Cum se descurcă Roman Abramovich, multimiliardarul rus cu conturile blocate

Roman Abramovich se află într-o situație disperată. Pentru că are naționalitate rusă, conturile sale au fost „înghețate", în contextul războiului din Ucraina. De asemenea, afacerile celebrului miliardar se desfășoară cu mari probleme, iar Abramovich a trebuit să apeleze la soluții de criză. 

27 apr. 2022, 17:12
Cum se descurcă Roman Abramovich, multimiliardarul rus cu conturile blocate

Multimiliardarul care are și cetățenie ucraineană și portugheză se chinuie să plătească săptămânal câte 700.000 de dolari doar pentru personalul angajat. El a încercat că împrumute bani de la afaceriștii care nu sunt vizați de sancțiuni, în general businessmeni din Occident, majoritatea americani.

Lui Abramovich nu prea-i merge cu împrumuturile, susține Bloomberg. Mai mult, afacerile sale ar putea fi confiscate dacă rusul nu va da randamentul scontat în cadrul negocierilor de pace. Afaceristul în vârstă de 55 de ani, născut la Saratov, Rusia, încă încearcă să găsească o soluție de compromis între tabăra Zelenski și Putin, însă tensiunile par a fi departe de a se încheia.

Serghei Lavrov, ministrul de Externe de la Moscova, a acuzat SUA că influențează Ucraina, iar angajamentele asumate de oficialii de la Kiev nu sunt respectate, tocmai din cauza intervenției Occidentului.

În ultimele săptămâni, Roman Abramovich a făcut mai multe drumuri la Kiev, aspect confirmat de către Volodimir Zelenski.

„Din câte știu și știu multe, el face parte din grupul de negociatori. A fost la Kiev”, a declarat președintele ucrainean.

 

Gigi Becali susține că Roman Abramovich nu ar fi fost otrăvit

 

Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu proprietățile lui Roman Abramovich, dar și cu starea sa de sănătate. În urma întâlnirii de la Istanbul, magnatul rus ar fi fost otrăvit, informație care a circulat în presa internațională.

Gigi Becali, patronul de la FCSB, a discutat cu mai mulți apropiați ai lui Roman Abramovich, care neagă scenariul otrăvirii.

„E vrăjeală că l-au otrăvit pe Abramovich. Am vorbit eu cu prieteni de-ai lui. Nu mă mai interesează politica pentru că pierd mântuirea”, a declarat Gigi Becali, la RomâniaTV.

 

Roman Abramovich, partener de încredere în afaceri, pentru Giovanni Becali

 

Românul care a legat cele mai mari afaceri cu Roman Abramovich este, probabil, Giovanni Becali. Într-un interviu pentru emisiunea „Fiță cu Adiță”, impresarul a dezvăluit cum a reușit să-l convingă pe patronul lui Chelsea să-i cumpere un Rolls Royce nou-nouț.

„După ce am semnat contractul lui Adrian Mutu i-am spus lui Roman că sunt supărat pentru că vreau să îmi cumpăr un Rolls Royce, dar este prea scump.

M-am ținut de capul lui până a chemat contabilul și i-a zis să îmi dea jumătate din prețul unui Rolls, iar jumătate să pun eu… Nu știu ce este Roman acum, că negociază un tratat de pace, că e oligarh, nu mai contează. Omul s-a comportat cu mine excelent și a salvat Chelsea”, a declarat Giovanni.