaborat cu Securitatea. Fostul preşedinte a fost lăsat şi fără pază de la SPP, iar vineri a apărut şi primul incident la casa familiei Băsescu.

01 apr. 2022, 11:01
Primul incident la casa lui Traian Băsescu după ce SPP l-a lăsat fără pază: „Petrov, achită-ţi datoriile!”/ Traian Băsescu: Nu mă tem! Este o campanie masivă de compromitere

Primul incident la casa lui Traian Băsescu după ce SPP l-a lăsat fără pază. Un bărbat care susţine că a dus valize cu bani la fratele lui Traian Băsescu, Mircea, a mers vineri dimineaţă la casa familiei lui Traian Băsescu şi a scris cu vopsea roşie pe gardul locuinţei „Petrov, achită-ţi datoriile!”.

Cel care a vandalizat poarta fostului președinte este un lider politic, care a avut legături cu fratele lui Traian Băsescu. Marian Căpățînă a fost condamnat în același dosar cu Mircea Băsescu, acuzat de instanță că a fost intermediarul șpăgii dintre Mircea Băsescu și clanul lui Bercea.

Citeşte şi: Suma fabuloasă pe Traian Băsescu şi Maria Băsescu o deţin în titluri de stat. Fostul preşedinte va trebui să vândă din ele pentru a-şi lua casă

Prima reacţie a lui Traian Băsescu după incidentul cu Marian Căpăţînă: „Nu ma tem, daca m-as teme ar trebui sa ma încui in casă”

„Sunt acasa impreuna cu sotia. Eu nu l-am vazut, dar asta e.  Oricum SPP nu se ocupa de inscriptii, am vorbit cu fratele meu. Căpăţână spune ca a depus impreuna cu fratele meu 200.000 euro la BCR. Instanta spune ca fratele meu nu a avut cont la BCR”, a spus Traian Băsescu.

Despre incidentul cu Marian Căpătână de vineri dimineaţă, Traian Băsescu a spus că „mă aştept la orice, si Căpăţană este un om care a facut puscarie ca si fratele meu, pentru cazul Bercea, este un caz inchis”

„Nu ma tem, daca m-as teme ar trebui sa ma incui in casa, sa ma baricadez”, a mai spus Băsescu.

Întrebat dacă a făcut plângere la poliţie, Traian Băsescu a spus că „nu” şi nici nu va suna.

Despre prezenţa lui Marian Căpăţână la vila Gogol, Băsescu spune că „este o campanie masiva de compromitere”.

„Cristescu a primit loc eligibil pe locurile PSD ca sa ma denigreze. Este un moment dificil pentru mine, dar o sa incerc sa-l depasesc. Acuzațiile domnului Cristescu le-a demontat Visan care spunea ca era de fata cand s-a angajat in fata lui Dragnea sa ma denigreze contra unui loc de parlamentar. Asta este viata. Capatana nu stiu ce miza are. Să sperăm ca lucrurile nu vor iesi din niște limite decente”, a mai spus Băsescu.

Traian Băsescu a spus că nu are de gând să demisioneze de la Parlamentul European, dar nici nu va mai candida pentru un nou mandat de europarlamentar.

Nu este prima dată când se încearcă scoaterea mea din viaţa politică. Nu mă gândesc la nicio altă candidatură (pentru Parlamentul European n.red.). Mi- a ajuns, am candidat destul, am fost candidatul de serviciu 20 de ani, cam asta e de spus sa vedem cum vor evolua lucrurile„, a mai spus Traian Băsescu.

Despre gardul vandalizat de Marian Căpătînă, Traian Băsescu a spus că „o să-l repar”.

Traian Băsescu a declarat joi că se va muta din vila din Gogol. Fostul preşedinte al României a precizat că îşi caută un apartament cu trei camere, fie să-l închirieze, fie să-l cumpere, din cauza facturilor mari.

„Am discutat cu soția mea până spre dimineață, am decis să căutăm un apartament pe care să îl închiriem și să ne conformăm legii. Decizia mea a fost să cautam un apartament, ori să-l cumparam, ori să-l închiriem. Trebuia să fiu acasă, avem de luat decizii. Să avem în apropiere un magazin, o stație de metrou. Trei camere ne ajung, având în vedere facturile uriaşe care vin la încălzire şi electricitate Trebuie să caut un apartament şi trebuie să decid, dar la final să vedem ce zice Maria”, a spus Traian Băsescu.

Citeşte şi: Traian Băsescu, prima ieşire de la revenirea în România: „Mă simt foarte bine”. De ce boală a fost tratat fostul preşedinte şi unde se vor muta VIDEO

Întrebat despre decizia SPP de a-i retrage paza, fostul preşedinte a dat asigurări că secretele statului sunt în siguranţă.

„Niciodată nu o dezbrac cămaşa de fost preşedinte şi nu o să uit că am fost 10 ani preşedintele ţării şi am obligaţia ca ceea ce ştiu eu şi alţi lideri politici importanţi să rămână în capul meu”, a mai spus Traian Băsescu.

Vă reamintim că RAAPPS i-a cerut lui Traian Băsescu să elibereze vila din strada Gogol în termen de 60 de zile ca urmare a deciziei ÎCCJ care a stabilit că fostul preşedinte a fost colaborator al Securităţii.

Astfel, spune instituţia, ”în temeiul aceloraşi dispoziţii legale, a fost încheiat contractul nr. 1905/ 19.02.2015, având ca obiect ”folosinţa gratuită a locuinţei pentru imobilului situat in Bucureşti, Str. Gogol nr. 2, sector 1”, având in vedere că la data de 23.03.2022, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a pronunţat definitiv in Dosarul nr. 3160/2/2019, în sensul respingerii recursului formulat de dl. Traian Băsescu împotriva Hotărârii nr. 471/20.09.2019, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia Contencios Administrativ şi Fiscal, în sensul că a fost admisă acţiunea formulată de Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii şi a fost constatată calitatea de colaborator al securităţii a fostului şef de stat”.

RAAPPS afirmă că ”persoanele beneficiare de prevederile Legii nr. 406/2001 îşi pierd drepturile acordate de la data rămânerii definitive a hotărârii prin care s-a constatat definitiv că a avut calitatea de lucrător al Securităţii sau de colaborator al acesteia şi, în consecinţă, contractul de folosinţă a locuinţei încetează”.

”În aceste condiţii, atat titularul, cât şi membrii familiei acestuia au obligaţia de a elibera locuinţa în termen de 60 de zile de la încetare.În cazul în care părţile nu vor rezolva diferendele pe cale amiabilă, respectiv dacă spaţiul nu se eliberează la termenul de mai sus, competenţa de soluţionare revine instanţelor judecătoreşti române, conform dispoziţiilor prevăzute de Codul Civil privind evacuarea”, mai spune RAAPPS.

De asemenea, în ziua în care ICCJ a pronunţat decizia, SPP a anunţat că retrage paza de la locuinţa lui Traian Băsescu.