Trolling în ziua paradei de 9 mai, chiar în timpul discursului lui Putin. Ce mesaj anti-război au strecurat hackerii pe cele mai importante canale TV ruseşti FOTO

Un mesaj anti-război ar fi apărut pe canalele TV din Rusia care transmiteau parada de Ziua Victoriei. Se pare că programele televiziunilor au fost piratate de hackerii încă necunoscuţi, până la ora publicării articolului atacul fiind nerevendicat.

09 mai 2022, 13:23
Trolling în ziua paradei de 9 mai, chiar în timpul discursului lui Putin. Ce mesaj anti-război au strecurat hackerii pe cele mai importante canale TV ruseşti FOTO

Atacul a fost făcut prin intermediul televizoarelor inteligente din Rusia. Pe marile canale, inclusiv Channel One, Rossiya-1 și NTV-Plus, a apărut mesajul anti-război, anunță BBC.

De asemenea, pe rețelele de socializare circulă imagini care indică faptul că programul TV online al Rusiei a fost piratat.

Într-o zi în care programul gestionat îndeaproape de stat este dominat de evenimentele dedicate Zilei Victoriei, se pare că numele fiecărei emisiuni a fost schimbat cu următorul mesaj: „Pe mâinile voastre este sângele a mii de ucraineni și al sutelor de copii uciși ai acestora. Televiziunea și autoritățile mint. Nu războiului”, anunță Sky News.

Mesaj anti-război

Nu este prima dată când mesaje anti-război ajung pe televiziunile ruse. Pe 15 marti s-a viralizat  momentul în care o jurnalistă de la televiziunea rusă Pervîi Canal a protestat în direct, afișând un mesaj anti-război și anti-propagandă. Transmisiunea a fost întreruptă brusc, iar tânăra protestatară  a fost arestată.

Citeşte şi: Militarii ucraineni care luptă în război au solde şi de opt ori mai mari decât cele ale ruşilor

Marina Ovsiannikova, o angajată a postului, a pătruns pe neaşteptate, în timpul celui mai urmărit buletin de ştiri televizat din Rusia cu o pancartă denunţând ofensiva militară din Ucraina, o scenă extrem de rară într-o ţară în care informaţiile sunt strict controlate.

Programul respectiv, numit „Vremia” (Timpul), e urmărit în fiecare zi de milioane de ruşi încă din epoca sovietică.

În timp ce cunoscuta prezentatoare Ekaterina Andreeva vorbea, în spatele ei apare Marina Ovsiannikova cu un carton pe care scrie „Nu războiului. Nu credeţi propaganda. Aici vă mint”.

“Ruşii sunt împotriva războiului”, se mai putea citi pe pancarta pe care erau desenate drapelul Ucrainei şi cel al Rusiei.

Citeşte şi: UPDATE Parada de 9 mai. Putin îşi etalează arsenalul în Piaţa Roşie şi transmite un mesaj ferm Ucrainei: „Astăzi, nazismul ridică din nou capul. E datoria noastră să-l împiedicăm” GALERIE FOTO + LIVE VIDEO