Miliardarul care conduce cea mai ieftină maşină din lume. Are doi producători auto de lux, dar conduce modelul de 2.000 de dolari

Filantropul Ratan Tata, care are o avere estimată la un miliard de dolari, a fost filmat în timp ce conducea una dintre cele mai ieftine maşini din lume. Este vorba despre modelul Nano care costă 1979 de dolari.

19 mai 2022, 13:58
Miliardarul care conduce cea mai ieftină maşină din lume. Are doi producători auto de lux, dar conduce modelul de 2.000 de dolari

Ratan Tata, miliardarul care conduce cea mai ieftină maşină din lume, deţine grupul Tata care produce modelul Nano. De asemenea, miliardarul mai deţine şi producătorul de lux Jaguar – Land Rover, conform BBC.

Publicaţia Hindustan Times scrie că Ratan Tata a cucerit internetul, după ce a fost filmat în timp ce conducea o maşină Tata Nano hotelul Taj din Mumbai. Miliardarul şi-a făcut apariţia, fără să fie păzit de bodyguarzi, ci a venit însoţit doar de directorul adjunct al grupului său.

În vârstă de 84 de ani, Ratan Tata a devenit celebru datorită stilului de viaţă simplu, în pofida faptului că are o avere estimată la un miliard de dolari.

Citeşte şi: Dacia va prezenta primul model full hibrid E-Tech la Paris. Când ajunge noua maşină în România

Modelul Nano a fost proiectul său de suflet a lui Ratan Tata, pentru că a fost conceput ca o mașină pe care să și-o permită și indienii cu venituri mici.

Nano a fost lansat în 2009, modelul de bază costând doar 100.000 de rupii (1.979 dolari). Dar după succesul și euforia inițiale, marca a început să piardă teren în fața altor producători din cauza unor probleme legate de producție și marketing. Producția a fost întreruptă după 10 ani.

Citeşte şi: Anamaria Prodan l-a umilit pe Reghe. I-a luat înapoi mașina de jumătate de milion de euro pe care i-o făcuse cadou