Gestul impresionant făcut de Irina Begu, după ce a lovit cu racheta un copil la Roland Garros. VIDEO

Meciul de la Roland Garros dintre Irina Begu (31 de ani, locul 63 WTA) și rusoaica Ekaterina Alexandrova (27 de ani, locul 31 WTA), a fost marcat de un incident a cărei protagonistă a fost chiar românca.

26 mai 2022, 21:23
Gestul impresionant făcut de Irina Begu, după ce a lovit cu racheta un copil la Roland Garros. VIDEO

Imediat după cel de-al doilea game din setul decisiv, meciul a fost întrerupt pentru câteva minute pentru că un copil aflat în tribune a fost lovind, accidental, de racheta aruncată de sportiva din România. Incidentul a creat indignare în lumea sportului alb.

Ce a făcut Irina Begu după ce a lovit un copil cu racheta la Roland Garros

După ce a reușit să se impună în ultimul act, Irina Begu a mers direct la băiețelul pe care l-a lovit racheta, iar părinții săi au asigurat-o că gestul său nu a avut consecințe, în sensul în care micuțul nu a fost rănit.

Mai mult decât atât, Irina Begu a vrut și să se revanșeze într-o anumită măsură față de copil, l-a luat în brațe și a făcut o poză alături de tânărul suporter, lucru care l-a bucurat foarte tare pe băiețel. Momentul a fost aplaudat de către spectatorii aflați în arenă.

Citește și: Roland Garros 2022. Surpriza zilei, Simona Halep a fost eliminată încă din turul II, pentru prima oară în ultimii 7 ani, atât de devreme

În turul trei la Roland Garros 2022, Irina Begu o va înfrunta pe franțuzoaica Leolia Jeanjean (26 de ani, locul 227 WTA), care a produs o surpriză uriașă și a eliminat-o pe cehoaica Karolina Pliskova (locul 8 WTA), scor 6-2, 6-2. Cel mai bun rezultat înregistrat de româncă la Openul Franței este optimea de finală din 2016.

 

Gestul româncei a creat controverse în lumea tenisului

Chiar dacă băiatul nu a fost rănit deloc, lumea tenisului nu a putut să o ierte pe Irina Begu, mai ales că pentru un gest oarecum similar Novak Djokovic a fost descalificat de la US Open, în 2020.

Jurnalistul Ben Rothenberg, de la New York Times, și-a exprimat revolta cauzată de faptul că Irina Begu a primit doar un avertisment: ”Oameni buni, de ce mai permitem asta? Begu nu a aruncat racheta foarte tare, dar consecințele acțiunii ei nu ar trebui să fie ignorate de oficiali”.

Citește și: CTP, răvăşit după eliminarea Simonei Halep de la Roland Garros. „Cu tristețe am văzut acest meci. Oricum, nu-mi puneam mari speranțe”

Totodată, Ella Ling, fotoreporter la Roland Garros, a recunoscut că nu înțelege cum de Irina Begu nu a fost descalificată: ”Scene îngrozitoare când racheta lui Begu a zburat în mulțime. Nu știu cum i s-a permis să continue”.