Putin ameninţă pe toată lumea: „Nu ne lăudăm cu armele pe care le avem, dar le vom folosi. Vom răspunde fulgerător împotriva oricui intervine în Ucraina”

Rusia are arme cu care să se laude, a spus miercuri, într-un discurs la St. Petersburg, președintele rus Vladimir Putin. „Dar nu ne vom lăuda, le vom folosi dacă va fi necesar”, a completat el.

27 apr. 2022, 18:13
Putin ameninţă pe toată lumea: „Nu ne lăudăm cu armele pe care le avem, dar le vom folosi. Vom răspunde fulgerător împotriva oricui intervine în Ucraina”

Potrivit lui Putin, Rusia are toate instrumentele pentru a răspunde cu viteza fulgerului celor care creează amenințări strategice inacceptabile pentru țară. „Și vreau să știe toată lumea despre asta – am luat toate deciziile în această chestiune!” a adaugat presedintele.

„Dacă cineva dorește să intervină din exterior în situația din Ucraina și creează o amenințare strategică inacceptabilă pentru Rusia, răspunsul va fi fulgerător, deciziile în acest sens au fost luate”, a spus Putin la o întâlnire cu membrii Consiliul Legislatorilor din St. Petersburg.

Citeşte şi Ucraina vrea să atace Transnistria: „Moldova trebuie doar să ne ceară ajutorul! Şi România poate interveni!”

Răspunsul Rusiei va fi imediat și va aduce consecințe pe care nu le-ai experimentat niciodată în istoria ta. Suntem pregătiți pentru orice evoluție a evenimentelor”, a mai ameninţat liderul de la Kremlin.

În acelaşi discurs, Vladimir Putin a acuzat că țările occidentale se bazează acum pe rusofobi și neo-naziști. Aceasta este „noua lor armă geopolitică”, a explicat preşedintele rus. „În Occident s-au bazat pe rusofobie și pe neonazişti, de la un an la altul, cu şi mai mare nebunie, transformând fără nicio jenă țara noastră vecină, Ucraina, în „anti-Rusia”, a mai subliniat Putin.

Citeşte şi Bloomberg: Patru cumpărători europeni i-au plătit deja în ruble lui Putin, pentru gazul rusesc