Dacia va prezenta primul model full hibrid E-Tech la Paris. Când ajunge noua maşină în România

Dacia va prezenta publicului prima maşină cu propulsie hibridă din gama sa, la Salonul auto de la Paris. Modelul reprezintă o premieră pentru producătorul de la Mioveni.

02 mai 2022, 14:53
Dacia va prezenta primul model full hibrid E-Tech la Paris. Când ajunge noua maşină în România

Dacia va prezenta primul model full hibrid E-Tech, la Salonul auto din Paris, Mondial de L’Automobile, ce se va desfășura între 17 și 23 octombrie.

La eveniment va debuta oficial Dacia Jogger E-Tech, prima maşină complet hibridă a producătorului de la Mioveni.

Dacia va prezenta primul model full hibrid E-Tech la Paris. Ce motor va avea Dacia Jogger E-Tech

Noua maşină va fi echipată cu motorizarea regăsită în prezent pe Renault Clio, într-o variantă simplificată. Sistemul de propulsie E-Tech este bazat pe motorul pe benzină 1.6 litri, dezvoltat de Alianța Renault Nissan Mitsubishi, fiind însoțit de două motoare electrice, o baterie de 1,2 kWh și o cutie de viteze multimodală, care face conexiunile necesare între motoare, conform Profit.ro.

Reprezentanţii Renault, patronul Dacia, spun că sistemul de propulsie full-hybrid E-Tech face posibilă rularea în regim exclusiv electric în 80% din timp, în rularea în mediul urban, și aduce o reducere a consumului de până la 40%.

Potrivit sursei citate, Renault mai dispune și de o variantă de motorizare plug-in hybrid. Aceasta nu va fi oferită, însă, pe modelul Jogger, cel puțin pentru moment..

Deocamdată, există informaţii că primul model hibrid Dacia va fi lansat pe piaţă în ianuarie 2023, notează Profit.ro.

Citeşte şi: Dacia Spring ajunge și în afara Europei. Care e prima țară unde va fi vândut modelul electric al mărcii româneștiâ

La începutul anului 2022, Dacia a lansat modelul Jogger,  o extensie a familiei Sandero, fiind prezentat în toamna lui 2021, la Munchen, ca o combinație între un wagon și un MPV, cu trăsături de crossover.

Tot atunci a fost anunțată pentru prima dată și o viitoare versiune hibrid. Vânzările au debutat în februarie, iar numărul de comenzi a depășit așteptările companiei. Înmatriculările acestui model pe piețele din Europa ajunseseră la finalul lui martie la 5.210 unități, dar comenzile sunt de 3-4 ori mai mari, având în vedere că timpul de livrare este de până la 3 luni.

Citeşte şi: FOTO! Cum arată cel mai luxos şi mai scump bloc din România! Kiseleff 16, locul unde un apartament cu două camere costă 1.000.000 de euro a fost dezvoltat de Cosmin Olăroiu şi Stelu ANRP

Dacia Jogger este produs la Mioveni, în România, dar motoarele ce vor echipa Jogger E-Tech vor fi importate din Franța.

https://youtu.be/wGPiyYzexAo